Optimalizovaná aplikace Einstein@Home I

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Ahosf pise ze zrychleni je cca 2%. na to kaslu a pockam si par dni na dalsi. :-) Jen vymenim Dckovy 41.12, protoze asi kazda 15 WU je invalid. :-(
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Bubak píše:Ahosf pise ze zrychleni je cca 2%. na to kaslu a pockam si par dni na dalsi. :-) Jen vymenim Dckovy 41.12, protoze asi kazda 15 WU je invalid. :-(
Ja nepozoruju v U4103 a U4104 zadnej vyznamnej rozdil. Desitky sekund,ale to muze bejt vseljakym vytizenim pocitace.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Honza

Příspěvek od Honza »

JardaM píše:2. Ještì jsem j a p WU nevidìl.
1. Servery E@H asi trpí, ale neházej slinu, ještì nezklabovaly jako v Klimaktériu. :oops:
ad 2 - je jich malo, lae obcas nejaka je - asi 2x delsi nez normalni.
ad 1 - s tim si nedelej prdel> malem bylo v nazvu kapitolu v knize misto "Klimatu" "Klimaktériu" - by pak ctenari koukali :lol:

@ Bubak, bohuzel blizsi info neni a to je myslim pro reputaci projektu spatne.
Tech dohadu je hodne a pricipielne nemusi byt pocatecni vyssi replikace u novych WU spatna.
Nekdo - podle me dosti chape - tvrdil, ze to muze zrychlit navratnost WU, protoze je vsetsi sance, ze to prvni 3 spocitaji rychleji a dalsi to nebudou zbytecne pocitat, protoze se muze vypocet ze strany serveru zrusit, kdyz neni potreba to pocitat. Prijde mi to dost primitivni az debilni: snadne zrychleni navratnosti lze docilit tim, ze se Resulty poslou tem, kdo maji kratky turn-around, bezej 24/7, maji kratkou cache a dalsi parametry, ktere lze odecist z profilu masiny. Jenze to by scheduler nesmel byt debilni podavac (viz rozdil podavat vs. prodavac) - o rezevrach a primitivnosti scheduleru uz jsem psal. Taky je naivni si myslet, ze server nepotrebny vysledek spolehlive ukonci - k tomu je nejprve treba, aby masina scheduler sama kontaktovala a to se na bezne instalaci deje vetsinou az kdyz potrebuje novou prace - tudiz jsou "zbytecne" vysledky uz spocitany (vyjimkou je treba truxuv BOINC s return_resulst_immediately.
Trochu 'rozumnejsi' spekulace je, ze pro testovani novych WU je treba zajistit vyssi spolehlivost - jak ve smyslu bezne validity, tak srovnavat vysledky mezi vice platformama atp. Proste poradny cross-checking.
Chytlava spekulace spociva v tom, ze jsou ty j2 a p2 WUs necim zajimave a ze si fakt chteji byt jisti vysledkem.

K problemu maximum daily quota taky nic :?
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Já bych si svým selským rozumem typnul, že nové jednotky potřebují otestovat, a proto je posilají na 6 PC. Až budou vědět že fungují tak to sníží zase na 3.
Za konspirační teorie co vnikly, si ale na Einsteinu můžou sami. Chápu že teť asi budou mít dost práce. Ale napsání 2 řádků do fóra po kom se ta jednotka jmenuje a co zhruba počítá by zvládnout mohli.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
IQE
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQE »

to Honza: Mohl bys prosím tě aktualizovat článek "Jak optimalizovat Einsteina?"

Díky
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
JardaM
Expert
Expert

Příspěvek od JardaM »

Honza píše:ad 1 - s tim si nedelej prdel> malem bylo v nazvu kapitolu v knize misto "Klimatu" "Klimaktériu" - by pak ctenari koukali :lol:
Tosem chtěl bejt jen ftipnej.

Ale teď vážně: V clima jsi moderátorem. Nemohli by tam hodit slovo, kdy to srovnaj? Já Clima projekty zastavuju / brzdím.

Já jsem zkusil poránu akosfovy nejnovější výtvory (S41.07), ale po 1 sec to 2x hodilo chybu, tak jsem se pokorně vrátil.
Chyba mohla být u mně, systém (XP) chce občas obživit/restartovat. Ještě to zkusím.
caapek
Nováček
Kontaktovat uživatele:

dotaz

Příspěvek od caapek »

Chlapi, nevíte co je lepší dát na Duron 1,3GHz? optimalizaci D41.14 nebo S41.07 , kdyz ten procak podporuje jen SSE, ale je to AMD? zatím sem jel na D41.12 a jednotky z1 sem dělal za 5500s.
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Re: dotaz

Příspěvek od azor666 »

caapek píše:Chlapi, nevíte co je lepší dát na Duron 1,3GHz? optimalizaci D41.14 nebo S41.07 , kdyz ten procak podporuje jen SSE, ale je to AMD? zatím sem jel na D41.12 a jednotky z1 sem dělal za 5500s.
Podle toho co píší lidé na Einsteinu, tak na starých AMD je o něco rychlejší řada Dxx, takže bych jí tam nechal.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Honza

Příspěvek od Honza »

@ IQE - to muze kdokoli aktualizovat ze soucasneho a ja to tam frknu - psani do skoly mam do noci az az.
@ JardaM - little OT - se to srovna asi samo, az to trickle server stihne...proste klasicky back-log jako je minimalne kazdy tyden na SETI.

Zajimavost o siditkach s HT: B52 (btw, mel jsem kamaradku tohoto jmena, ale bude se jednat asi o jinou osobu) otestoval prubeh aplikace s HT a bez ni, protoze novejsi verze jsou na masinach s HT pomalejsi.
A povazte:
S4004 s HT jela dve WU 2:30, tedy 1:15 na kazdou.
S4106 bez HT stacilo 55 min.
Takze na siditka nasazena na Einsteinu je dobra S4106 bez HT.
dash9
Nováček

Příspěvek od dash9 »

to Honza:

Přesně tak, včera jsem v preferencích nastavil výpočet pouze na jednom procesoru a změna je hned patrná. Předtím trvala dlouhá jednotka (respektive dvě paralelně) cca 10000s, nyní se počítá jedna jen cca 3200s. To je dosti znatelný rozdíl. Vše na Prescottu 3,0 s aplikací U41.04. Poslední aplikace, která mi maká svižně s HT, je S40.04.
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

Pokud někdo nevíte jestli na Athlonech zvolit S4012 (sse) nebo D4112 (3DNow) tak doporučuji sáhnout po D4112.

Průměrné časy u dlohých jednotek se pohybují:

- 4300s (S4012)
- 3750s (D4112)

....... Athlon 2,1GHz
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Honasss píše:Pokud někdo nevíte jestli na Athlonech zvolit S4012 (sse) nebo D4112 (3DNow) tak doporučuji sáhnout po D4112.
Athlon 2,1GHz
Netestoval to někdo s Athlonem64?
gallarr
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gallarr »

2LiborA: používám optimalizaci S41.07 a na Athlonu 64 3000+ (Sc. 939, jádro Winchester) a časy se pohybují mezi 42:50 až 46:51.
V práci testuji U41.02 na Sempronu 64 3000+ a časy jsou taky kolem 45 minut.
Honza

Příspěvek od Honza »

Pokud nekdo opravdu chce pocatat Einsteina, tak doporucuji pouzit BOINCStudio, zvysit pocet CPU a stahnout si WUs do zasoby. (zatim zadne rekace k problemum a otazkam...zvazuji mail, co na to Bruce odpovi).
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Gallarr: mně jede verze 41.06 na Athlonu64 2800+ Socket 754 a časy jsou od 55 do 65 minut, verzi U41.XX bohužel na mém CPU nevyužiji (dokonce ani na žádném Intelu, na kterém počítám - holt mám k dispozici zatím pouze starší stroje :wink: ), spíš jsem se ptal, jestli někdo s 64-bit Athlonem nepoužívá verzi D
Zamčeno