Libor
BOINC 5.x - Optimalizace/modifikace
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Sakra, tak jsem musel prerusit bobrika mlceni, ktereho jsem si dal vcera po dosazeni krasnych 1000 prispevku na foru a pokazil jsem si tim toto kulate skore! Timto padem je to v pytli az do momentu nez Dejv udela ve foru zase pruvan - pak to budu zase moct dohnat.
Jo, ten scheduling je dost problematicky a mam obavu, ze to moc jednoduse nepujde udelat tak, aby to vzdy fungovalo perfektne ve vsech situacich. Problem je v tom, ze tam hraje roli strasna spousta faktoru, a to casto asynchronne. Casto v momente kdy se zada prace od jednotlivych projektu, neni jasne jaka bude odpoved z jednotlivych serveru, a ty odpovedi mohou prijit v obracenem poradi nez byly odeslany. Tenhle konkretni pripad by mohl jit osetrit, ale stejne vzdy budou situace, kdy se nejaka ta jednotka navic stahne, nebo naopak nestahne. Neni to ale zase az takova tragedie - az proprsi, tak se proste smaze automaticky (pokud to mas nastaveno). Zkusim s tim jeste neco udelat, ale pokud to nepomuze, asi se na to prozatim vykaslu - preci jen na tom nechci stravit moc casu. Poradne reseni by vyzadoval to kompletne prekopat, provest nekolich subsekventnich kontaktu scheduleru prioritnich projektu, cekat na odpovedi, analyzovat je, a pak teprve rozhodnout co dal. Samozrejme to vsecko jde, ale je to tak na tyden nebo dva prace, pokud to ma byt poradne. Bohuzel musim taky krmit rodinu, a uz takhle do toho cpu vic casu nez je zdravo, takze takovehle detaily asi budu muset nechat stranou.
Jo, ten scheduling je dost problematicky a mam obavu, ze to moc jednoduse nepujde udelat tak, aby to vzdy fungovalo perfektne ve vsech situacich. Problem je v tom, ze tam hraje roli strasna spousta faktoru, a to casto asynchronne. Casto v momente kdy se zada prace od jednotlivych projektu, neni jasne jaka bude odpoved z jednotlivych serveru, a ty odpovedi mohou prijit v obracenem poradi nez byly odeslany. Tenhle konkretni pripad by mohl jit osetrit, ale stejne vzdy budou situace, kdy se nejaka ta jednotka navic stahne, nebo naopak nestahne. Neni to ale zase az takova tragedie - az proprsi, tak se proste smaze automaticky (pokud to mas nastaveno). Zkusim s tim jeste neco udelat, ale pokud to nepomuze, asi se na to prozatim vykaslu - preci jen na tom nechci stravit moc casu. Poradne reseni by vyzadoval to kompletne prekopat, provest nekolich subsekventnich kontaktu scheduleru prioritnich projektu, cekat na odpovedi, analyzovat je, a pak teprve rozhodnout co dal. Samozrejme to vsecko jde, ale je to tak na tyden nebo dva prace, pokud to ma byt poradne. Bohuzel musim taky krmit rodinu, a uz takhle do toho cpu vic casu nez je zdravo, takze takovehle detaily asi budu muset nechat stranou.
1001 je taky pěkný. A 1111 bude ještě hezčí 
No je jasný že všem se nikdy nezavděčíš
Multiprocesorácí teď možná slintaj blahem, já jakožto single-cored sem zklamán
Předchozí stav mi vyhovoval. Zatím můžu zůstat u tx36, ale v případě nějaký budoucí vychytávky v novejch verzích stejně dřív nebo dýl přejdu.
V tomhle je Einstein naprd, tam když si člověk řekne o sekundu práce dostane třeba i deset jednotek a to je pak zas líto vědomě je nechávat propadnout.
No je jasný že všem se nikdy nezavděčíš
V tomhle je Einstein naprd, tam když si člověk řekne o sekundu práce dostane třeba i deset jednotek a to je pak zas líto vědomě je nechávat propadnout.
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
2 Trux: K tomu napadu zahazovat jednotky, ktere se nestihnou dopocitat (podle odhadu) me napadlo, ze je to nesmysl. Po nasazeni nove verze nebo benchmarku bude chvili trvat, nez se kalibrace seridi a pri tom by pozahazoval spoustu jednotek. Zahazovat po deadline nerozpocitane jednotky je podle me celkem bezpecne. Jinak ne.
Libor
Libor
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Mám možná takový blbý dotaz....nešlo by udělat aby se kalibrace prováděla rychleji...na jednom kompu (Celer 2,8GHz, jednotka SETI cca 1h) mi to jede od včerejška a za cca 24 hod se mi nárokovaný kredit zvednul z cca 14 na 20, to znamená že než se dostanu na těch udávaných cca 30 tak to bude tak na cca 70 hod...no a pak to pojede jen 2,5 dne na plnou kalibraci , pak se spustí benchmark a už zase bude nárokovat jen těch 14. Bud tedy jestli by nešlo provádět kalibraci rychleji nebo aby benchmark kalibraci nerušil? Možná se to už probíralo, ale nějak jsem to nepostřehnul.
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz
Jo, zatim to tak je. A pokud bych to delal jinak, tak bych tam urcite nejakou toleranci zabudoval. Zatim se na to ale asi vykaslu. Vadit to zacne az u delsich jednotek, takze pocitam, ze poptava se avetsi u SETI Enhancedvejpuste píše:2 Trux: K tomu napadu zahazovat jednotky, ktere se nestihnou dopocitat (podle odhadu) me napadlo, ze je to nesmysl. Po nasazeni nove verze nebo benchmarku bude chvili trvat, nez se kalibrace seridi a pri tom by pozahazoval spoustu jednotek. Zahazovat po deadline nerozpocitane jednotky je podle me celkem bezpecne. Jinak ne.
Libor
Nevim jestli tady nekdo pouziva FreeBSD. Ja mam 3 FreeBSD masiny (no, vlasne jen 2 aktivni), tak jsem se konecne dokopal k tomu, zkompilovat toho noveho klienta pro tuhle platformu taky. Je ted k dispozici k downloadu na mem serveru, v sekci beta download, ale dost pravdepodobne to nebude prenositelne na vsechny FreeBSD platformy. Pro ten pripad jsem zhotovil dost podrobny navod (v anglictine), jak to pod FreeBSD kompilovat. Proti Linuxu je tam docela dost rozdilu a problemu, takze i presto, ze se to pripad od pripadu muze lisit, ten navod muze byt uzitecny. Je psan pro polo-blbe, protoze sam ve vyvoji pod Unixem nejsem zadna velka hvezda, takze jsem to psal docela polopatisticky. Je to tady:
http://boinc.truxoft.com/freebsd.htm
Pocitam, ze by to vice mene mohlo byt pouzitelne i pro MacOS X (prinejmensim na Intel platformach), ktery je take zalozen na FreeBSD.
http://boinc.truxoft.com/freebsd.htm
Pocitam, ze by to vice mene mohlo byt pouzitelne i pro MacOS X (prinejmensim na Intel platformach), ktery je take zalozen na FreeBSD.
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Když se kalibrace, benchmarkem nezruší a nepojede zase od nuly tak je to OK.
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Pokud se musí procesor dělit o výpočetní čas na dvě jednotky, tak tím pádem se bude každá jednotka počítat 2X déle....a u procesorů které podporují HT je občas výhodnější když obě virtuální jádra počítají jednu jednotku než každé jednu(pak se muší dělit o cache a to ve výsledku procesor zpomaluje) ale dost to záleží na konfiguraci kompu a na projektu který se louská...jak je to u dvoujáder to přesně nevím.