BOINC - Afrika@Home - Malaria Control
Moderátor: zdespi
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
A je tu verze 5.33, ktrá opravuje dvě časté chybky, které způsobovaly pád jednoho z testovaných typů nových jednotek 
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Objevilo se několik jednotek začínajích "WU_1_...", proč je zmiňují? Nejdelší jsem počítal 2,88 sec., ale většinou <1 sec. Kredit samozřejmě prakticky nulový 
Možná se jedná o nový typ jednotek, Maire o nich napsal:

Možná se jedná o nový typ jednotek, Maire o nich napsal:
Ale že by to bylo tak rychlé na výpočet jsem v tom nikde nenašel, no uvidímeThey represent new field datasets, and new model parameters that are being fitted to these data. The focus of the new datasets is on severe disease.
The only change you should notice is an additional number in the wu name. This is the "run" number. The change wil enable us to simultanously distribute several runs, where each run can be a subset of a the scenarios, a model version, a certain starting condition...
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Takže jednotky začínající na "WU_1_..." byly terstzovací jednotky nových typů. Protože však byly opravdu krátké došly by velmi ryche k vyčerpání neního limitu 500WU/d. Maire proto dočasně zvýšil limit na 1000Wu/d a zároveň vygeneroval novou várku začínající "WU_2_...".
Tyto nové mám dvě a jejich spočtení je rychlejší než standardní jednotky, další až budu mít obě spočítané
EDIT: Tak tu mám výsledek 1. jednotky: wu_2_102_3_1_776381662_2 - čas 1/2 standardní jednotky (konkrétně 25'36") - požadovaný kredit 7,556
Tyto nové mám dvě a jejich spočtení je rychlejší než standardní jednotky, další až budu mít obě spočítané
EDIT: Tak tu mám výsledek 1. jednotky: wu_2_102_3_1_776381662_2 - čas 1/2 standardní jednotky (konkrétně 25'36") - požadovaný kredit 7,556
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Nejenom velikost vstupního souboru, ale i délka simulace (parametr simulationduration) a tedy i čas výpočtu je dost rozdílný, ještě to ověřím po jejich spočteníHonza píše:Koukam, ze se u nekterych meni velikost WU ve smyslu velikosti vstupniho souboru...
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
free
ale jen dalších 1500 teda teď 1485 tak do týdne nebudou 
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Požádal jsem Nicolase o popis nomenklatury názvu nových jednotek. Zde je (omluvte, prosím, pokud je můj překlad nepřesný):
Příklad názvu: wu_2_35_5110_2_1048689671
kde
2 - číslo běhu.
35 - identifikátor použitého scénáře. Scénář je sada vstupních dat zahrnující například demografickou struktur simulované lidské populace, typ zkoumané předpovědi, sezónní výkyvy rychlosti šíření atd...
5110 - Identifikátor sady parametrů. Tato sada parametrů popisuje matematické funkce popisující simulované biologické procesy.
2 - Počáteční číslo pro generátor náhodných čísel. Ačkoliv se jedná o stochastické simulace, je "proběhnuta" každá sada parametrů s různými počátečními čísly. Variace těchto počátečních čísel je tipycky malá. Každému klientu je zasláno počáteční číslo, aby bylo zajištěno, že každý výsledek používá stejnou sekvenci pseudonáhodných čísel. To je nezbytné k validaci výsledků. (Poznámka: užití tohoto parametru jsem moc neporozumněl)
104xxxxxx - ? Jedinečné ID jednotky (WU).
Nepřekládal jsem vše, takže bližší viz zdroj.
Příklad názvu: wu_2_35_5110_2_1048689671
kde
2 - číslo běhu.
35 - identifikátor použitého scénáře. Scénář je sada vstupních dat zahrnující například demografickou struktur simulované lidské populace, typ zkoumané předpovědi, sezónní výkyvy rychlosti šíření atd...
5110 - Identifikátor sady parametrů. Tato sada parametrů popisuje matematické funkce popisující simulované biologické procesy.
2 - Počáteční číslo pro generátor náhodných čísel. Ačkoliv se jedná o stochastické simulace, je "proběhnuta" každá sada parametrů s různými počátečními čísly. Variace těchto počátečních čísel je tipycky malá. Každému klientu je zasláno počáteční číslo, aby bylo zajištěno, že každý výsledek používá stejnou sekvenci pseudonáhodných čísel. To je nezbytné k validaci výsledků. (Poznámka: užití tohoto parametru jsem moc neporozumněl)
104xxxxxx - ? Jedinečné ID jednotky (WU).
Nepřekládal jsem vše, takže bližší viz zdroj.
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Vítej v Malárii, jinak hodina ja naprosto obvyklý čas, hold zde chybí někdo jako Akos, kdo by připravil ďábelskou optimalizaciD@nte píše:tak jsem se taky přidal, jednotku mi to pocita asi hodinu, ale aspon neco, ne?
- thales
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
problém se stahováním nových jednotek malaria
nazar ve spolek
mám problém s tím že po připojení projektu se mě spočítá várka jednotek a další jednotky se mě již nestáhnou - musím zresetovat projekt a začít znovu.
máte taky takový problém ??
ps:
Prosím moderatora aby tento příspěvěk šoupnul do diskuse o malarii - sem tele
mám problém s tím že po připojení projektu se mě spočítá várka jednotek a další jednotky se mě již nestáhnou - musím zresetovat projekt a začít znovu.
máte taky takový problém ??
ps:
Prosím moderatora aby tento příspěvěk šoupnul do diskuse o malarii - sem tele
***Nikdy nepřemýšlím o budoucnosti, protože přichází přiliš rychle.***
Albert Einstein

Albert Einstein

- Nevyn
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak já ho nemusím resetovat, ale jednotky se mi stáhnou jen když kliknu na "aktualizovat" - sami nikdy.
Což je naprd, když mi dojdou a já zrovna nejsem doma.
A další věc co mě zlobí na compu u tohohle projektu
Přitom na notebooku mám zásobu cca na 72 hodin
Prošel jsem nastavení - vše souhlasí.
MATRIX
Což je naprd, když mi dojdou a já zrovna nejsem doma.
A další věc co mě zlobí na compu u tohohle projektu
Ve frontě mám nyní práci tak na 6 hodin ale víc nedostanu......a to mám nastaveno zásobu na 3 dny..jinej projekt nyní nepočítám6.7.2006 14:45:02|malariacontrol.net beta|Requesting 136362 seconds of new work, and reporting 2 completed tasks
6.7.2006 14:45:07|malariacontrol.net beta|Scheduler request succeeded
6.7.2006 14:45:07|malariacontrol.net beta|Message from server: No work sent
6.7.2006 14:45:07|malariacontrol.net beta|Message from server: (won't finish in time) Computer on 46.5% of time, BOINC on 55.9% of that, this project gets 40.0% of that
Přitom na notebooku mám zásobu cca na 72 hodin
Prošel jsem nastavení - vše souhlasí.
MATRIX