e@home - aktuální stav odpad

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

[url=http://einstein.phys.uwm.edu/forum_thread.php?id=4304#37159]Bruce Allen-Project developer[/url] píše:
If I'm understanding posts from Bruce correctly, we'll seemlessly transition into S5 work units (possibly with new official science apps??).
Correct. We'll also have new science apps.
I'm not sure if 18 days is an eta for issuing the last S4 workunit, or for when they're expecting to get the majority of the S4 units crunched and returned.
The time shown on the server status page (18 days) indicates when we will make the LAST workunit of the S4 data analysis run. At that time, we'll begin distributing S5 data and some new applications. The S4 workunits in progress will continue to crunch for a few weeks after we finish making them.

Cheers,
Bruce
@Bubak: Z tohoto prizpevku jsem pochopil, ze prechod na S5 bude plynuly.
@betr: Boinc studio umi ten deni limit obejit.
Z toho co se psalo o rozesilani kradkych jednotek pomalym strojum a dlouhych rychlim jsem pochopil ze to bude fungovat az pri prechodu na S5.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

betr píše:Tak uz rozesilaji i male jednotky silnejsim strojum - mam amd athlon @3200+ a uz jsem vycerpal denni limit 32WU.
To bylo uz i mnohem driv. Pamatuju se, ze jsem tak pred 14 dny stahnul behem 2 dnu cca 50 kratkejch jednotek. AMD Opteron 144@2,53GHz.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Honza

Příspěvek od Honza »

betr píše:Tak uz rozesilaji i male jednotky silnejsim strojum - mam amd athlon @3200+ a uz jsem vycerpal denni limit 32WU.
Plan je presne opacny - na S5 posilat kratke jednotky pomalym strojum. Za to jsem je pochvalil, protoze konecne vyslyseli me prosby o ucineni scheduleru trochu inteligentnim.
Tim by meli byt spokojen jak tabor remcalu na prilis dlouhe WU na pomalych strojich tak tabor rychliku, kteri jsou drive na suchu.

Uz drive se zde psalo (urcite jsem to take zminoval), ze prechod na S5 ma byt plynuly. Nove aplikace jsou pro ruzne platformy a nejspis bude podpora sirsi nez behem S4.
Jak to dopadne se brzy dozvime na vlastni kuzi (na vlasnim CPU).
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Tak zatimco drive jsem dostaval za jednu jednotku z Boincem 5.3.6.tx12 prumerne kolem 30 kreditu, s pouzitim BS 0.5.5 je to 50 kreditu. Ne, ze by mi na tom tolik zalezelo, ale dobry.

Na pocitaci v praci (celeron 2,4) se to nezmenilo.

//přesunuto z tradu optimalizace EAH II- azor666//
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Tak einstein uz ma praci jenom na 10 dni. Pokud je prumerna zasoba pocitace treba 5 dni, tak zbyva 5 dni nez prestane nepretrzita dodavka dat a budou se posilat jenom "prosle" nebo chybne jednotky.
Pristi tyden ukaze, jestli zvladnou navazat S5 nebo ne.
Libor
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Nemela zacit S5 az o hodne pozdeji? To to optimalizace tak urychlily?
BTW mám menší "problém". Jak dlouho penduje kredit u Einsteina? Podle http://www.boincstats.com/stats/user_gr ... &id=140652 mi doteď přibývá, přitom jsem naposledy scheduler kontaktoval pred deseti dny :-/
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 gRis : Deadline je 14 dni a rozesila se 3 pocitacum, takze teoreticky muze pending nastat jeste pozdeji. Napriklad kdyz si nekdo stahne stejnou jednotku jako Ty a nedopocita ji, tak se po vyprseni deadline posle nekomu dalsimu. A kdyz ji dopocita on, tak se zvaliduje. Kdyz ne, tak se po deadline posle dalsimu.
Libor
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Tak a je to tu. Einstein je Off-line. Ze by s nahozenim serveru prisla i S5?
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Bubak píše:Tak a je to tu. Einstein je Off-line. Ze by s nahozenim serveru prisla i S5?
Tak to jsem zvědav! Chjo, já nemám už moc jednotek S4 na kompu :cry:.

Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 higi: Ja jsem si radsi rano zvysil zasobu z 1 dne na 3 dni, tak doufam ze mi to do nabehu S5 vydrzi.

EDIT. Ja Vam to rikal, ze to bude v pondeli. I kdyz jsem pocital na zaklade mych spatnych domenek....
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Bubak píše:2 higi: Ja jsem si radsi rano zvysil zasobu z 1 dne na 3 dni, tak doufam ze mi to do nabehu S5 vydrzi.

EDIT. Ja Vam to rikal, ze to bude v pondeli. I kdyz jsem pocital na zaklade mych spatnych domenek....
Já to taky zvedl, ale díky tomu, že denně jedu 39 jednotek se to jaksi vyprázdní :(. Ale aspoň se hne CPDN. Pak,až to naběhne, musím obejít i ostatní kompy.

Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Tak Einstein nám opět jede.
Na stránky projektu kdosi píše: June 12, 2006
Einstein@Home will be shutdown for a few hours starting at 16:30 on Jun 12. There are repairs being made to the AC units and power for the room.

LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Tak jsem koukal, že jim ještě zbývá 1/4 mil. jednotek, tj. práce cca na týden :)
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

LiborA píše:Tak jsem koukal, že jim ještě zbývá 1/4 mil. jednotek, tj. práce cca na týden :)
Musis pocitat s tim, ze cast uz maji lidi nastahovany, takze pravidelny prisun jednotek skonci velice brzo. Kdo chce, mel by se predzasobit.
Libor
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

vejpuste píše:
LiborA píše:Tak jsem koukal, že jim ještě zbývá 1/4 mil. jednotek, tj. práce cca na týden :)
Musis pocitat s tim, ze cast uz maji lidi nastahovany, takze pravidelny prisun jednotek skonci velice brzo. Kdo chce, mel by se predzasobit.
Libor
Logika mi hovori, ze nastahovane jednotky sa nerataju do tych, co este zostavaju.
Dovod:
work still remaining: 249,955 units
results in progress: 369,532
Ak by bola pravda co Vejpuste tvrdis, druhe cislo by nemohlo byt vacsie ako prve. Takze prace naozaj zostava na cca tyzden, nie menej.

Anyway, tesim sa na nove jednotky zo serie S5, ktore maju dvakrat taku presnost ako z terajsej serie S4 a dosah citlivosti najdenia dvojice neutronovych hviezd sa teda zvacsi az na 14 MPc (megaparsekov), cize cca 45 milionov svetelnych rokov. Ako som pisal na fore boinc.sk, pre porovnanie - nasa Galaxia ma priemer cca 100 000 svetelnych rokov, najblizsia velka galaxia M31 v Andromede je vzdialena cca 2.25 miliona sv. rokov a okraj viditelneho vesmiru 13,7 miliardy sv.rokov.
Nove S5 jednotky budu teda vidiet binarne neutronove hviezdy v celej miestnej skupine galaxii a este kusok dalej, co je velmi dobry progres. Maximalna citlivost bude dosiahnuta v roku 2011, takze stale sa mame na co tesit, Boinc bude mat robotu este dlhe roky...:-)
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
Zamčeno