Aktuální stav projektu
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Toz jsem v posledni dobe zanedbaval informovat o CPDN - na ukor SETI napriklad 
Tedy alespon dve zajimavustky:
alfa(beta)-testujeme novejsi coupled model a trochu jiny design projektu. Pro usera se bude vykazovat promenlivou velikosti WUs - takze nebudou vsechny 160 let (resp. 200 jako pro SpinUp), ale 40, 80, 120 a 160 let. Verim, ze to je dobra zprava.
Dalsi, asi take dobra zprava je, ze CPDN uz ma poradny server. Nevim, jestli je o tom nekdo oficialni/verejne info...
Zhruba: Dual-core dual-opeteron, do zacatku 6GB RAM, asi 10x500GB SATA RAID pole a par drobnosti kolem. Myslim, ze dobry pomer cena/vykon.
1 TB by mel byt rezervovany na trickle databazi, zbytek by mohl stacit na uploady.
(jestli si pamatuji dobre, tak cele SETI jede nebo jeste nedavno jelo na 1TB se svym vsudy.)
Tedy alespon dve zajimavustky:
alfa(beta)-testujeme novejsi coupled model a trochu jiny design projektu. Pro usera se bude vykazovat promenlivou velikosti WUs - takze nebudou vsechny 160 let (resp. 200 jako pro SpinUp), ale 40, 80, 120 a 160 let. Verim, ze to je dobra zprava.
Dalsi, asi take dobra zprava je, ze CPDN uz ma poradny server. Nevim, jestli je o tom nekdo oficialni/verejne info...
Zhruba: Dual-core dual-opeteron, do zacatku 6GB RAM, asi 10x500GB SATA RAID pole a par drobnosti kolem. Myslim, ze dobry pomer cena/vykon.
1 TB by mel byt rezervovany na trickle databazi, zbytek by mohl stacit na uploady.
(jestli si pamatuji dobre, tak cele SETI jede nebo jeste nedavno jelo na 1TB se svym vsudy.)
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš přetasktováno, tak to značí nějakou nestabilitu. Clima je na to hodně háklivéMates77 píše:Nevím proč, ale pokažde mi to po deseti minutách počítání spadne.
Píše to toto: Unrecoverable error for result hadcm3lbm_8ugq_05181997_0 (aborted by user)
Unexpected state 5 for task hadcm3lbm_8ugq_05181997_0
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
- Mates77
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
No tak to je jasný. Díky za info.LiborA píše:Pokud máš přetasktováno, tak to značí nějakou nestabilitu. Clima je na to hodně háklivéMates77 píše:Nevím proč, ale pokažde mi to po deseti minutách počítání spadne.
Píše to toto: Unrecoverable error for result hadcm3lbm_8ugq_05181997_0 (aborted by user)
Unexpected state 5 for task hadcm3lbm_8ugq_05181997_0
Je to mozny, ale nejak bych to neresil, to uz tu bylo tolikrat, on se tam ten kredit zase objevi, pokud to ted nejde, takze o to bych strach rozhodne nemel.
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Ja mam takovou zahadu, na jednom pocitaci se pomalu dopocitava SC model, takze jsem cekal, ze si stahne novou praci, co me ale prekvapilo, kdyz jsem se podival na web, tak tam to vypisuje tri novy wu, to me docela prekvapilo proc jich stahnul tolik, ale kdyz jsem se pak kouknul na ten pocitac, tak tam je ve skutecnosti stazena jen jedna, bohuzel ted nevim ktera, ale je to zahada, proc na webu se objevili tri, kdyz je tam jen jedna
. Tady jeste odkaz na to pecko: http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnb ... stid=61594
Statistiky
Hmm, zahady vetsinou resim rad.
Na to proc jich to stahlo vice by to asi chtelo kristalovou kouly, ale rozklicovat ktery ResultsID je ktery model lze.
(ze stahnul ne jeden ale dva si vysvetluju snadno tim, ze data masina je HT siditko, takze se snadno stalo, ze stahnul dva. Proc zrovna hned tri bez dalsich udaju urcit nelze.
Tedy: napriklad ten prvni ma Ocean Start Dump hodnotu 1029_ocean, coz je vlastne cislo SpinUp modelu (tyto 200-lete modely byly prave zamereny na vyrovnani energetickych potencialu atmosfera-vzduch). Ten druhy ma 1040 a ten treti ma 1042.
Vstupni soubory pro CPDN modely jsou ve folderu projects\climateprediction.net\model_name\datain\ancil
Podle toho lze vetsinou jednoznacne urcit, ktery model-folder na disku odpovida kteremu ResultID. Take se vi, ktere SpinUp modely kdo pocital, takze kdyz nahodou budete mit 1090, tak ten bude ode me
Na to proc jich to stahlo vice by to asi chtelo kristalovou kouly, ale rozklicovat ktery ResultsID je ktery model lze.
(ze stahnul ne jeden ale dva si vysvetluju snadno tim, ze data masina je HT siditko, takze se snadno stalo, ze stahnul dva. Proc zrovna hned tri bez dalsich udaju urcit nelze.
Tedy: napriklad ten prvni ma Ocean Start Dump hodnotu 1029_ocean, coz je vlastne cislo SpinUp modelu (tyto 200-lete modely byly prave zamereny na vyrovnani energetickych potencialu atmosfera-vzduch). Ten druhy ma 1040 a ten treti ma 1042.
Vstupni soubory pro CPDN modely jsou ve folderu projects\climateprediction.net\model_name\datain\ancil
Podle toho lze vetsinou jednoznacne urcit, ktery model-folder na disku odpovida kteremu ResultID. Take se vi, ktere SpinUp modely kdo pocital, takze kdyz nahodou budete mit 1090, tak ten bude ode me
Az se k tomu dostanu zas, tak na to mrknu, co je v logu a tak, HT siditko to je, ale vzhledem k tomu ze se tam jedou ted dva SC a jeden je skoro hotovej, tak jsem predpokladal ze se stahne jen jeden. To ze tam je jeden je z magora, nemel jsem cas ani silu to nejak zkoumat dal co je tam za adresare. Kazdopadne budu diky dokoncenymu modelu zase muset udelat prenos dat
, takze na to mrknu.
//EDIT: Pravda, mel jsem to proverit rovnou, ale jak rikam, nemel jsem na to nejak silu, takze treba se tam objevi nejaky dalsi skutecnosti
//EDIT2: Tak jsem prosel log a podle nej se dvakrat neuspesne pokusil kontaktovat se schedulerem (no sheduler responded) a podle logu se pak stahla wu hadcm3lbm_b05t_05282692, tedy resultid 5335653. O tech dalsich neni v logu ani zminka, ze by je stahoval, takze to bude zrejme chyba na strane serveru.
//EDIT: Pravda, mel jsem to proverit rovnou, ale jak rikam, nemel jsem na to nejak silu, takze treba se tam objevi nejaky dalsi skutecnosti
//EDIT2: Tak jsem prosel log a podle nej se dvakrat neuspesne pokusil kontaktovat se schedulerem (no sheduler responded) a podle logu se pak stahla wu hadcm3lbm_b05t_05282692, tedy resultid 5335653. O tech dalsich neni v logu ani zminka, ze by je stahoval, takze to bude zrejme chyba na strane serveru.
Statistiky
Pokud by to byl problem db na strane serveru, tak to je dulezita informace. Taky jde o to, jestli je mas na disku ve folderu CPDN. V logu by mely byt take, ale kdyz uz jsme u tech zahad, tak bych radsi kontroloval na vice mistech...Mr4k píše://EDIT2: Tak jsem prosel log a podle nej se dvakrat neuspesne pokusil kontaktovat se schedulerem (no sheduler responded) a podle logu se pak stahla wu hadcm3lbm_b05t_05282692, tedy resultid 5335653. O tech dalsich neni v logu ani zminka, ze by je stahoval, takze to bude zrejme chyba na strane serveru.
Tak jsem to jeste omrknul, v tom logu je proste jen ten jeden a na disku to samy, je tam pouze ten jeden co se mel podle logu stahnout. Kde jsou ty dva dalsi to je me zahadou 
Statistiky
Asi si nekteri vsimnuli, ze uz jim na CPDN nepribyva credit (nebo mozna ani nevsimli, CPDN neni zrovna projektem na honbu za credity).
Kratky vytah z threadu na CPDN:
Je nejaky problem na trickle serveru a Tolu se na to co nejdrive podiva.
Kratky vytah z threadu na CPDN:
Je nejaky problem na trickle serveru a Tolu se na to co nejdrive podiva.
Private (old) + CCU stats.