SETI optimalizovany klient-desitky procent narustu vykonu I

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

To sem rad, ze je navod dobrej, pokusil jsem se ho psat trochu obecne (ne jako ten minulej, kde jsem na zacatku napsal, ze musite mit 4.45, coz je blbost), clanek na web by mel byt psan obecne, ale s prikladama, jak je to ted (tzn. ze ted je best trux+crunch, ...)
Ja uz jsem ho prave musel sepsat, abych nemusel radit kazdemu zvlast, posledni dobou sem prave par lidem radil a uz to bylo potreba. A je to dobre, cim vic lidi optimalizuje, tim lepe, vice se toho spocita za stejnou dobu a neplytva se strojovym casem.
Have you tried to turn it off and on again?
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ® Radim ... ® »

Tak jsem zkousel optimalizovat Boinc od Truxe pro Pentia III (boinc-5.3.2.tx7-sse a boinc-5.3.6.tx12-sse) a nejak jsem to nerozchodil (nechtel prijimat a odesilat jednotky a vse co se nachazelo v adresari setiathome.berkeley.edu bezkompromisne mazal - nejspis to mel na svedomi BM) . Ale aspon mi jede Crunchovo optimalizované setiathome pod originalnim BOINCem :roll: Kazdopadne ze 6:30 hod mi jednotku spocita za 3:10 hod coz neni spatny :D A to ze z 55 creditu ted dostavam 30 mi nevadi, jelikoz jsem denne maximalne spocital 3-4 jednotky na tom kompliku coz mi delalo prumerne 100 creditu denne, nyni to vypada, ze budu mit spocitany az 7 jednotek coz pri 30 kreditech mi to hodi 210 a ono se mi to vse zapocitava :lol: Tak to rikam je HUSTY :Honza_dance
Naposledy upravil(a) ® Radim ... ® dne úte led 03, 2006 12:25 pm, celkem upraveno 2 x.
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Zkus ten boinc znova. Asi byly problemy se servery seti. Rekl bych, ze boinc od truxe za to nemuze.
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Takze jsem zkusil nainstalovat optimalizovanyho clienta na jiny komplik (tatulduv 566 Mhz Celeron) a tam je to v pohode , jede mi jak Crunchovo optimalizované setiathome tak Truxuv BOINC, ted jsem jenom zvedavy kolik hodin to bude pocitat, bez optimalizace to delalo 20-22 hodin. Na muj komplik zatim to davat nebudu staci mi optimalizovany Crunchuv setiathome_4.11_windows_intelx86 , ktery mi dost zrychlil vypocet. Nehlede to, ze P3 Tualatin ma sam o sobe oproti ostatnim CPU , ktere spocitaji jednotku za stejny cas o dost lepsi skore pridelu kreditu :wink: (Sice jsem mel pridel kreditu po vypocteni jednotky za 6:30 hod 50-55 kreditu , ale diky rychlejsim strojum ostatnich poctaru na dane jednotce jsem dostaval v prumeru az 30 kreditu :? ) Ted jsem na tom mnohem lepe , takze nepotrebuji Truxuv BOINC ani instalovat :lol: (neberte to jako moji bezohlednost, jde o to, ze v prumeru dostavam za jednu jednotku v celkovem vyhodnoceni stejny pridel kreditu jako predtim , jenom ted misto 3-4 jednotek vypocitam denne 7-8 :wink: )

Na ten tatulduv pocitac jsem to nainstaloval nastedovne :
1. Nainstalovani BOINC managera [BM] (5.2.13) a odmitnuti pripojeni se k projektu s naslednym ukoncenim BM
2. Prepsani Boinc.exe Truxovou verzi (boinc-5.3.6.tx12-sse) a naslednym spustenim BM
3. Po skonceni benchmarku jsem se pripojil k Seti projektu a nasledne si BM stahl potrebne jednotky a soubory
4. Ukoncil jsem BM a nahral do adresare setiathome.berkeley.edu optimalizovany Crunchuv soubor setiathome_4.11_windows_intelx86.exe
5. Spustil BM

Vyhodnoceni vysledku :
Celeron Tualatin 1400@1542Mhz
6-7 hod/unit (50-55 creditu) .... bez optimalizace BOINC & setiathome_4.18_windows_intelx86.exe
3-4 hod/unit (24-25 creditu) .... bez optimalizace BOINC & s optimalizaci Crunch setiathome_4.11_windows_intelx86.exe
3-4 hod/unit (33-34 creditu) .... s optimalizaci Trux BOINC & s optimalizaci Crunch setiathome_4.11_windows_intelx86.exe
Celeron 566 Mhz
20-22 hod/unit (48-52 creditu) .... bez optimalizace BOINC & setiathome_4.18_windows_intelx86.exe
7-8 hod/unit (27 creditu) .... s optimalizaci Trux BOINC & Crunch setiathome_4.11_windows_intelx86.exe
Naposledy upravil(a) ® Radim ... ® dne úte led 31, 2006 7:32 pm, celkem upraveno 2 x.
Sahib
Nováček

Příspěvek od Sahib »

® Radim ... ® píše:Tak jsem zkousel optimalizovat Boinc od Truxe pro Pentia III (boinc-5.3.2.tx7-sse a boinc-5.3.6.tx12-sse) a nejak jsem to nerozchodil
Mám podobný problém. Po nakopírováni boinc.exe přestal fungovat přenos dat. Po nainstalování originálu se vše dalo do kupy.
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Sahib píše: Mám podobný problém. Po nakopírováni boinc.exe přestal fungovat přenos dat. Po nainstalování originálu se vše dalo do kupy.
Netusim , zda to ma na svedomi to, ze mam BOINC na disku D:\BOINC a ne v C:\Program Files\BOINC :lol: , u tatuldovyho komplu je to ulozeno C:\Program Files\BOINC (firewallem to neni, muj pocitac sdili internet pro tatulduv komplik a na nem to presto jede v poradku)
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

To ne, ja mej boinca vzdycky nekde jinde, nez v program files. Btw. taky by mohli udelat instalator, ktery si to ocheckuje a ne furt cpat defaultni cestu.
Honza

Příspěvek od Honza »

Sahib píše:Mám podobný problém. Po nakopírováni boinc.exe pøestal fungovat pøenos dat. Po nainstalování originálu se vše dalo do kupy.
Verze tx12?
Ja myslel, ze problem je v tom, ze 536 ignoruje network disable volbu...mozna je tam podelane jeste neco jineho kolem network.
Sahib
Nováček

Příspěvek od Sahib »

Vypadá to spíš na to, že se občas přenos povede až třeba na 20-30 pokus. A mám tam obrovkou hromadu chybných přenosů. Na jeden dobrej tak 10 chybnejch.
Honza

Příspěvek od Honza »

Typicke priznaky pretizeni serveru, myslim...
Sahib
Nováček

Příspěvek od Sahib »

Honza píše:Typicke priznaky pretizeni serveru, myslim...
Ale jak je možný, že s originálním boincem to nedělá? (nebo jenom nepatrně)
Honza

Příspěvek od Honza »

Sahib píše:Ale jak je možný, že s originálním boincem to nedìlá? (nebo jenom nepatrnì)
SETI nezvlada zasobit optimalizovaneho klienta. Nebo je tam optimalizovana i komunikace a tu SETI server nezvlada :lol:
Kibic
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kibic »

Chci podekovat Howardovi za jeho navod na optimalizaci. Dlouho jsem se proklikaval forem a hledal informace, ale porad jsem v tom nemel jasno...Pak jsem narazil na ten navod od Howarda a vsechno uz slo jak po masle :)

A takove mam vysledky:

Benchmark pred: 916, 1583
Benchmark potom: 910, 2884

Mam AMD Athlon Thunderbird 1GHz. Seti mi to pocitalo prumerne 6.75h, ted necele 4h, takze skvelej vysledek :)

Jo a mel jsem uplne stejnej problem s tim, ze mi to nechtelo prijimat nove jednotky. Nevedel jsem co s tim a tak jsem zkusil vynechat ten bod z navodu, podle ktereho se ma restarotvat projekt...nic jsem nerestartoval a normaln mi to bezi a kredit taky dostavam.

Takze jeste jednou diky Howardovi :Honza_clap
Rambo
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo »

Připojuji se k děkovačce za návod od Howarda....
Optimalizace šlape výborně používám truxův boinc 5.3.6-tx10-SSE2 + Crunchovo optimalizované setiathome 4.11

AMD Turion64 1,8 GHz

Před optimalizací: 14.000 – 15.000 sec. (3,9 – 4,2 hod)
Po optimalizaci: 4.000 – 4.800 sec ( 1,1 – 1,3 hod)
Crunch3r
Nováček

Příspěvek od Crunch3r »

Rambo píše:Pøipojuji se k dìkovaèce za návod od Howarda....
Optimalizace šlape výbornì používám truxùv boinc 5.3.6-tx10-SSE2 + Crunchovo optimalizované setiathome 4.11

AMD Turion64 1,8 GHz

Pøed optimalizací: 14.000 – 15.000 sec. (3,9 – 4,2 hod)
Po optimalizaci: 4.000 – 4.800 sec ( 1,1 – 1,3 hod)
Looks good. Are you using the new build version of he seti cruncher or the old one ?
Zamčeno