Proè SETI nepakuje?

Fórum o projektu SETI@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Ma se pakovat

Není to tøeba - dùležitìjší je funkènost
3
14%
Aplikace a její knihovny vždy
2
9%
Pouze WU; aplikaci nechat jak je
4
18%
Pakovat vše - maximální efektivnost
13
59%

Celkem hlasů: 22

FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

2 Trux: asi to bude tim, ze jsem uz delsi dobu z berkeley nic netahal. Vim naprosto urcite, ze puvodne jsem si stahoval jen exe boincu a clienta seti, ktery mel asi 10MB. Po stripovani mel seti client asi 800kb. Dale je treba rict, ze stripovane exec soubory uz se vetsinou moc zapakovat nedaji.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

FordPrefect píše:2 Trux: asi to bude tim, ze jsem uz delsi dobu z berkeley nic netahal. Vim naprosto urcite, ze puvodne jsem si stahoval jen exe boincu a clienta seti, ktery mel asi 10MB. Po stripovani mel seti client asi 800kb. Dale je treba rict, ze stripovane exec soubory uz se vetsinou moc zapakovat nedaji.
O tom dost silne pochybuju :) Za prve, na Linuxa zadny exe Boincu neexistuje, za druhe i kdyz je mi jasne, ze jsi myslel samotny program jadra, tak to take neni mozne, protoze na jadro byl vzdycky cely balicek obsahujici vice souboru a ten byl vzdy pakovan jak pro Windows, tak pro ostatni OS - bud zip, instalacni archiv, nebo tar.gz u Unixu. Co se tyce aplikace S@H, tak tu si nemusis a spravne nemas tahat rucne vubec - tu si stahne client Boincu automaticky (a ted je prave ta otazka jestli uz to probiha komprimovane nebo ne)
Honza

Příspěvek od Honza »

Nechci se nikoho dotknout, ale to je dneska jak u blbejch :oops:
Vsichni zapomente na BOINC klienta, magora a jeho soucasti. To jsem vubec nemel na mysli a - jak trux psal - ten je pakovany.

Primy dukaz toho, ze aplikace je/neni pakovana si muze kazdy udelat sam tim, ze si proste danou aplikaci stahne.
Napriklad "novou" Enhanced 5.02 zde. Pisi "novou", protoze nova neni a je na byte stejna jako 5.00 :idea:
Ze neni stripovana nebo zabalena kazdy pozna podle toho,
1. Jak se mu bude tahat
2. Ze ji po stazeni lze zapakovat jakymkoli beznym kompresnim algoritmem/programem na mene nez 1/2 puvodniho, RARem napriklad na 1/3.
To same plati o 1.9MB knihovne fftw3.dll

Neprimy dukaz je ten, ze o tom na developmnet listu "uvazovali"...com impikuje "skutek utek".

Jeste nekdo pochybuje o neefektivite a rezervach?
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

2 Trux: vim urcite, ze na zacatku projektu zadny archiv nebyl. Od jiste doby( roka pul ) uz z berkeley nic netaham. Prenasim jen 3 ruzne( i686, sse, sse2 ) executables soubory jadra boincu. K tomu mam 3 clienty seti a to mi staci. 8)
Honza

Příspěvek od Honza »

@ FordPrefect - nevim uz, jak to mam rict. Oba ti rikame, ze se nebavime o BOINCu.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Honza píše:Nechci se nikoho dotknout, ale to je dneska jak u blbejch :oops:
...
Primy dukaz toho, ze aplikace je/neni pakovana si muze kazdy udelat sam tim, ze si proste danou aplikaci stahne.
Napriklad "novou" Enhanced 5.02 zde. Pisi "novou", protoze nova neni a je na byte stejna jako 5.00 :idea:
Ze neni stripovana nebo zabalena kazdy pozna podle toho,
1. Jak se mu bude tahat
2. Ze ji po stazeni lze zapakovat jakymkoli beznym kompresnim algoritmem/programem na mene nez 1/2 puvodniho, RARem napriklad na 1/3.
Ano, souhlasim, je to skutecne jak u blbejch. Jak uz jsem rikal to, ze na disku mas dekomprimovanou aplikaci a knihovnu vubec nic nerika o tom jestli se tahala komprimovane nebo ne, protoze by byla debilita ji ukladat na disk komprimovanou a teprve pak dekomprimovat. Ponevadz, jak uz jsem desetkrat psal, jsou zip knihovny v jadru zabudovane, cele to muze probihat transparentne, aniz by jsi si vubec ceho mohl vsimnout. A to jak se ta aplikace stahuje rychle ti taky rekne kulovy, protoze ten komprimovany soubor bude stale dost veliky na to aby se tahal radove stejne rychle zapakovan i nezapakovan. Obzvlaste si to vubec nevsimnes, pokud tvuj provider provadi komprimaci TCP/IP paketu - pak tam prakticky zadny rozdil nebude. Rozhodne tim ale netvrdim, ze se to uz pakuje. Jedine co rikam, je ze tam ty funkce k tomu jsou, a ze jedine smerodatne pro to tvrzeni (krom prostudovani zdrojaku), by bylo zmerit presne velikost prenesenych dat.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

2 Honza: to ja prece vim. Jen jsem nezaregistroval, ze se situace s instalaci zmenila. Stale jsem zil v domeni, ze to delaji jako na zacatku projektu. Tedy ze poskytuji k downloadu 10MB dlouhy soubor boincu, ktery po stripovani( likvidaci debug kodu ) ma 800kb. Stejne to bylo se seti clientem. :D

Tehdy jsem se tim zabyval, protoze jsem mel nekolik masin, ktere mely jen 32MB ram a nestripovany kod zbytecne zabiral ram. 8)
Honza

Příspěvek od Honza »

Zminene soubory taham rucne pres Operu, ne pres BOINC, takze nejake knihovny v jadru BOINC atp. jsou mimo - proto jsem taky daval ten primy link.

Myslim, ze rozdil prenesenych dat mezi beznou/nepakovanou velikosti a pakovanou velikosti pozna kazdy, kdo nema to stesti byt na rychlejsi lince ( >1Mbit).
Sorry, ale jesti ma neco zapakovane mene jak polovinu, tak rozdil pri tahani se preci pozna. Zase nemam ATM pripojeni ci kdo vi co, aby mi to pouze bliklo na zlomek sekundy...chvilku to proste trva.

Na HW firewallu poznam tak pocet paketu nebo momentalni vytizeni linky.
Se SW reseni mi prijde pouzitelny Net Activity Diagram, kteri meri TCP/IP conncetion. Vysledek pri stahovani SETI 5.02 je: (IP, port, local port, State, Received, Sent).
66.28.250.125 80 (http) 1954 Closed 844.02 KB 17.32 KB

Jestli mas nejaky lepsi zpusob mereni prenosu, rad se necham poucit a sem s nim.
Odpovědět