Webové Rozhraní Boinc Klienta

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět

Chtěli by jste webové rozhraní klienta BOINC ?

Jen výstup statistik
4
13%
Statistiky + Administrace
21
70%
Ne
5
17%

Celkem hlasů: 30

fatbozz
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Webové Rozhraní Boinc Klienta

Příspěvek od fatbozz »

Jednou si takhle sedím v práci a říkám si že bych se chtěl podívat na to jak mi doma pracuje klient. Ale nic mě nenapadlo jak, jelikož v síti kde jsem, nejde nic jinýho než port 80 a k tomu jeste pres proxy.
V tomto případě by mě moc potěšilo web rozhraní, byť jen na monitoring statistik, s možností třeba výstupu hodnot grafů v SVG
Ale vůbec bych se nezlobil kdyby tam byla třeba administrativní sekce. Ono ovládat si klienta odkudkoliv přes net není špatný :wink: ale když máte omezení na 80ku s boincview asi moc nepořídíte.
Honza

Příspěvek od Honza »

A co BOINCGUI.php?
LiborA
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborA »

Mám podobný případ, v práci proxy, povoleno pouze http (80) a ftp (21) a navíc ještě s překladem portů (neptejte se mne jak to dělají, síťařina není můj šálek čaje), doma mám navíc router s HW firewallem, takže snažit se to rozchodit jsem rovnou zavrhl. Pro základní informaci si pomáhám takovou menší obezličkou, vzhledem k tomu že vím, který projekt doma počítám :lol: , koukám v přehledu svých počítačů na portále projektu na to jak ten který počítač komunikuje se serverem - musím podotknout, že mám nainstalovaný Truxův BOINC a s parametrem <return_results_immediately/>, takže každá spočítaná jednotka se hned posílá na server.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Popravde receno by ti to vubec nepomohlo. Pokud jsi za takovymto firewallem, tak pochybuju, ze port 80 je otevren k pristupu zvenci. I kdyz muzes port 80 pouzivat k pristupu na web, jeste zdaleka to neznamena, ze port 80 muze byt pouzit opacnym smerem. Tomu je tak u firewallu jen velmi zridka, a to jen v pripade, ze je uvnitr chraneneho LANu nejaky web server. V tom pripade je ale port 80 zvenci presmerovan prave na ten konkretni stroj, a pokud ten web server neni na tve masine, tak by ti to stejne bylo k nicemu. A pokud skutecne port 80 je zvenci presmerovan na tvoji masinu (o cemz pochybuji), tak muzes jednoduse prekonfigurovat RPC port z default 1043 nebo 31416 na 80, a je po ftakach.

Jedine reseni by bylo pasivni monitorovani - to znamena, ze by BOINC jadro neprijimalo RPC dotazy a prikazy ze vzdaleneho pocitace, ale naopak, ze by pravidelne kontaktovalo ten vzdaleny server a posilalo tam momentalini stav, a stahovalo RPC prikazy. Uz pred casem jsem kontaktoval autora BoincView a nabizel mu, ze bychom neco podobneho mohli dat dohromady, ale nemel zajem - tvrdil, ze neco podobneho uz pripravuje za pomoci pridavneho programu, ktery by si clovek nainstaloval na pocitaci s BOINC klientem. Bohuzel ale mam dojem, ze v poslednich mesicich se dost s aktivitou odmlcel, takze nevim jak je s tim daleko.
fatbozz
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Doma

Příspěvek od fatbozz »

Ach. Nepochopili jste mne.

Mam doma pc "jakoze" s otevrenymi porty 1-65535 s verejnou IP a v praci muzu prijimat jen 80 a jsem nekde v siti za FW a proxy atp.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Re: Doma

Příspěvek od trux »

fatbozz píše:Mam doma pc "jakoze" s otevrenymi porty 1-65535 s verejnou IP a v praci muzu prijimat jen 80 a jsem nekde v siti za FW a proxy atp.
Pokud chces jen monitorovat/ridit BOINC na tvem domacim pocitaci z prace, tak nechapu co ti brani nakonfigurovat RPC port na 80
fatbozz
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re: Doma

Příspěvek od fatbozz »

trux píše:Pokud chces jen monitorovat/ridit BOINC na tvem domacim pocitaci z prace, tak nechapu co ti brani nakonfigurovat RPC port na 80
To bych musel vede jak to zmenit
Honza

Příspěvek od Honza »

trux web píše:You can pass the port number by adding the following line to truxoft_prefs.xml: <rpc_port>1043</rpc_port>
Staci pridat tento parametr do truxoft_prefs.xml pri pouzivani truxova BOINC core - port si muzes urcit podle sve volby - napriklad na ten port 80.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Jak rika Honza. A v praci si proste nainstaluj BoincView, kde ten port muzes nastavit taky na 80, abys ten domaci pocitac (nebo nekolik pocitacu na nekolika mistech) mohl monitorovat a ovladat
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

Ja bych potreboval naopak. Z domova se obcas kouknout na PC v praci. tunelovat si porty z vnejsku na jednotlive PC se mi prici, tak by mi spis vyhovoval poincgui.php s tim, ze by umel nahlizet prip. administrovat vic PC.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Bubak píše:Ja bych potreboval naopak. Z domova se obcas kouknout na PC v praci. tunelovat si porty z vnejsku na jednotlive PC se mi prici, tak by mi spis vyhovoval poincgui.php s tim, ze by umel nahlizet prip. administrovat vic PC.
Jak uz jsem vysvetloval, pokud nemas ve firewallu diru na port 80 zvnejsku ven, (coz skoro urcite nemas), tak ti takowy web interface bude na houby, protoze se na nej nedostanes. Precti si to o sedm prispevku nize
Odpovědět