Záložní zdroj

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Požíváte záložní zdroj?

Anketa končí za čtv srp 24, 2006 3:25 pm

Jistota je jistota
10
42%
Nepotřebuju ho
13
54%
Co to je? :-)
1
4%

Celkem hlasů: 24

JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Nevím, kde jsi přišel k off-line, APC svoje UPSky označuje jako line-interactive a v podstatě to znamená, že ze sítě se krmí zátěž (PC) i baterka. Když síť spadne, přepne se na baterky, což nějakou ms trvá. On-line UPSky jsou dražší, síť krmí jen baterky a jen baterky (přes měnič) krmí zátěž. K žádnému přepínání nedochází.
Honza

Příspěvek od Honza »

Oznaceni technologie off-line uziva samotne APC, treba zde u serie Back-UPS
U rady Smart-UPS uziva line-interactive jak pises.

Formulaci takove polopatistickeho vysvetleni jsem mel na mysli, diky.
IQE
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQE »

Je tato baterie stejná jako tato :?: :?: :?: Mě se nějak nelíbí to označení
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
Honza

Příspěvek od Honza »

Oznaceni na CZ stankach APC RBC2 mi silne asociuje oznaceni APC Replacement Battery Cartridge #2 na ten original APC.
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

IQE píše:Je tato baterie stejná jako tato :?: :?: :?: Mě se nějak nelíbí to označení
S těhle obchodních nápisů se to těžko nepozná. Ty baterie ůplně stejný bejt nemusí s trochou nadsázky stačí stejné napětí aby byli záměný (vím že je problém se spusobem nabíjení u různých druhů...). A nebál bych se ani koupení náhrady od jiného vírobce pokut se originál nedělá. Nejistější je napsat mail prodejci se všema seriovejma číslama a názvama co jsou na stare UPS a baterce ať nato vybere tu správnou
Jinak 1000kc za baterie jednou za 5 let se mi nezdá jako velká cena. baterie jsou spotřební materiál stejně jako olej v autě.

Ještě jsem napochopil co proč má UPS fungovat jako ochrana při bouřce. On-line UPS budou dost dobrou ochranou. Ale u těch obyčejných line-interactive žádnou ochranu proti přepětím v síti atd. nevidím (pokut je nemají integrované). Tedy pokut chci chránit HW při bouřce koupím si samostatný chránič pokut chci chránit neuloženou práci v PC kupuji UPS.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
shafa

Příspěvek od shafa »

azor666:
Spis naopak nevidim duvod, proc by ups v sobe rovnou nemely mit prepetovou ochranu, bez ni jsou to silne oskubane tezka 1ucelove nedodelane veci.
Na druhou stranu, kdyz jsem se bavil s lidma co mi delali doma hromosvod (mam tu "kliku" ze mi to do baraku rachne min. 1x rocne), tak se popadali za bricho kdyz slyseli pojem "prepetova" (rozumnej protibleskova) ochrana v domacnosti. Pokud napajeni jde jeste navic primo pres baterie, tak tam je jakas takas sance se PC nevyhori, ale prej by si radi vsadili na to ze pc chcipne. Co jsem od nich vyzvedel, tak poradna ochrana je ala BTS stanice co maj mobilni operatori v tech svejch budkach. Jenze to za 20kKc neni ... :(
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

JJ taky mi přijde logické že UPS v sobě nějakou ochranu má. Otázkou je jestli to přišlo logické i výrobci, asi jo, ale nezkoumal jsem konkrétní provedení a ochrany u jednotlivých výrobků. Psal jsem to proto, že z první post je napsán jako by primární fcí UPS bylo přávě to.

Stím uderem blesku souhlasím. Proti přímému uderu nepomůže nic. Dobře udělaný hromosvod (včetně dodržení bezpečné vzdálenosti ostatních kabelů od ně) a několik stupňů ochran včetně UPS dává jakous takous šanci.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Zamčeno