kredity :)

Fórum o projektu SETI@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:Pokud ano, tak tím pádem se mùže Creditové ohodnocení zrušit úplnì, protože v podstatì nebude mít smysl.
Konecne rozumna rec :lol:
Ne vazne, jinak jsi to postihl spravne...SETI zacina byt spravedlivejsi a trochu se blizit tomu, jak to chodi na CPDN (i kdyz tam to take neni idelani, pokud na Linuxu pocita aplikace o poznani rychleji/pomaleji nez na Windows).
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

ted jsem na Xeonu 3,0GHz pocital WU. Vypocet trval 7 hodin a dostal jsem 34 kreditu. Katastrofa. :cry:
Honza

Příspěvek od Honza »

FordPrefect píše:ted jsem na Xeonu 3,0GHz pocital WU. Vypocet trval 7 hodin a dostal jsem 34 kreditu. Katastrofa. :cry:
Katastrofa je to s s Enhanced nebo s Xeonem? :lol:
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Pamatuju se že jsi měl s rychlostí WU Seti už problémy na normálních WU, takže ten rozdíl na Enhanced mně ani moc nepřekvapuje.
Těžko říct zda je to Linuxem, Xeonem, malou Cache toho CPU, malou ramkou, nebo jeho vytížením jinou aplikací. To už by jsi měl asi odhalit ty sám, ale jak jsem se koukal na web Seti, tak několik Xeonů je v TOP mašinách projektu, takže Xeony všeobecně by pomalé na Seti být neměly.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Je to Xeon s HT a 2x1MB cache.Ram je 4GB d.ch. Nedela nic krome boincu :lol:
Jinak delal asi 600 kreditu/den. Ted dela asi 250.
Miiichal
Banánová odměna
Banánová odměna

Příspěvek od Miiichal »

FordPrefect píše:Je to Xeon s HT a 2x1MB cache.Ram je 4GB d.ch. Nedela nic krome boincu :lol:
Jak muze mit 2x 1MB cache, kdyz to neni dualcore?
Obrázek
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Miiichal píše:
FordPrefect píše:Je to Xeon s HT a 2x1MB cache.Ram je 4GB d.ch. Nedela nic krome boincu :lol:
Jak muze mit 2x 1MB cache, kdyz to neni dualcore?
Mel jsem pocit, ze to bylo napsano v dokumentaci. Pripoustim, ze jsem vul jak krava a neni to pravda. Dokonce je mozne, ze to neni ani teoreticky mozne. 8)
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

To že používáš HT by mohlo delší čas zpracování trochu vysvětlovat, ale i tak se mně zdá že ten výkon (250Creditu/den) je nějak hrozně malý.
Nezkoušel jsi to HT u něj vypnout co to udělá?
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
[Jilem]Karell
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od [Jilem]Karell »

Chci se zeptat na vaše zkušenosti se Seti Enhanced a poklesem RAC. Před zhruba 14 dny jsem přešel na Enhanced a od té doby mi klesá RAC neuvěřitelným tempem, z 2100 na 1600 a vypadá to, že ten pokles bude pokračovat i dál. Podotýkám, že jsem měl optimalizováno v té dřívější verzi a mám i teď.

Obrázek
Miiichal
Banánová odměna
Banánová odměna

Příspěvek od Miiichal »

[Jilem]Karell píše:Chci se zeptat na vaše zkušenosti se Seti Enhanced a poklesem RAC. Před zhruba 14 dny jsem přešel na Enhanced a od té doby mi klesá RAC neuvěřitelným tempem, z 2100 na 1600 a vypadá to, že ten pokles bude pokračovat i dál. Podotýkám, že jsem měl optimalizováno v té dřívější verzi a mám i teď.

Obrázek
Viz jiny thread... enhanced se jmenuje enhanced proto, ze dukladnejsim zpusobem prochazi jednotky.. tudiz pomaleji, dele... RAC klesa nam vsem
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

RAC kleslo zhruba o 1/3 s použitím optimalizací u obou.
Miiichal
Banánová odměna
Banánová odměna

Příspěvek od Miiichal »

forest píše:RAC kleslo zhruba o 1/3 s použitím optimalizací u obou.
Bude to znatelnejsi nez tretina... server co mi delal 2620 mi ted dela 1480...
Honza

Příspěvek od Honza »

Miiichal píše:Bude to znatelnejsi nez tretina... server co mi delal 2620 mi ted dela 1480...
Jo, taky si myslim. A zaroven preji. Uz bude konec nasobkum v rozdilech :Honza_pray
KOlik to ale bude presne se nejspis pozna az casem - az se dopocitaji vsechny stare WU a zvalidizuji a az se bude muset provozovat novejsi BOINC pouze s FLOPS.
[Jilem]Karell
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od [Jilem]Karell »

Pořád mi to vrtá hlavou...Ne, nejde mi o ten kredit, ale o to, jestli počítám pokud možno na maximum toho,co se dá. Myslíte si, že tento přehled : http://setiathome.berkeley.edu/top_users.php se dá použít jako jakýsi ukazatel, že když jsem se držel kolem 1000-ího místa před přechodem na S.Enhanced a držím se i teď, že bych mohl počítat se zhruba stejným výkonem ? Mám totiž tak rozdílná PC a časy na jednotky se tak liší, že vůbec nevím, podle čeho porovnávat.
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

V podstatě si myslím že k nějakému rozdílu v porovnatelném výkonu dojde pouze tak, že menší výkon budou mít ti co optimalizovali a kalibrovali a ti co neoptimalizovali ti si budou držet výkonnovou laťku stejnou. Pouze všichni dostanou méně Creditu.

Takže na pozice jednotlivců to moc asi vliv mít nebude, pouze to že někteří maniaci do Creditu Seti opustili :wink:
Odpovědět