forest píše:Nevím jestli jsi hledal důkladně, ale co jsem našel já, tak nejstarší strom (dokonce dosud žijící) je Dendroseris neriifolia, který je údajně starší, než historie lidstva. Roste na celém světě pouze v jednom exempláři na ostrově Robinsona Crusoe v jižním Tichomoří a dosud každým rokem kvete.
No nevim, ja jsem nic nehledal, ale pocitam, ze odbornici, kteri zkoumaji stromy, a kteri psali ten clanek, na nejz jsem odakzoval to asi vedi lepe nez ja. Jedinou kratkou zminku o veku Dendroseris neriiofile jsem nasel tady:
http://www.iguana.czweb.org/modules.php ... int&sid=13 Jinak jsem v anglickych nebo jinych zdrojich, zadne takove tvrzeni, nebo upresneni nevidel. V tom ceskem odstavecku sice tvrdi, ze Dendroseris neriiofile je starsi nez lidstvo, neni z toho ale jasne, jestli skutecne mini ten jeden exemplar, nebo rostlinny druh. Take neni jasne, jaky vek tim presne mysli. Pro nektere "odborniky" zacina historie lidstva Kristem

Proste tomu sdeleni chybi trochu serioznosti. Pokud vis neco presnejsiho, tak samozrejme sem s tim!