Procesory_0

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Testů AMD procáků s novou paticí a DDR2 paměťma proběhlo už několik a je to velké zklamání. Zrychlení v řádu procent, když si spočteš nutnost změnit desku, paměti, procák, tak se to nevyplatí, kdo má X2 či Athlona 3000+ tak ten se tím vůbec nemusí zaobírat a nebo pokud potřebuje zvýšit výkon, řešením je v tuhle chvíli Intel.
dejv
Honza

Příspěvek od Honza »

@ Bubak - fakt to nejsou spekulace...uz se to merilo. Narust vykonu AMD + DDR2 cekat nelze.
Krome male vyhody s nizsi spotrebou je vyhoda v moznosti osazeni vetsiho mnozstvi pameti: DDR konci pokud vim 1GB/modul. Chapu, ze to tady nikoho neboli - a popravde i me tech 4x1GB na DDR loni stacilo. Ale s DDR je to konec - proto jsem je urcil na pouziti do i-RAMu a tam slapou dobre :D
@ shafa - merit Core Solo/Duo proti Pentium M je problem...nebo vubec proti cemu to merit, protoze je to jiny procak, jiny chipset - nejen jine pameti jako AMD DDR/DDR2.
Core Duo ted v jedno ruce mam - a budu mit jeste zitra, pak musim po 2 tydnech vracet. 2xDDR2 533 tusim, I945PM. Je to schopny procak - treba v SETI je vykonove je na 1.66 stejne jako D820 na 2.8GHz.

Narozdil od Pentia M ma Core SSE3, ale ne podporu 64-bitu (kterou ma zase mobilni AMD Turion).
Verim, ze Turion X2 bude konkurenci pro Core Duo; v jednojadrech uz soutezi.

Intel uz dlooouhe mesice nema co nabidnout v serverove oblasti proti Opteronum, takze nutne musi tlacit misto noveho Conroe kousky do serveru.
Jo, to bude jeste zajimave :wink:
shafa

Příspěvek od shafa »

Honza:
o tomto (nove intely) moc nevim, vpravde me to ted az tak nezajima.
Az budou tyto nove intelacke cpu alespon 6 mesicu na trhu a zacnou se delat odladene desky po prvnich prichozich paskvilech a cena celeho kompletu bude zajimava, pak se uvidi. Jinak - chtel jsem si koupit nove zelezo - AM2 socket. Ztratil jsem ale zajem. Navic, vpodstate jsem celej zivot na AMD (krome 486DX2-66) a vim jake je neustale srani s deskama pro AMD (narozdil od intelu).
Pokud teda Intel nabidne lepsi reseni, coz se po dobu od P1 233MHz MMX nestalo, tak nebudu vahat.

Nejake fandovstvi k jedne firme kvuli jejimu nazvu je hodno maleho decka ...

Chtelo by to jen nekoho tretiho, pac duopol je stejne naprd jako monopol ... A VIA, Cyrix, atp. nejsou konkurence. Myslim ze by ceny byly hned nekde jinde.
Honza

Příspěvek od Honza »

Ne, nekoho tretiho by to mozna chtelo, ale spis to vypada opacne (viz Mac a G4/5) - protlacil se tam Intel...s Core Solo a Duo. Cyrix jsem zazil a v dobe 386/486 to byla hruza.
Za ta leta jsem vystridal hodne procaku obou znacek, takze fandovstvim k jeden rozhodne netrpim.

Rad si veci sam osaham a podle toho udelam nazor. Core Duo jsem v ruce mel a muzu ho klidne doporucit - coz treba o Presshotech rict tak klidne nemuzu. AM2 jsou ode me spise spekulace, ale necim podlezene a popravde me to taky nelaka, protoze proti soucasne X2 4400+ mi to taky nic neprinese. Takze zbyva se poohlednout po Conroe, az v republice nejake budou...
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 shafa: Dik za URL. Neco podobneho jsem cekal, nezda se mi to zvyseni propustnosti jako zanedbatelne. (lepsi neco nez nic. ;-)
2 honza: U desktopu opravnu nikdo dalsi neohrozi duopol. U serveru ale pokukuju, jak se rozjede SUN s jeho T1. Az na to portuji Linux, tak by to pro me mohla byt zajimava alternativa.
Conan.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Conan. »

Ja uz jedu jen mobilni reseni.(nemusim topici 100w bestie). Mam tu par zajimavych desticek :D
Same Intel cpu z notebooku 30w :-) , ktere pres redukci Ct479 v Asus P4p800Se :
Pentium M Banias 1,3Ghz 1mbL2 @2ghz,
Celeron M Dothan 1,5 Ghz , 1mb L2 @2,4 Ghz :lol: krasny kus kremiku za par kacek - Super Pi 37s- cpu mark 285 b
Pentium M Dothan 1,8Ghz, 2mb L2 @ jeste netestovano

No a mozna casem Yonah nebo Merom.
vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vyzkumnik »

ceka tu nekdo na conroe?
ja teda osobne jo a co zatim byly testy tak to vypada dost nadejne
Honza

Příspěvek od Honza »

vyzkumnik píše:ceka tu nekdo na conroe?
ja teda osobne jo a co zatim byly testy tak to vypada dost nadejne
JO, jsem na nej docela natesenej. A stale doufam, ze se mi do ruky dostane nejaky testovaci kousek... proste Engineering sample jako jsem mel v pripade dual-core nebo EE.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Kdo by se netěšil, ale důležité bude odhadnout kdy už budou chipsety odladěné natolik, že se vyplatí do toho skutečně jít :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Zajímavé informace ohledně rapidního snižování cen AMD procesorů se objevily na serveru DailyTech. Co nevidět to určitě převezmou CZ servery. Athlony 64 X2 o cca 50% je docela zajímá informace.
dejv
Honza

Příspěvek od Honza »

Jo, vsminul jsem si.
Asi zacatkem cervence prodam jednu masinu a redukuju pocet na dve - server a svoji pracovni. A pockam, az bude k dispozici Conroe. Snad pak uplaciruju i druhou D-820...
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Už s tím něco museli začít dělat, protože Intelový dvoujádra jsou s cenama úplně někde jinde a ve vývoji s příchodem Conroe budou AMD na tom s výkonem špatně na dlouhou dobu.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Dobra zprava na kterou uz 3 mesice cekam. A doufam ze AMD bude muset jit s cenama jeste niz. Stopnul jsem uz pred ctvrt rokem veskere nakupy novych PC. Tak v pulce prazdnin zase trochu zrychlim. :-) Pak se uvidi kolik prachu zbyde na konci roku. Pokud by uz AMD melo 65nm jadra tak by to mohla byt zajimava koupe.

2 honza: kdyz uz jsme u tech dvoujader. Jak to vypada s vyuzitim vice jader k pocitani jednoho modelu CPDN? Pokud by se jim to povedlo, nemusel bych jet na nekterych masinach jiny projekty a mohl venovat vic proc. casu kterym disponuju svemu hlavnimu projektu.
Nebo jeste lip. Kdyby slo spoustet BOINC core pocitajici CPDN ve sdilenem adresari z vice stroju zaroven, ale to uz bych chtel asi moc.
Honza

Příspěvek od Honza »

Multithreading jedne BOINC aplikace je tak trochu proti soucasnemu duchu scheduleru BOINC. Novejsi BOINC ma mit scheduler nazavisly na poctu jader, resp. pro kazde jadro samostatny.
Uvazuje se o tom, ze kdyb bude mit nejaka aplikace treba 5 minut do dokonceni, tak se nebude prepinat ale normalne se dopocita.
A taky opravit ten nesmysl, ze pri downloadu novych WU *automaticky* dochazi k reschedulu...i kdyz to neni potreba (kvuli deadline).

Aby bylo mozne tento mechanismus zavest, musela by aplikace umet rict, ze je multithreaded a BOINC by ji CPUs pridelil a STD/LTD pak nasobil poctem CPU. Tudiz by se treba multithreaded CPDN pocitalo na 4-core 15 minut, pak se hodinu pocital 4x Einstein atp.
Jde to, ale soucasna koncepce s nim jaksi nepocita. Ono programovat efektivne multithreaded aplikace neni sranda a v podstate je z hlediska lidskych zdroju mnohem efektivnejsi optimalizovat single threaded a nechat pocitat vice tasku najednou.

Carl udelal jednu kompilaci CPDN modelu, kde to bylo multithreaded a pokus si pamatuji, docela to behalo - alespon u me na Win XP cca pred rokem.
Pocitat z vice stroju zaroven jeden model je principielne problem, protoze vysledky jednoho timestepu jsou potreba k pocitani dalsiho (nehlede na naroky na trafiic). To si mohou dovolit primitivni projekty se sekvencnim pocitanim na sobe nezavislych casti (PrimeGrid, asi SETI a podobne).
Ale treba rendering lze v celku snadno pocitat paralelne a je to v podstate oblast, kde se to jiz leta pouziva. Takze treba BURP bych si takto dokazal predstavit...pokud je na to chudinka open-source Blender staveny. Jenze to by podle me mel Janus nejprve implementovat chceck-pointing a aktualni verzi Blenderu a teprve pote se zabyvat vychytavkama tohoto typu. A stejne to neresi soucasnou koncepci BOINC...takze tento styl pocitani a mensim narokem na pamet i misto na disku brzy neocekavam.

Back to topic...kazdopadne si BOINC s vice jadry poradi minimalne tak, ze bude pocitat dva tasky naraz.
Uzitecne to je i pri pocitani dvou projektu 50:50 - na jednom vlakne se mi smazi BURP, druhe se trenuje na poslednich WUs Einsteina z S4 analyzy.

@ forest - to sice ano, ale na kazdy novy procak Intelu je treba nova deska. Nekdo bude happy s tim, ze vymeni AMD XP za 5k za dvoujadro, nahodi novejsi BIOS a jede dal a nemusi stavet celou novou masinu, reinstalvat system a dalsi vopruzi kolem.
Kazdej nema cas, penize a nervy na to obmenovat stroje kazdy rok, jako to treba delam doma: pred rokem jsem prechazel na dual-core, letos asi na Conroe, pristi rok 4-Core...a pak na to prdim a jdu sazet stromy :lol:
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 honza: Dik za (jako vzdy) obsahly a vecny info. ;-) Jen skoda, ze mi z toho vychazi, ze dnesni PC bezici jen v pracovni dobe jsou na CM moc pomaly a ani dulacore to moc nezmeni. :-(
@ blender - co mi pamet saha tak Blender je psan multithreadove uz od zacatku a to vcetne renderingu.

No a k topicu: Kdyz AMD prislo se svou architekturou (hypertransport a radic pameti v procesoru) se nejvic kritizovalo, ze budou muset byt s kazdou zmenou pameti a procesoru jine patice. No a soucasny stav? AMD socket prezije ten Intelackej o 2 az 3 generace. Vyhledove to vypada stejne. AM2 prezije 4-5 jader a Intel bude menit socket skoro kazdej rok. Ja kupuju z 95% kanc. PC a tohle fakt nepotrebuju....
Zamčeno