Optimalizovaná aplikace Einstein@Home I

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

LiborA píše:...spíš jsem se ptal, jestli někdo s 64-bit Athlonem nepoužívá verzi D
Z cizích zkušeností (AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+, MMX,SSE,SSE2,3DNOW,x86-64, L1:128kB, L2:512kB)
vychází verze S4107 líp než D4114.

Takže na 64b Athlon bych D-verzi nedával.
Derryk
Nováček

Příspěvek od Derryk »

Mám dotaz na zkušenější uživatele BOINCu a Einstein@home. Jde nějak vyzkoušet různé optimalizace na stejných datech ? Zazálohoval jsem pár jednotek a pak je hodil do adresáře projektu, bez dat k počítání, s představou, že se začnou počítat mnou vložená data. Zakázal jsem ve FW Boincu přístup k netu, aby nestahoval nové jednotky a popř. neodesílal ty už jednou spočtené a výpočet se vůbec nerozeběh. Je potřeba upravit client_state.xml, či jiný konfigarční soubor, nebo to prostě nejde ? Díky za odpověď.
Opteron 144 @ 2.7GHz, 2x512 Dual chanel
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Derryk: editací xml souborů by to asi také šlo, ale já jsem to dělal podle mě jednoduším spůsobem, tedy zálohováním celého BOINC.
Jinak postup stejný jak píšeš. Zazálohoju BOINC, zakážu přístup k síti, pauznu všěchny WU kromě jedné, nechám spočítat... primitivní ale funguje :wink:
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Nevyn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nevyn »

Honasss píše:
LiborA píše:...spíš jsem se ptal, jestli někdo s 64-bit Athlonem nepoužívá verzi D
Z cizích zkušeností (AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+, MMX,SSE,SSE2,3DNOW,x86-64, L1:128kB, L2:512kB)
vychází verze S4107 líp než D4114.

Takže na 64b Athlon bych D-verzi nedával.
Jj - AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+

jednotka - z1_0235.0.......

S 41.06 - 896.28
S 41.07 - 806.42 :roll:
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Derryk píše:Je potøeba upravit client_state.xml, èi jiný konfigarèní soubor, nebo to prostì nejde ? Díky za odpovìï.
Transfer WUs z jedne instalace do druhe (i rozpocitanych nebo tech, kde dany projekt na druhe instlaci neni) provadet lze - mam to odzkousene a nekde jsem o tom jiz pres mesici psal (v souvislosti s prenosemCPDN jednotek).
Neni to ale primitivni - nestaci pouze hrabat v client_state.xml v sekci WUs, ale i Resultu, pripadne samotnych projektu, slotech atp aby se neporusila integrita. Je proste treba vedet, jak BOINC funguje, kam co uklada atp. a pak to jde.
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

2Derryk: Honza to poněkud zkomplikoval.
Pokud máš dvě mašiny s BOINC, na obou zazálohuj celý adresář BOINC, pak na jednom vymaž vše, co je v tom adresáři, vlastní header adresáře ti to asi nedovolí smazat. Pak přitáhni celý obsah zálohy toho druhého, vypni tu přístup na síť (nechceš přeci, aby se výsledky odesílaly - může se to odesílat jen z jednoho) a můžeš počítat. Do .xml radši nelez.
Derryk
Nováček

Příspěvek od Derryk »

Všem díky za odpovědi..
azor666: Díky, tak "primitivní" řešení mě nenapadlo :) Jednoduché a relativně elegantní.
Honza: Škoda, že je to až tak komlikovaný :( Vyžaduje to bohužel vědomosti na které nemám čas se učit. Ušetřil jsi mi hafo času.
JardaM: Komp mám jen jeden. Sice v práci používám Celera 1.7GHz, ale pro ten ty testy dělat zatim nechci. Ale jestli to chápu správně je to obdoba toho co psal azor666 (nebo mi něco ušlo ?)
Opteron 144 @ 2.7GHz, 2x512 Dual chanel
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

AMD 64 3200+ Bez optimalizace delší WU: 13.111s
A36 - 5.148s
S-39L - 3.200s
S41.06 - 2650s
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Musacek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Musacek »

masina: P4 3,2GHz HT, 2Gb ram, SATA disk 70Gb, deska epox EP-4pda5+(chipset i865PE), grafika radeon 9550 128MB
na jednom vlakne CPDN, druhy vlakno Einstein, WinXP+novell, neladeny pro myx vykon(v pameti bezi i spousta jinych programu napr. Fsecure, spyware terminator atd.)

neoptimalizovany cca 6-8hodin u dlouhy jednotky(dle toho jestli na tom pc jeste neco delam nebo ne)

S4107 cca 1:20-1:30 dlouha jednotka
U4104 cca 1:20 dlouha jednotka, a cca 20minut trva kratka jednotka
zatim nezaznameny zadne chyby, testuju to neco malo pres den

zrychleni mezi optimalizaci S a U je 2-3minuty u dlouhe jednotky coz je zanedbatelny(precejenom HT neni dual core ze), zrychleni oproti neoptimalizovanymu kodu je obrovske
Mr4k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr4k »

Jak se tady objevilo ze na P4 HT je vyhodnejsi pouzivat bez HT, tak se mi to tady podarilo nechtene zmerit. Mam P4 2,6GHz (Northwood 800FSB) a kdyz pocitam zaroven SC model CPDN a k tomu jednoho Einsteina, tak vypocet Einsteina trva u dlouhe jednotky asi 1:30 a kratka asi 25 minut. Bohuzel mi spadnul ten model (samozrejme jsem mel tejden starou zalohu - ale zajimavy, ze cim vic se o to clovek zajima, tim vic to pada :)), takze se zacli pocitat dve wu Einstein. Cas vypoctu se u delsi protahl na asi 2:40 a u kratsi na 40 minut. Ten model se taky o neco zrychlil, nez kdyz se pocitali dva modely najednou. Takze asi CPDN a Einstein je dobra kombinace, ale problem je spis jak donutit aby pocital vzdy jen o kazdyho projektu jeden vypocet. Ja to mam jen diky tomu, ze jsem zakazal stahnout dalsi praci CPDN, takze ma jen jeden a neco jinyho si k tomu jeste vybere, coz je prave ten Einstein.

//EDIT: jeste jsem zapomnel ze pouzita optimalizace je S41.06
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Musacek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Musacek »

tak ja mam nejspish prescota, nevim jak vypnout HT??
nejdrive casy...
po vikendu jsem zjistil tri ruzny casy
cca 1:11:00 (cca 4 jednotky tvarici se jako dlouhy)
cca 1:20:00 (vedsina dlouhejch jednotek)
cca 0:21:00 (evidentne kratky)

jak donutit haby to pocitalo vzdy jednu a jednu jednotku (einstein+CPDN)?
nastavit ze se pripojujesh mene casto na net, ja mam 3dny(sprava acountu), zakazat sit, a pokud mash dva vypocty od CPDN tak jeden pozastavit rucne(zalozka prace, zvyraznish patricnej radek a kliknesh na pozastavit), ale pokud je riziko ze dojdou einsteinovy ulohy tak bych to nechal bezet tak jak to jde.....

musim zakazovat sit pac nash Hlavni saman(sef PC techniku, jehoz jmeno nesmime jmenovat, protoze jest jeste horsi nez lord Voldemort)zakazal vedsine IPadres pristup na stranky einsteinu(zajimavy CPDN mu neva), tak jednou za cas musim zmenit IP a stahnlout/odeslat jednotky

P4 3,2GHz HT, 2Gb ram, SATA disk 70Gb, deska epox EP-4pda5+(chipset i865PE), grafika radeon 9550 128MB, teplota CPU +- 63°C
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Musacek píše:tak ja mam nejspish prescota, nevim jak vypnout HT??
Nejsnáze přeci vypneš HT v BIOSU ne :?:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Lesmen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lesmen »

nevite nekdo neco o novejch optimalizacich? Uz dlouho ticho po pesine :)
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Lesmen píše:nevite nekdo neco o novejch optimalizacich? Uz dlouho ticho po pesine :)
Akos dostal nabídku přímé spolupráce s bandou kolem E@H. Takže tímpádem má i zdrojáky. Co jsem matně četl ve fórech, tak nevím,zda ještě něco pro S4 vydá. Ale vzhledem k tomu, že se bude určitě podílet na vývoji S5, tak asi nebude pak už kam optimalizovat :wink:.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Garbaty John
Nováček

Příspěvek od Garbaty John »

To je si myslím dobře ta přímá spolupráce. Aspoň ty vylepšení od Akosfa budou zabudované v oficiálních verzích a tím pádem je bude používat i více lidí. Čímž se celý projekt jistě zrychlí. A taky mám zato že se délka S4 jednotek již nijak nezmění. A u S5 se nechám překvapit.
Zamčeno