Honza píše:Tak to jsou slusne zdroje. mj. maji dobrou ucinost, takze se investice muze vratit mensi celkovou spotrebou masiny za provozu. Jestli ma masina pri 24/7 100% odber za 15 kacek na den, tak to muze delat rekneme 5kkc za rok a pri 25% vyssi ucinnosti oproti levnemu zdroji se to za dobu jeho zivotnosti zaplati.
Regulace otacek je taky dobra vec.
Kdyz firma ve ktere jsem makal mela vlastni trafacku, tak jsem si prepocitaval kolik bychom usetrili za zdroje:
1) s aktivni korekci ucinniku
2) s vetsi efektivitou
pak jsem jeste chtel aby byly tiche.
Prave tyhle enermaxy se mi libily, pak jsem nasel jeste zdroje akasa, taky tiche. Ve vysledku to vyslo tak, ze ... ano, uz za rok by se na elektrine usetrilo, ale naklady by se vratily az vic jak po roce, (rozdil ceny 1kWh firma a domacnost je citelny). Navic pocatecni naklady na nakup treba 50 zdroju jsou nezanedbatelne a moje prace kolem toho by stala taky dost penez.
Kdyby mel dobry zdroj celk. ucinnost (prezenu:) 90% a nejaky obyc. 70%, tak pri kontinualnim odberu 300W (24/365) by pro domacnost delal rozdil cca 3000Kc za rok.
Stoji to za zamysleni.
Jinak, poridil jsem si fortrona 400W:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31488
a musim rici ze pro absolutni tichomily naslouchajici tepu sveho srdce s ozvenou v prazdnem pokoji to neni. Rozhodne je tichy, ale kdyz odpojim disky a rucne stisim dalsi vetracky tak slyset je, ve forme huceni (nevim jestli je to vetrakem, anebo proudem vzduchu).