Ten kredit mi pripada rozumny, jen mne prave zarazilo, jak se mohl dostat k takovym benchmarkumazor666 píše:Podle výpisu v logu jednottek by to mněl býtwampa píše:Nevite nahodou jakeho klienta akosf pouziva (jakou optimalizaci)? kdyz se podivate
http://einstein.phys.uwm.edu/hosts_user ... rid=121407
tak si i pres optimalizace narokuje docela pekny kredit.
<core_client_version>4.45</core_client_version>
Standartní oficiální BOINCmanager 4.45
Divné jsou výsledky benchmarků
XP1700- 14 630.21/ 7 334.96
opteron- 17 090.91/11 370.19
duron - 18 931.8/12 098.27
MP 1.86- 19 454.4/ 9 683.78
MP 1.8 - 9 410.01/5 174.03
ty vypadají jako od truxova klienta![]()
Každopádně se mi nezdá, že by dohromady požadoval nějak moc.
Optimalizovaná aplikace Einstein@Home I
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Re: Kredit
- LiborA
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Je k dispozici nová verze U41.03 http://eclient.tvn.hu/alb_U4103.zip . A i první validovaný výsledek, takže je snad v pořádku 
Moje statistika: http://boinc.mundayweb.com/one/stats.ph ... :6082/.png
Co takhle ruční úprava v client_state.xmlwampa píše:
Ten kredit mi pripada rozumny, jen mne prave zarazilo, jak se mohl dostat k takovym benchmarkum
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Afkos na fóru už, poodhalil totožnost toho svého OpteronuBijek píše: Co takhle ruční úprava v client_state.xml
ROFL. Takže bych se nedivil ničemu.Afkos píše:...Processor: Sempron E6 1600MHz (strongly believes he is Opteron 842)...
[SPEKULACE]IMHO editovat ručně client_state.xml mi na Afkose přijde moc primitivní. Spíš bych typoval že zkouší nejakou vlastní verzi kalibrace/upravil si tu truxovu?
Nevím je stovka dalších možností. A všechno spekulace.[/SPEKULACE]
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- Necroman
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
RE:
Nove vysledky testovani optimalizovaneho Alberta - procesor: PentiumM Banias 1,5 GHz, 400MHz FSB
puvodni r_ 6:50 hodin
A36 - r_ 3:00 hodin
S37a - r_ 3:00 hodin, z_ 2:50 hodin
S38 - r_ 1:55 hodin, z_ 1:50 hodin
S39L - r_ 0:30 hodin, z_ 1:40 hodin (r_ nova, rychlejsi serie)
S41.06 - r_ 0:20 hodin, z_ 1:10 hodin
Zaver - porad je co zlepsovat
puvodni r_ 6:50 hodin
A36 - r_ 3:00 hodin
S37a - r_ 3:00 hodin, z_ 2:50 hodin
S38 - r_ 1:55 hodin, z_ 1:50 hodin
S39L - r_ 0:30 hodin, z_ 1:40 hodin (r_ nova, rychlejsi serie)
S41.06 - r_ 0:20 hodin, z_ 1:10 hodin
Zaver - porad je co zlepsovat
Naposledy upravil(a) Necroman dne pát kvě 05, 2006 1:20 pm, celkem upraveno 1 x.
- Garbaty John
- Nováček
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Mohu nabídnout další výsledek z AMD, tentokráte Bartona 2500@3200+
Před optimalizací 15042 s
s optimalizaci A36 6163 s
S39L - 4010 s
D 41.12 - 2730 s
To už je jen 18% původního času
Před optimalizací 15042 s
s optimalizaci A36 6163 s
S39L - 4010 s
D 41.12 - 2730 s
To už je jen 18% původního času
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Je tu jedna moznost, ktera ale bouzel tobe nepomuze, ale pro ty co maji problem s kratkyma jednotkama existuje reseni.Higgi píše:D41 - jednotka mající 1432 cyklů - 43 minut!
Jinak právě jsem dosáhl kvóty 32 wu/den, takže mám ještě 5 a sucho...a minulej příspěvěk se tu ještě ani neohřál.
Nastavit zasobu na vice dnu. Kdyz prijdou karatke jednotky, tak se pocita s tim co uz je stazeno (ty dny dopredu), a kdyz jsou dlouhe (kterych se nestihne 32 za den) tak se zase stahuje do zasoby. chvili to trva nez se ten buffer zasobi,ale jinak mne to funguje v pohode.
@ wampa - to opravdu neni reseni.
Kdokoli, kdo stahne cas pod 45 minut na WU, ma problem, i kdyby mu chodily pouze dlouhe WUs. (Ted mam cas s U verzi kolem 35 minut a jestli dneska nahodim lepsi pameti, tak to treba sleze jeste dolu
)
"Nejjednnodussim" - nebo spise ctete neujistejsim - resenim je asi opravdu zmenit parametry masiny tak, aby si scheduler myslel, ze mam vic CPU nez ve skutecnosti mam. Proste misto 2 dat treba 3 nebo 4. btw, BOINCStudio to umoznuje pred GUI pro ty, kteri se nechteji prasit ruce rucnim editovanim xml souboru.
Docasne zvednuti poctu CPU razidi to, ze navrhuje wampa - ale nemusi se cekat dny, ale par minut (u SETI par hodin), protoze se kazdou minutu stahne x jednotek (u SETI se musi vzdy 10 minut cekat na dalsi RPC).
Dalsi zpusob, ktery mne napada - a ktery nedoporucuji! - by byla moznost prihlasit do projektu 2x pres ruzne URL (jako napriklad na CPDN http://www.climateprediction.net i climateprediction.net). Nedoporucuji to proto, ze verze BOINC 5.4.4 se zmenou libcurl knihovny prinesla takovym projektum problemy (CPDN main mel v podstate adresy). Zmenou serveroveho BOINC to udelalo bordel dalsim projektum - trebas BURP s tim ted zapasi.
Trochu standardnejsi moznosti je mit 2 BOINC instalace a jakmile je jedna na suchu, pustit druhou. Mozna by slo mit proste dve instalace a pouze se prepinat magorem...nevim, nezkousel jsem. To uz je lepsi reseni a hackovanim poctu CPU nebo to pustit pres VMWare.
Pak je jeste moznost se modlit, a to hned dvema zpusoby:
1. at konecne zvednou kvotu A ZAROVEN at to vydrzi servery Einsteina, o kterych si myslim, ze uz ted maji dost - podle toho, jak delaji mrtveho brouka.
2. at zacnou ve vetsi mire rozesilat 'j' a 'p' jednotky ci nejake jeste delsi.
Kdokoli, kdo stahne cas pod 45 minut na WU, ma problem, i kdyby mu chodily pouze dlouhe WUs. (Ted mam cas s U verzi kolem 35 minut a jestli dneska nahodim lepsi pameti, tak to treba sleze jeste dolu
"Nejjednnodussim" - nebo spise ctete neujistejsim - resenim je asi opravdu zmenit parametry masiny tak, aby si scheduler myslel, ze mam vic CPU nez ve skutecnosti mam. Proste misto 2 dat treba 3 nebo 4. btw, BOINCStudio to umoznuje pred GUI pro ty, kteri se nechteji prasit ruce rucnim editovanim xml souboru.
Docasne zvednuti poctu CPU razidi to, ze navrhuje wampa - ale nemusi se cekat dny, ale par minut (u SETI par hodin), protoze se kazdou minutu stahne x jednotek (u SETI se musi vzdy 10 minut cekat na dalsi RPC).
Dalsi zpusob, ktery mne napada - a ktery nedoporucuji! - by byla moznost prihlasit do projektu 2x pres ruzne URL (jako napriklad na CPDN http://www.climateprediction.net i climateprediction.net). Nedoporucuji to proto, ze verze BOINC 5.4.4 se zmenou libcurl knihovny prinesla takovym projektum problemy (CPDN main mel v podstate adresy). Zmenou serveroveho BOINC to udelalo bordel dalsim projektum - trebas BURP s tim ted zapasi.
Trochu standardnejsi moznosti je mit 2 BOINC instalace a jakmile je jedna na suchu, pustit druhou. Mozna by slo mit proste dve instalace a pouze se prepinat magorem...nevim, nezkousel jsem. To uz je lepsi reseni a hackovanim poctu CPU nebo to pustit pres VMWare.
Pak je jeste moznost se modlit, a to hned dvema zpusoby:
1. at konecne zvednou kvotu A ZAROVEN at to vydrzi servery Einsteina, o kterych si myslim, ze uz ted maji dost - podle toho, jak delaji mrtveho brouka.
2. at zacnou ve vetsi mire rozesilat 'j' a 'p' jednotky ci nejake jeste delsi.
Po pár testováních musím bohužel konstatovat, že na Prescottu 3,0GHz se zaplým HT je stále nejrychlejší S40.04, všechny novější verze byly pomalejší (z toho S41 a U41 o dost).
Naposledy upravil(a) dash9 dne stř kvě 03, 2006 9:58 pm, celkem upraveno 1 x.
2 Honza: Mas nejake blizsi info o "j2" a "p2" jednotkach? Co jsem louskal na E@H foru toho moc neni, krom toho, ze lidi nadavaj kvuli initial replication 6.
Skoro to vypada jako by se snazili zdrzovat S4 co nejdyl (to je mozna i duvodem nezvysovani kvoty). Ze by v priprave S5 nestihali?
Skoro to vypada jako by se snazili zdrzovat S4 co nejdyl (to je mozna i duvodem nezvysovani kvoty). Ze by v priprave S5 nestihali?
Private (old) + CCU stats.
[quote="Honza1. at konecne zvednou kvotu A ZAROVEN at to vydrzi servery Einsteina, o kterych si myslim, ze uz ted maji dost - podle toho, jak delaji mrtveho brouka.
2. at zacnou ve vetsi mire rozesilat 'j' a 'p' jednotky ci nejake jeste delsi.[/quote]
2. Ještě jsem j a p WU neviděl.
1. Servery E@H asi trpí, ale neházej slinu, ještě nezklabovaly jako v Klimaktériu.
2. at zacnou ve vetsi mire rozesilat 'j' a 'p' jednotky ci nejake jeste delsi.[/quote]
2. Ještě jsem j a p WU neviděl.
1. Servery E@H asi trpí, ale neházej slinu, ještě nezklabovaly jako v Klimaktériu.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Kterou várku myslíš?Lesmen píše:tak dalsi varka optimalizaci,tak se chlubte jak se vam zrychluje vypocet
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.