Zkouším tx24:
S tou zpětnou kompatibilitou bych to nepřeháněl. Prostě nová verze, novej způsob konfigurace, tak ať si to lidi přepíšou. Starej způsob byl zavrhnut páč s ním byly problémy, a problémy sou zdá se i se zpětnou kompatibilitou. Když dám všechno do truxoft_prefs, a všude jinde odmáznu, chodí to jak má. Ale že by si to z global_prefs přečetlo a do truxoft_conf zapsalo to se mi nepovedlo ani jednou, navíc se to stejně chovalo nějak prapodivně. Bralo mi to jen jeden z parametrů, nebo vůbec žádnej, ale oba zároveň (return_results, calibrate_credit) ani jednou.
Chápu snahu o zpětnou kompatibilitu, ale stejně ji nejspíš nemůžeš udržovat věčně. Takže bych se nesnažil uživatele chlácholit zpětnou kompatibilitou, ale naopak bych je tlačil k používání novýho způsobu konfigurace a zastaralý způsoby postupně s novejma verzema vypouštěl.
Kalibrování kreditu: V případě že nemá comp trvalej přístup k síti, spočítá pár jednotek a pak je odesílá a reportuje naráz. U všech napíše
CC calibration: blocked [negative calibration limit]. U další jednotky sem si dal bacha aby ta síť byla, proběhl upload, proběhl report a tuhle hlášku si to odpustilo. tedy otázka:
Je nutnost pro správnou funkčnost kalibrace mít neustálej přístup k síti? Či čím vzniknou tyhle hlášky?
EDIT: koukám na ty jednotky na webu. Před zapnutím kalibrace sem žádal tak deset kreditů za jednotku, postupně to narůstalo, včera večer sem byl tak na sedmnácti. Přes noc zakázaná síť, ráno deset jednotek s hláškou
CC calibration: blocked, všechny jednotky žádaly standartních 10 kreditů. Ta jedenáctá, bez žádný hlášky žádá zase 10. Znamená to že se tou hláškou resetuje celej proces kalibrace a začíná to nanovo od začátku?
EDIT2: Taky sem teď zkusil priority_projects.
Prvně otázka: Je to case sensitive? Ve výpisu hlášek z magora je všechno malejma (einstein@home), v stdoutdae.txt jsou použity velký písmena (Einstein@Home)
Mám připojený dva projekty, SETI a Einstein, přičemž SETI už dýl nepočítám, měl sem pozastavený přijímání práce. Teď si říkám že dám Einstein jako prioritní projekt a SETI zase povolím. Přidal sem příslušnej parametr (jméno projektu psaný malejma písmenama), při startu mi to napsalo příslušnou hlášku a po povolení přijímání práce pro SETI si to u SETI o tu práci řeklo. Udělal sem něco blbě, nebo to nezafungovalo tak jak mělo?
EDIT3: Tak priority_projects u mě nepracuje jak bych si představoval. Od SETI sem se odpojil a připojil znovu, stáhlo si to jednu jednotku a víc nechtěl, zdálo se že by to mělo bejt OK. U Einsteina je práce dostatek, v zásobě mám pořád pár jednotek, ovšem narazil sem na tohle:
Kód: Vybrat vše
14.1.2006 11:24:56|Einstein@Home|Message from server: No work sent
14.1.2006 11:24:56|Einstein@Home|Message from server: (reached daily quota of 16 results)
14.1.2006 11:24:56|Einstein@Home|No work from project
načež SETI okamžitě zareagovalo tímto:
Kód: Vybrat vše
14.1.2006 11:32:06|SETI@home|Sending scheduler request to http://setiboinc.ssl.berkeley.edu/sah_cgi/cgi
14.1.2006 11:32:06|SETI@home|Reason: To fetch work
14.1.2006 11:32:06|SETI@home|Requesting 485020 seconds of new work
Očividně to tedy reaguje na zprávy serveru (no work from project) a nikoliv na skutečnej stav práce kterou mám k dispozici na disku. Navíc druhej projekt žádá práce dle svýho uvážení (nesmyslně moc). Líbilo by se mi kdyby od druhýho projektu žádal třeba jen jednu sekundu práce - tedy by dostal jednu jednotku a po dopočítání zkusil o práci požádat zase prioritní projekt.