nonBOINC - Stardust@home
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
nonBOINC - Stardust@home
NASA sa chysta spustit na jar tohto roku novy projekt Stardust@home, zamerany na analyzu dat ziskanych zo vzoriek, ktore prinesie sonda Stardust. Mozete sa zatial predregistrovat ako zaujemci o projekt, podobne ako to bolo kedysi pred spustenim Einstein@home.
Viac o sonde v cestine.
Viac o projekte v slovencine.
Viem, ze chystanych projektov je viacero, a nie vsetky sa rozbehnu, ale NASA je hadam dostatocnou zarukou, ze ak sa najde dostatok ucastnikov, projekt sa rozbehne a bude uspesny.
Viac o sonde v cestine.
Viac o projekte v slovencine.
Viem, ze chystanych projektov je viacero, a nie vsetky sa rozbehnu, ale NASA je hadam dostatocnou zarukou, ze ak sa najde dostatok ucastnikov, projekt sa rozbehne a bude uspesny.
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
Re: Stardust@home (NASA)
No to je dobra zprava! Akorat bude asi fuska z tech dat ostranit vsechno to bahno co se jim do toho dostane pri tom "pristani"Duro Kotulic Bunta píše:NASA sa chysta spustit na jar tohto roku novy projekt.
- Duro Kotulic Bunta
- Banánová odměna

- Kontaktovat uživatele:
No to by bola riadna skoda a blamaz pre NASA. Ak sa to rozplacne podobne ako Genesis tak bude asi rovno treba aj projekt Cleaning@home, kde sa bude simulovat efektivne fungovanie NASA - proste "business intelligence". 
Podpis
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Vlice zajímavý projekt
Na tomhle projektu bych se jistě podílel svým výkonem
Na tomhle projektu bych se jistě podílel svým výkonem
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- Necroman
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Re:
Podrobne info (EN) o sonde Stardust a chystanem projektu Stardust@home, ktery je pripravovan pod BOINC.
- Howard
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Prave jsem si o tomto precetl v Astropisu 1/2006 a docela me to i prekvapilo 
hned jsem letel ke kompu a vlezl na stranky http://stardustathome.ssl.berkeley.edu
trochu me zklamalo, ze se jeste nepocita, ale samozrejme jsem se pred-registroval a tesim se, az se zacne pocitat, jsem na to velmi zvedavy
je super, ze je pro boinc porad vice projektu
hned jsem letel ke kompu a vlezl na stranky http://stardustathome.ssl.berkeley.edu
trochu me zklamalo, ze se jeste nepocita, ale samozrejme jsem se pred-registroval a tesim se, az se zacne pocitat, jsem na to velmi zvedavy
je super, ze je pro boinc porad vice projektu
Have you tried to turn it off and on again?
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Asi tě zklamu. Počítat se nebude.Honza píše:To neni BOINC projekt. VYkon je tam treba predevsim lidsky, pokud jsem to pri rychlocteni vcera odpoledne neprehledl.
Já jsem se jim před časem také upsal. a z toho co sem pochopil tak ti pošlou štos fotek z mikroskopu a naším úkolem bude najít zrnka prachu (našima očima) a ručně je označit .
Takže cpu můžeme nechat vychladnout a zaostřit si monitoru.
Q. Why can't a computer program find the particles?
A. Before a "pattern recognition" computer program can identify the telltale signs of the impact of an interstellar dust particle in aerogel, it has to "learn" the pattern from existing examples of such impacts. Since interstellar dust has never before been captured in aerogel, no such examples exist! As a result, no computer program is able to recognize the pattern. In contrast, the human eye can recognize such impacts with just a minimal amount of training.
Ale dobrá správa je že po těch úspěšných hledačích bude snad pojmenováno vesmírné těleso. Sice o velikosti zlomků mm ale přeci.
No jestli někdo nemá v práci nebo doma co dělat tak je to pořád užitečnější než hrát počítačové hry.
Jinak ale z BOINC převzali systém fotka se rozešle 4 lidem pokud někdo nahlásí nález tak se rozešle dál na ověření. Budou i statistiky, ale pozor jsou tam vložené kontrolní fotky proti těm kterí by to chtěli odbýt.
psal jsem to jen narychlo z toho co jsem si vzpomnel tak pls brat s rezervou, ale pokut by o tento projekt byl zajem tak bych mohl skusit neco prelozit a pripravit clanek/navod
Naposledy upravil(a) azor666 dne ned led 28, 2007 2:48 pm, celkem upraveno 3 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
- Necroman
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Re:
Pripadnym zajemcum, kteri se zucastni tohoto projektu bych mohl doporucit optimalizovaneho klienta Red Bull 5.01, pro vyladeni a lepsi propustnost pameti Piracetam AL 800 a pro zlepseni rozliseni a kvality opticke jednotky Mrkev 2.0 Beta