Diskuse nad touto sekcí

Odpovědi na nejčastější otázky a návody jak na BOINC a jeho projekty.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Všechny návody a FAQ sem zamknul, bohužel stále do nich někdo píše a tak by se to opět ztratilo ve změti desítek zpráv. Pokud k tomu něco máte - viz. sekce projektům, či případné chyby sem.
dejv
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

S tím zamknutím je to dobrý nápad, FAQ by měly zůstat především přehledné tzn. tak trochu mimo forum jinak pak ztrácí smysl.
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

Hodil by se nějaký popis hlášek Boinc mgr. v záložce zprávy, jestli to někdo máte někde rozepsané.
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Jen takový návrh na zlepšení, nešlo by do té tabulky náročnosti projetů dát i traffic/měsíc na nějaké referenční mašině? Mnoho lidí má stále omezený net nebo modem. Já jsem se taky kdysi musel hlídat, abych toho nespočítal moc a neudělal moc trafficu, myslím že by to leckoho zajímalo.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

No tak stačí použít údaje z tabulky a spočítat je. Délku výpočtu známe, velikost jednotky taky.... U mne to je u LHC cca takhle:
Jednotka má 380kB, na mém XP2000+ spočítám jednotku za cca 4hod, za den tedy 6, za měsíc 180 jednotek = 70MB za měsíc + upload + případné stáhnutí BOINC managera.
dejv
Honza

Příspěvek od Honza »

Mna jo, slo. Ale je to zase dalsi sloupecek :?
Kdo se naucil na zakladce nasobit, tak to hrave zvladne.
Ale uznavam, ze by to byl zajimavy udaj - sam jsem o nej uz drive uvazoval - a ze pro orientaci by to bylo uzitecne. Zvlaste u tech, kteri maji "neomezeny" internet jako ja.

Ta tabulka je ted 850 pix, takze se uz ani na 1024pix forum nevejde, ale na 1152 pry ano.

Otazkou take je, jak to bude dale s forestem a CNT; v soucasnosti tabulka jiz neni CNT, nepropaguji CNT, nepocitam za CNT.

EDIT: Uz mam tu tabulku off-line hotovou - pridal jsem jiz drive dalsi projekt(y), trocu ji znovu ucesal a ted doplnil ten traffic za mesic na dual-core masine.
Naposledy upravil(a) Honza dne ned úno 19, 2006 9:58 pm, celkem upraveno 1 x.
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Vyborne. A jeste neco, co znamena ta seda tabulka pod tim? Dik.
Honza

Příspěvek od Honza »

To na co koukas je urcite stara verze.

Vrchni tabulka jsou live projekty.
Dole jsou alfa/beta verze - ve smyslu tech, ktere je pripravuji na rozbehnuti (tedy ne alfa/beta live projketu, jako trebas ralph, protoze ty velmi podobne parametry)
Sedive jsou retired projects. Mozna brzy smazu ty, u kterych je velmi pravdepodobne, ze uz nikdy nevstanou. Asi tam brzy presunu i CPDN Slab - je tam jenom kvuli dojezdu, protoze na ruznych masinach jeste bezi.
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

:honza
jen drobnost, v tabulce http://boinc.cz/forum/viewtopic.php?t=589 mas u opt i nor verze einseina traffic za mesic 55mb. Kdyz pocitam stejne WU a udelam jich skoro 4 krat tolik :?: :wink:
hodil bych tam neco okolo 200 MB
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Honza

Příspěvek od Honza »

Jo, diky za upozorneni :wink:
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Do Navodu na optimalizovaneho Einsteina bych pridal i odkaz na verzi C-37, protoze nekterym nemusi fungovat posledni verze na starsich CPU a tahle myslim funguje vsude.
Libor
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Já bych spíš uvedl odkaz na http://einstein.phys.uwm.edu/forum_thread.php?id=3898, kde je k dspozici přehled aktuálních verzí optimalizace, protože jestli Akosf bude pokračovat tímto tempem, nebudeme stíhat aktualizovat FAQ :)
Mr4k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mr4k »

@Libor: Mas tam spatne odkaz, je tam carka navic takze spravne je to takhle http://einstein.phys.uwm.edu/forum_thread.php?id=3898
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Honza

Příspěvek od Honza »

IQE se nabidl, ze by zaktualizoval optimalizace pro BOINC. To vitam.
Nakonec jsme se dohodli, ze to napise a bud da prispevek sem, nebo mi jej posle. Psal mi pres ICQ, ze mi to poslal na mail...ale nedoslo. Tak fakt nevim, kam to poslal :?

Ale klidne se to muze dat sem, ostatni mohou kolektivne doplnit a pak se to dam prehledne na spravne misto...
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Aktualizován Návod jak optimalizovat Einsteina. Zaslal IQE. Díky!
dejv
Odpovědět