BOINC 5.x

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Honza

Příspěvek od Honza »

Hmm, tak pravda bude asi nekde uprostred.

Podle mych dohadu je to tak, ze v registru zadne zaznamy navic nejsou. Ale pokud BOINC 5.3.23 bude pripojen k BBC/CPDN experimentu, zmeni je jeho 'skin', windows name atp.
Nemam to everene, ale indicie k tomu mam.

Neni to tedy tak spatne, ze by se klasicky UCB BOINC tvaril jako BBC/CPDN a delal tak pro CPDN nekalou reklamu. Ale by to dopadlo, kdyby podobny mechanismus chteli pouzivat i ostatni proejkty?
Menil by se skin podle toho, ktery projekt se prave pocita? Dal jsem nebadal, ale jsem z toho trochu rozpacity :?
Honza

Příspěvek od Honza »

Muze nekdo potvrdit nebo vyvratit tezi o promenlivosti vzhledu BOINC podle (ne)pripojeni do BBC/CPDN?

btw, koukal jsem o vikendu na homepage UCB/BOINC a...
(i) Dynamicky se meni poradi jmenovanych projektu a jiz neni dale abecedne nerazene, coz je asi dobre.
(ii) aktivni linky jsou pouze u 2 projektu. Puvodne jsem si myslel, ze se budou menit obden, ale nestalo se tak. Mozna bude interval delsi - klidne i tyden, protoze to neni v meritku BOINC zadna mira. Vite o tom nekdo neco?
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Honza píše:Muze nekdo potvrdit nebo vyvratit tezi o promenlivosti vzhledu BOINC podle (ne)pripojeni do BBC/CPDN?
Ověřím to doma, ale předběžně to mohu vyvrátit. Pokud jsem nainstaloval BBC klienta tak došlo ke změně skinu, ale po jeho odinstalování je klasický klient pokud si dobře vzpomínám "opět v normálu" - ale ověřím večer. Navíc si nejsem jist, zda jsem tam až následně nedával truxovu verzi.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Záznamem v registrech to nebude, "problém" vzhledu BOINCu je u mne stále, ve Windows XP vypadá BOINC jako BBC/BOINC manager, ve Windows Vista je "normální". Je nahozen na D:\BOINC takže z registru se to asi tahá, no je to záhada, že v jednom systému to je tak a v druhym jinak. BBC/BOINC sem odinstaloval (v XP) a nepomohlo to.
dejv
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Já to také jedu v XP-čkách, ale další podrobnosti až večer
Honza

Příspěvek od Honza »

Aha, znovu zopakuji svoji tezi
Honza píše:Ale pokud BOINC 5.3.23 bude pripojen k BBC/CPDN experimentu, zmeni je jeho 'skin', windows name atp.
Nemam to everene, ale indicie k tomu mam.
Je jasne, ze BBC/CPDN BOINC bude mit skin BBC/BOINC.
Slo mi o to, zda-li standardni UCB BOINC verze 5.3.23 bude mit standardni vzhled (tak jak ji mam na jedne masine), ale pri zapojeni do projektu BBC zmeni skin, jmeno atp (tak jak to mam na druhe masine).
V tom pripade by ani odinstalovani BBC BOINC a nahrazeni UCB verzi nepomohlo.

Rozsireni te teze zni, ze "by se skin podle toho, ktery projekt se prave pocita?".
Ze se ksichti BBC jako BBC a Gridrepublic BOINC jako Gridrepublic neni nic noveho ci prekvapiveho. Ael ze by se menil vzhled BOINCu podle toho, co se prave pocita (resp. ktere projekty jsou zapojeny) by bylo novym, dynamickym prvkem. Obdobne jako zmeny na homepage UCB, o kterych jsem dnes psal.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Honzo tvoje teze ale u mne neplatí, pro BBC/CPDN sem stáhnul "jejich" klienta z jejich webu a nainstaloval ho jinam než sem měl normálního BOINC managera :-) Jedině, že by i tak dokázal skin "vtlačit" přes registry do původní verze.
dejv
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Já jsem BBC klienta instaloval do jiného adresáře a pokud si vzpomínám, tak se mi také změnil "skin" klasického klienta - nevěřil jsem svým očím. Teď ale mám v kompu truxovu verzi a nejsem si jist, ale mám takový pocit, že jsem ji zaváděl až po experimentech s BBC klientem.
Honza

Příspěvek od Honza »

OK, diky za feedback. Opravdu to vypada, ze BBC/BOINC neni zrovna friendly vuci UCB BOINC. Skoda. Nemyslim, ze by to tak tlacili v Oxfordu, spise to mohla byt idea BBC, ktera podle me moc nevysla.
Zaver zatim asi bude, ze kdo pocita pouze BBC/CPDN, tak klidne muze jet BBC/BOINC, ale v ostatnich pripadech bych doporucoval zustat u mainstreamoveho BOINC.
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

tak jsem naistaloval 5.3.23 magora + 5.3.12tx36 s CC. chtěl jsem se zeptat jestli je to jen error u mě nebo todělá i někomu jinému, při up/downloadu mi to neukazuje stáhnuté bajtíky ani procenta.
předem dík za nfo
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Mam 5.3.24 a tam mi to myslim ukazovalo. Ale 5.3.23 mi probeh Progress ani stahnutou velikost neukazuje; aktualizuje se pouze slopecek Time a Speed
EDIT: Tak ani 5.3.24 asi nevokazuje...
Honza

Příspěvek od Honza »

BOINC 5.3.26 pro Win a Linux

Zatim nevim, jestli je poreseno to neukazovani prubehu download/upload.
EDIT: tak to poreseny neni.
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

vyšla 5.3.27
páč jsem modemista nechce se mi to stahovat, pokud to někdo stáhnete prosím dejte vědět jestli je tam pořešené ono nezobrazování průběho down/uploadu dík
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

@ Rampa - ne, to tam poresene neni.

Napriklad vypis pri startu je trochu odlisny (na standardnim BOINC core 5.3.27).
17/03/2006 20:23:48 climateprediction.net|URL: http://climateprediction.net/; Computer ID: 393558; location: home; project prefs: default

Docela bych uvital, kdyby se pri uploadu a downloadu udavala velikost souboru na message tab.
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

díky za rychlou odpověď
jen mě ještě napadlo nemůže v tom dělat trochu brajgl optimalizovaný boinc core?
objevilo se mi to po instalu 5.3.23 kdy jsem zároveň instaloval i calibrující boinc core
Obrázek
Zamčeno