seti aktuální stav - odpad
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
2 gRis: Nerekl bych, ze neposilaj stare WU, jen asi castej dochazeji, kdyz ted 2 z 6 splitteru generuji WU pro Enhanced. Je to moje spekulace, protoze na server status je jen celkova zasoba neodeslanych WU, ale neni rozdelena na stare a Enhanced.
Treba je v tom i umysl ... donutit lidi s optim. app. aby presli na Enhanced.
EDIT: Netusite nekdo co bude ted s Betou? Momentalne pocita to same co hlavni projekt.
EDIT2: Myslim, ze problem bude na strane splitteru. Asi jsou nastaveny tak, aby generovali WU jen kdyz je zasoba mensi jak 600k. Takze ted bude ve fronte 600k Enhanced WU a splittery cekaji az klesne zasoba a negeneruji nic.
Treba je v tom i umysl ... donutit lidi s optim. app. aby presli na Enhanced.
EDIT: Netusite nekdo co bude ted s Betou? Momentalne pocita to same co hlavni projekt.
EDIT2: Myslim, ze problem bude na strane splitteru. Asi jsou nastaveny tak, aby generovali WU jen kdyz je zasoba mensi jak 600k. Takze ted bude ve fronte 600k Enhanced WU a splittery cekaji az klesne zasoba a negeneruji nic.
Naposledy upravil(a) Bubak dne pon kvě 08, 2006 2:27 pm, celkem upraveno 1 x.
Private (old) + CCU stats.
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Já doufám že nebudou. Jeden by řekl, že se všichni uvítají největší pokrok v SETI od přechodu na BOINC a vono nic. Na titulní straně webu ani slovo a na fóru skoro také ne.gRis píše:To jako vazne konci s posilanim jednotek pro puvodni SETI? Ja uz tam totiz mam 3x No work sent a zaciman se bat ze uz nebudou
To chtějí všichni počítat starým algoritmem který má menší (0.00... 0nic) pravděpodobnost něco najít.
Jestli ano mohl by mi někdo objasnit proč
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
2 azor666: Vsichni asi ne. Vetsina "honicu creditu" se bude drzet stare verze do posledni chvile. A jelikoz doted bylo SETI projektem kterej daval nejvic nebude jich zanedbatelna cast. :-/
2 Steven: Tipnul bych si, ze dostanes cca. 62 creditu. Asi pouzivas starsi verzi opim. core ktera nepredava udaje o FLOPS.
Acho jo - jelikoz vidim, ze vetsina priznivu SETI jsou honici kreditu, tak zacnu tim.
S kreditem je to tak, jak pise Bubak.
Jestli treba jedou 2 splittery na Enhanced, tak to jeste neznamena, ze pravdepodobnost dostani E-WU je 2:6. Nektere spilety maji 6 CPU, jine 2. Takze jestli ty dva 6-CPU daly na Enhanced, a zbyle ctyri chcipaky co po letech dodelavaj se dvema 2 ne classika/zombika - no nasobit snad jeste umite. Proste 12 CPU na Enhanced a 8 na zombika a kdyz se k tomu jeste prida 3-4 hodiny na Ehnanced vs. 30 minut na zombika...tak je prechod jasny
S betou to bude tak, ze se ladi problemy public verze - kuprikladu problem Win98 a spatneho timeru.
Dal bude Beta casem slouzit jako pripravny projekt pro Astropulse...
Problem je narozdil od Einsteina v tom, ze je to postavene na nikdy neoverenych hypotezach a teoriich, ktere jsou na navysost antropocentristicky konstruovane (tj. jsou to predstavy cloveka o necem, co nikdy "nevidel"). Z pohledu Poppera to neni veda, protoze zde nefiguruje moment falzifikace, resp. nikdy k falzifikaci nedoslo. Nekteri tedy mohou doufam v kumulativnost poznani, ktera zvysuje nadeji na nalezeni signalu, ale i ta je treba podle Kuhna problematicka, protoze je casove a mistne zatizena (paradigma - viz problem antropocentrismu). No, proste je to cele na vode a tudiz urcit nejakou pravdepodobnost je i teoreticky problem a nezbyva nez to prakticky zkouset jako ta jehla v kubce sena o ktere vubec nevime, jestli tam nejaka je nebo kolik jich tam je. Ale jinak to delat nejde.
SETI Enhanced lze po letech povazovat za zlepseni metody, ktera ma zhurba 2x vetsi citlivost vuci predstavam o signalu.
Jestli by nebylo efektivnejsi za 750k dolacu postavit extra HW masinu na chroupani sumu je vec jina...ale bez toho, aby se ten mechanismus ladil na obyc desktop soupatkach by to asi taky neslo.
Nic, jdu delat a psat neco uzitecnejsiho...
S kreditem je to tak, jak pise Bubak.
Jestli treba jedou 2 splittery na Enhanced, tak to jeste neznamena, ze pravdepodobnost dostani E-WU je 2:6. Nektere spilety maji 6 CPU, jine 2. Takze jestli ty dva 6-CPU daly na Enhanced, a zbyle ctyri chcipaky co po letech dodelavaj se dvema 2 ne classika/zombika - no nasobit snad jeste umite. Proste 12 CPU na Enhanced a 8 na zombika a kdyz se k tomu jeste prida 3-4 hodiny na Ehnanced vs. 30 minut na zombika...tak je prechod jasny
S betou to bude tak, ze se ladi problemy public verze - kuprikladu problem Win98 a spatneho timeru.
Dal bude Beta casem slouzit jako pripravny projekt pro Astropulse...
Problem je narozdil od Einsteina v tom, ze je to postavene na nikdy neoverenych hypotezach a teoriich, ktere jsou na navysost antropocentristicky konstruovane (tj. jsou to predstavy cloveka o necem, co nikdy "nevidel"). Z pohledu Poppera to neni veda, protoze zde nefiguruje moment falzifikace, resp. nikdy k falzifikaci nedoslo. Nekteri tedy mohou doufam v kumulativnost poznani, ktera zvysuje nadeji na nalezeni signalu, ale i ta je treba podle Kuhna problematicka, protoze je casove a mistne zatizena (paradigma - viz problem antropocentrismu). No, proste je to cele na vode a tudiz urcit nejakou pravdepodobnost je i teoreticky problem a nezbyva nez to prakticky zkouset jako ta jehla v kubce sena o ktere vubec nevime, jestli tam nejaka je nebo kolik jich tam je. Ale jinak to delat nejde.
SETI Enhanced lze po letech povazovat za zlepseni metody, ktera ma zhurba 2x vetsi citlivost vuci predstavam o signalu.
Jestli by nebylo efektivnejsi za 750k dolacu postavit extra HW masinu na chroupani sumu je vec jina...ale bez toho, aby se ten mechanismus ladil na obyc desktop soupatkach by to asi taky neslo.
Nic, jdu delat a psat neco uzitecnejsiho...
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Já s přechodem ještě počkám, v podstatě hlavně abych mohl otestovat D930 na stejné práci a pozoroval jaký je výpočetní rozdíl na jakém přetaktu, to pro mě budou hodně cenná data.
D930 už mám objednaný, nakonec jsem ho sehnal pouze za 5800 i s DPH, nyní už ho jen dostat a vrazit do desky.
Až udělám potřebné testy, určitě hned přelezu na Enhanced.
D930 už mám objednaný, nakonec jsem ho sehnal pouze za 5800 i s DPH, nyní už ho jen dostat a vrazit do desky.
Až udělám potřebné testy, určitě hned přelezu na Enhanced.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
2 forest: Nejak nechapu proc potrebujes k testum stare WU. Pokud bys ted presel na Enhanced, tak na stavajicim PC budes mit spocteno dost Enhanced WU na porovnani. Dalsi zpusob je zazalohovat si soucasne stare WU a testy spoustet pak na nich.
Spis mi to prijde, ze kdyz se chce, tak se da najit duvod pro cokoli....
nejsem si uplne jistej, ale tipuju ze je to od v. 5.3.neco. Honza to urcite vi uplne presne....Steven píše:Mám verzi 5.2.13 - ta už snad FLOPS normálně posílá, ne?
- forest
- Kontaktovat uživatele:
U starých WU vím přesný časy na různých taktech a násobcích, což jsou desítky hodin kdybych to měl znovu vše testovat, proč bych to měl na enhanced dělat vše v podstatě znovu, když možná zítra budu mít D930 v mašince. Je mnohem snažší se bez Enhanced ještě nějaký ten den obejít nemyslíš?Bubak píše:2 forest: Nejak nechapu proc potrebujes k testum stare WU. Pokud bys ted presel na Enhanced, tak na stavajicim PC budes mit spocteno dost Enhanced WU na porovnani. Dalsi zpusob je zazalohovat si soucasne stare WU a testy spoustet pak na nich.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
2 forest: Protoze Enhanced tu bude par let a mel bys teda casy i na "historickym" Prescotu. Navic pokud spravne upravis app_info.xml tak ti budou chodit jak stare, tak i Enhanced WU.
Jelikoz jsme OT a navic furt plati konec meho predchazejiciho prispevku, tak by jsme s tim mohli skoncit.... nebo zalozit thread "Enhanced? Proc ne?"
Jelikoz jsme OT a navic furt plati konec meho predchazejiciho prispevku, tak by jsme s tim mohli skoncit.... nebo zalozit thread "Enhanced? Proc ne?"
@ Bubak - presne nevim, od ktere to je, protoze moje pamet rozhodne neni excelentni. Ale domnivam se, ze 5.2.6. Obecne bych v souvislost se Setin Enhanced doporucoval posledni oficial 5.2.13, ale i truxuv boinc by mel by t v pohode (samosebou vypnout kalibraci SETI, protoze benchmarky a kalibrace jsou u FLOPsu naprosto zbytecne).
@ forest - v tomto pripade myslim, ze je uzivani stareho SETI jako benchmarku opravnene. Nenasleduji radikalni tezi o tom, ze se na nic jineho tato aplikace stejne nehodi a statistika je jenom pozlatkko, ale jednu vyhodu to ma: klasik ma relativne maly rozptyl delky vypoctu jednotlivych WU a zaroven docela kratky na to, aby se vysledek rychle poznal. Enhanced ma nejen delsi vypocet (tedy casove narocnejsi na testovani), ale i promenlivou delku vypoctu.
Stanovisko brzkeho prechodu na Enhanced vitam. SETI Enhanced znamena to posun kvalitativni v metode a tedy i kvalitativni posun v sanci na uspech.
@ forest - v tomto pripade myslim, ze je uzivani stareho SETI jako benchmarku opravnene. Nenasleduji radikalni tezi o tom, ze se na nic jineho tato aplikace stejne nehodi a statistika je jenom pozlatkko, ale jednu vyhodu to ma: klasik ma relativne maly rozptyl delky vypoctu jednotlivych WU a zaroven docela kratky na to, aby se vysledek rychle poznal. Enhanced ma nejen delsi vypocet (tedy casove narocnejsi na testovani), ale i promenlivou delku vypoctu.
Stanovisko brzkeho prechodu na Enhanced vitam. SETI Enhanced znamena to posun kvalitativni v metode a tedy i kvalitativni posun v sanci na uspech.