Kolej
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
-
Nilfaël
Kolej
Heh... Zjišťuju, že v tomhle ohledu jsem "za vodou"
Být (a počítat) na koleji je celkem paráda... Jestli by za mě měli platit cca 300 Kč za elektriku měsíčně (AMD 64 2800+, 512 RAM, ATI 9550, Maxtor 160 GB, atd. - možná tahle sestava bude mít menší odběr, ale zase mi běží komp skoro v kuse) tak to děla 1/3 mojí měsiční platby
docela mazec...
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kolej
To by jsi si mohl pořídit nějakou servrovnu, aby se ti ten pobyt na koleji opravdu vyplatilNilfaël píše:Heh... Zjišťuju, že v tomhle ohledu jsem "za vodou"Být (a počítat) na koleji je celkem paráda... Jestli by za mě měli platit cca 300 Kč za elektriku měsíčně (AMD 64 2800+, 512 RAM, ATI 9550, Maxtor 160 GB, atd. - možná tahle sestava bude mít menší odběr, ale zase mi běží komp skoro v kuse) tak to děla 1/3 mojí měsiční platby
docela mazec...
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
To není zrovna odvěciHonza píše:Kdo ma Presshot tak je taky za vodou - usetri za topeni.
Už jsem uvažoval o napojení vodního okruhu na okruh topení, narazil jsem ale na problém z poměrně velkým množstvím nečistot a tak jsem se na to vykašlal
Ale i tak jak to mám tak nemusím v pracovně moc topit, takže energické náklady se určitým způsobem vrací
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- zod
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zrovna dneska jsem posilal mailik sefovi technikum...chtel vic info a nejake pozadavky. Tady je kopie zpravy...snazil jsem se aby to vypadalo seriozne.dejvidek píše:A jak si na tom ty s rozšiřováním BOINCu na škole?zod píše:Tak koukej rozsirit boinc po celejch kolejich![]()
dejv
Dobrý den,
celá myšlenka distribuovaných výpočtů začala s projektem SETI, tedy hledáním mimozemských civilizací. Jelikož výsledky tohoto projektu nebyly vidět v realném čase, americký kongres omezil dotace NASA a ta byla nucena snížit výdaje na určitým způsobem neefektivní projekty.Množstvi dat zachycené během jednoho dne se pohybuje kolem 35GB a k jejich analýze by bylo třeba množstvi nákladných superpočitačů. Naštěstí vědci z univerzity v kalifornském Berkeley přišli s geniálni myšlenkou. Jednotlivá data rozdělit na malé fragmenty a ty rozeslat do zahálejících počítačů po celém svetě. Takto vznikl projekt SETI@Home.
Projekt SETI@home, který byl odstartován 18.května 1999 byl původně naplánován na dobu dvou let. Jeho popularita a překvapivé výsledky ovšem přilákaly sponzory, kteří projekt natolik podpořili, že přetrval i dodnes. Do projektu se postupně zapojilo více jak 5.040.000 lidí z 226 zemí světa, kteří se zároveň sdružovali ve více než 170.000 týmech.
Po dobu pěti let se projekt postupně vyvíjel a je pro něj využíváno více radioteleskopů v různých částech světa. Popularita projektu Seti@home dala prostor myšlence vytvořit stěžejní program, jehož účelem by bylo spojit více projektů založených na systému hromadně distribuovaných výpočtů a tím dát prostor daleko většímu množství lidí, aby své počítače využili k přínosu vědě. Na základě této myšlenky vznikl v Berkeley program BOINC (Berkeley Open Infrastructure for Network Computing).
V současné době na této platformě běží několik vědeckých projektů.
Kromě Seti se jedná o modelaci vývoje zemského klimatu CPDN, dále vědecké výpočty pro CERN a jejich urychlovač mikročástic LHC, molekulární struktury bílkovin či výzkum v rámci teorie relativity a zkoumání gravitačních vln.
Veškeré informace jsou k nalezení na webu http://WWW.BOINC.CZ
Co se týká HW náročnosti, kromě projektu CPDN je naprosto minimální. Boinc využívá nepotřebný výkon procesoru vždy do 100%. Rozhodně to však neznamená zpomalení systému, jelikož priorita Boincu je minimální a vždy ustupuje ostatním aplikacím.
Osobně nemám zkušenosti s fungováním Boincu ve velké síti, proto nemohu říci jaké plusy a minusy obnáší, avšak kolega Miiichal Vám ochotně objasní případné dotazy. Kontaktovat ho můžete na ICQ 96365545 nebo na emailu: liberecka_klika@seznam.cz
Domnívám se, že nejlepším řešením by bylo nastavit Boinc jako service při každém startu Windows. Nedávno jsem se také doslechl o chystaném přechodu na Windows XP, tudíž aplikace Boincu do školní sítě by mohla proběhnout zároveň s přechodem na jiný operační systém.
Proč to všechno dělat?
1. Přímé podílení na vědeckém výzkumu.
2. Šíření dobrého jména ČR.
3. Soutěžní hledisko...existuje spousta statistik
4. Dobrá reklama UHK
S pozdravem Lukáš Michálek
Tady vidis ze nezahalim a opravdu se snazim

- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Už držim hubu, resp. smekámzod píše:Zrovna dneska jsem posilal mailik sefovi technikum...chtel vic info a nejake pozadavky. Tady je kopie zpravy...snazil jsem se aby to vypadalo seriozne.dejvidek píše:A jak si na tom ty s rozšiřováním BOINCu na škole?zod píše:Tak koukej rozsirit boinc po celejch kolejich![]()
dejv
Dobrý den,
celá myšlenka distribuovaných výpočtů začala s projektem SETI, tedy hledáním mimozemských civilizací. Jelikož výsledky tohoto projektu nebyly vidět v realném čase, americký kongres omezil dotace NASA a ta byla nucena snížit výdaje na určitým způsobem neefektivní projekty.Množstvi dat zachycené během jednoho dne se pohybuje kolem 35GB a k jejich analýze by bylo třeba množstvi nákladných superpočitačů. Naštěstí vědci z univerzity v kalifornském Berkeley přišli s geniálni myšlenkou. Jednotlivá data rozdělit na malé fragmenty a ty rozeslat do zahálejících počítačů po celém svetě. Takto vznikl projekt SETI@Home.
Projekt SETI@home, který byl odstartován 18.května 1999 byl původně naplánován na dobu dvou let. Jeho popularita a překvapivé výsledky ovšem přilákaly sponzory, kteří projekt natolik podpořili, že přetrval i dodnes. Do projektu se postupně zapojilo více jak 5.040.000 lidí z 226 zemí světa, kteří se zároveň sdružovali ve více než 170.000 týmech.
Po dobu pěti let se projekt postupně vyvíjel a je pro něj využíváno více radioteleskopů v různých částech světa. Popularita projektu Seti@home dala prostor myšlence vytvořit stěžejní program, jehož účelem by bylo spojit více projektů založených na systému hromadně distribuovaných výpočtů a tím dát prostor daleko většímu množství lidí, aby své počítače využili k přínosu vědě. Na základě této myšlenky vznikl v Berkeley program BOINC (Berkeley Open Infrastructure for Network Computing).
V současné době na této platformě běží několik vědeckých projektů.
Kromě Seti se jedná o modelaci vývoje zemského klimatu CPDN, dále vědecké výpočty pro CERN a jejich urychlovač mikročástic LHC, molekulární struktury bílkovin či výzkum v rámci teorie relativity a zkoumání gravitačních vln.
Veškeré informace jsou k nalezení na webu http://WWW.BOINC.CZ
Co se týká HW náročnosti, kromě projektu CPDN je naprosto minimální. Boinc využívá nepotřebný výkon procesoru vždy do 100%. Rozhodně to však neznamená zpomalení systému, jelikož priorita Boincu je minimální a vždy ustupuje ostatním aplikacím.
Osobně nemám zkušenosti s fungováním Boincu ve velké síti, proto nemohu říci jaké plusy a minusy obnáší, avšak kolega Miiichal Vám ochotně objasní případné dotazy. Kontaktovat ho můžete na ICQ 96365545 nebo na emailu: liberecka_klika@seznam.cz
Domnívám se, že nejlepším řešením by bylo nastavit Boinc jako service při každém startu Windows. Nedávno jsem se také doslechl o chystaném přechodu na Windows XP, tudíž aplikace Boincu do školní sítě by mohla proběhnout zároveň s přechodem na jiný operační systém.
Proč to všechno dělat?
1. Přímé podílení na vědeckém výzkumu.
2. Šíření dobrého jména ČR.
3. Soutěžní hledisko...existuje spousta statistik
4. Dobrá reklama UHK
S pozdravem Lukáš Michálek
Tady vidis ze nezahalim a opravdu se snazim
dejv
Je to urcite dobry napad i strategie, jen mne tam zarazily dve veci:
1. nezaclo to vsechno kolem SETI, jak se furt blbe povida dokola. Distribuovane vypocty byly uz predtim - napr. GIMPS nebo distributed.net. Ani David Anderson nerika, ze SETi bylo prvni a vyse uvedene projekty dava jako priklad
2. "Kromì Seti se jedná o modelaci vývoje zemského klimatu CPDN". Modelace je hrozny slovo a ani ve slovniku neni
Navleknout to na SETI a jeho uspech je asi medialni silny agrument, nicmene v tomto podani opet nepravdivy nebo alespon nepresny.
Omlouvam se, jestli to vypada, ze jsem nejak zamereny proti SETI. Neni to tak - at si ho lidi klidne pocitaj. Ale at netvrdi, ze byl prvni, ze to tam vsechno zacalo a tak podobne - protoze uz nekolik let predtim bezely jine DC projekty.
Jinak moc drzim palce.
Ja chtel neco takoveho nechat bezet taky na jedne siti - jenze nekteri administatori proste nechteji zadnou aplikace, ktera neni k chodu site//podnika nuta.
Na jednu stranu je plne chapu, na druhou je to skoda.
Kazdopadne drzim palce
1. nezaclo to vsechno kolem SETI, jak se furt blbe povida dokola. Distribuovane vypocty byly uz predtim - napr. GIMPS nebo distributed.net. Ani David Anderson nerika, ze SETi bylo prvni a vyse uvedene projekty dava jako priklad
2. "Kromì Seti se jedná o modelaci vývoje zemského klimatu CPDN". Modelace je hrozny slovo a ani ve slovniku neni
Navleknout to na SETI a jeho uspech je asi medialni silny agrument, nicmene v tomto podani opet nepravdivy nebo alespon nepresny.
Omlouvam se, jestli to vypada, ze jsem nejak zamereny proti SETI. Neni to tak - at si ho lidi klidne pocitaj. Ale at netvrdi, ze byl prvni, ze to tam vsechno zacalo a tak podobne - protoze uz nekolik let predtim bezely jine DC projekty.
Jinak moc drzim palce.
Ja chtel neco takoveho nechat bezet taky na jedne siti - jenze nekteri administatori proste nechteji zadnou aplikace, ktera neni k chodu site//podnika nuta.
Kazdopadne drzim palce

- zod
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Diky za poznamky urcite jsou opravnene.Honza píše:Je to urcite dobry napad i strategie, jen mne tam zarazily dve veci:
2. "Kromě Seti se jedná o modelaci vývoje zemského klimatu CPDN". Modelace je hrozny slovo a ani ve slovniku neni
Jinak moc drzim palce.
Kazdopadne drzim palce
Psal jsem to s ohledem na vyvoj Boincu a Seti mi prislo jako prvotni impulz coz samozrejme nemusi byt pravda. Slysel jsem o DC Gimps pro hledani Mersenneho prvočísel a taky leku an rakovinu ael to uz nevim o jaky DC se jedna.
Tohoto se prave obavam...moc bych si pral aby to vysloadministatori proste nechteji zadnou aplikace, ktera neni k chodu site//podnika nuta.
BTW ten modlici smajlik je vybornej

- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Musím se ozvat.Honza píše:Je to urcite dobry napad i strategie, jen mne tam zarazily dve veci:
2. "Kromě Seti se jedná o modelaci vývoje zemského klimatu CPDN". Modelace je hrozny slovo a ani ve slovniku neni
ad1: SETI nebylo první, ale každej ho zná. A o to jde, když se někomu zmínim o GIMPS tak na mě bude koukat jako debil.
ad2: Možná to napsal nepřesně, ale o to tu nejde, jde o to aby to pochopilo co nejvíc lidí.
Nikdo to nepíše takto proto, aby náááhodou nějakýmu projektu ublížil, ale aby lidem cvaklo. Distribuované výpočty byly dávno před nějakým SETI, SETI je ale dostalo mezi obyčejné lidi a vyhnalo od drahých superpočítačů k miliónům běžných compjůtrů. Nebýt SETI, tak dneska není BOINC a projekty by si vědci naháněli na supercompech.
dejv
Ja jsem pochopil, proc to tak psal a taky jsem uznal, ze to je medialne dobra strategie. Staci odkazat na znamost a uspech SETI (a tuto nesmrtelnost mu nikdo nevezme, jak jsem psal), ale ne ze bylo prvni. Zprava by mela stejnou motivacni hodnotu, lidi by to pochopili i by jim to spravne cvaklo - proste svuj ucel by to plnilo stejne dobre a navic by to bylo faktograficky presnejsi. Myslim, ze jsme si to vysvetlili a neni to treba dal rozebirat.dejvidek píše:Musím se ozvat.
ad1: SETI nebylo první, ale každej ho zná. A o to jde, když se nìkomu zmínim o GIMPS tak na mì bude koukat jako debil.
ad2: Možná to napsal nepøesnì, ale o to tu nejde, jde o to aby to pochopilo co nejvíc lidí.
Nikdo to nepíše takto proto, aby náááhodou nìjakýmu projektu ublížil, ale aby lidem cvaklo. Distribuované výpoèty byly dávno pøed nìjakým SETI, SETI je ale dostalo mezi obyèejné lidi a vyhnalo od drahých superpoèítaèù k miliónùm bìžných compjùtrù. Nebýt SETI, tak dneska není BOINC a projekty by si vìdci nahánìli na supercompech.
dejv
- zod
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mam velice spatnou zpravu
Dobrý den,
děkuji za podrobný popis myšlenky, která je jistě velmi zajímavá.
V minulosti na FIM již podobný projekt běžel, ale systém vykazoval problémy, které vedly k přetížení počítačů.
V současnosti je naší prioritou zabezpečení bezproblémového chodu počítačové sítě a proto nemůžeme tento projekt podpořit.
S pozdravem
Karel Šrámek
Jinymi slovy jsem byl razantne odmitnut...jeste to zkusim nejak ukecat pres prodekanku ktera by me velcie rada podporila ale stanovisko techniku je pro ni docela riozhodujici
beeeeeeeeeeeeeeeeeee 
Dobrý den,
děkuji za podrobný popis myšlenky, která je jistě velmi zajímavá.
V minulosti na FIM již podobný projekt běžel, ale systém vykazoval problémy, které vedly k přetížení počítačů.
V současnosti je naší prioritou zabezpečení bezproblémového chodu počítačové sítě a proto nemůžeme tento projekt podpořit.
S pozdravem
Karel Šrámek
Jinymi slovy jsem byl razantne odmitnut...jeste to zkusim nejak ukecat pres prodekanku ktera by me velcie rada podporila ale stanovisko techniku je pro ni docela riozhodujici

- zod
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Juchuuuu tak ejste svitla nadeje...psal sem etchnikum jestl iby to slo aspon na chvilku otestovat jak se to bdue chovat a pokud to povede k nestabilite nebi pretizeni pocitacu tak s tim skoncime.
a odpoved:
Dobrý den,
až budete mít chuť na testování ozvěte se.
Hned jen co bdue trosku zabehnutej semestr tak se na to vrhnu. Nic neslibuju ale aspon se pokusim
a odpoved:
Dobrý den,
až budete mít chuť na testování ozvěte se.
Hned jen co bdue trosku zabehnutej semestr tak se na to vrhnu. Nic neslibuju ale aspon se pokusim