Fórum

Informace a diskuse o webu boinc.cz a o tomto fóru

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Honza

Příspěvek od Honza »

trux píše:Mimochodem, Bruno tam ma moznost generovat ten status i v cestine. Me sice anglictina vyhovuje, ale jak videt cestina muze byt pro mnohe preci jen srozumitelnejsi
Ano ma - sam jsem mu posilal CZ zneni...ale presto se rozhodl pro English - ze stejneho duvodu jako trux. Pokud ale bude dost hlasu pro CZ, zaridim zmenu.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Honza píše:Ano ma - sam jsem mu posilal CZ zneni...ale presto se rozhodl pro English - ze stejneho duvodu jako trux. Pokud ale bude dost hlasu pro CZ, zaridim zmenu.
Mozna bych te volby jazyku vyuzil spise k vytvoreni neceho strucneho a univerzalniho - treba:

Kód: Vybrat vše

online      = +
down        = -
unreachable = ?
Popravde receno mi to "unreachable" pripada zbytecne dlouhe, a to jak se to lepi dohromady s temi procenty mi pripada dost neesteticke a rusive.
Honza

Příspěvek od Honza »

Doporucim...
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Pocitam, ze to asi bez nejakych modulu ovlivnit nepujde, ale zeptam se: nejde do vyhledavani k moznostem pridat vyhledavan jen v nadpisech? Soucasne je trochu nelogicky mozne jen nasledujici:
"Prohledej předchozí: Hledej název tématu a text zprávy / Hledat jen text zprávy"

Uz se mi nekolikrat stalo, ze jsem si pamatoval priblizne nazev threadu, ktery jsemhledal, ale vyhledavani pres nazev+text hodilo prilis mnoho vysledku, protoze to co jsem si pamatoval z toho nazvu bylo slovo casto zminovane v textech nesouvisejich prispevku :(

Moznosti "nazev+text" vs. "jen text" jsou dost nesmyslne, protoze jde prakticky o totez a z hlediska programu a databaze prakticky stejne pomale. Vyhledavani pres nadpisy by naproti tom bylo mnohem rychlejsi a pro nektere ucely mnohem smysluplnejsi. Bohuzel to ale nejspis je zavineno debilitou autoru phpBB a pocitam, ze s tim Honza asi moc jednoduse neco udelat nemuze.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Vždyť jde vyhledávání konkretizovat a to mnoha způsoby, omezením na sekce či na jednotlivá témata, omezit se to dá na výsledky ne starší než x dní, dají se vyloučit slova, která tam být nemají. Denně vyhledávám ve fóru kde přes 180tis příspěvků a nemám s tím problém, žádnej mod ti nezaručí, že to najdeš hned.
dejv
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

dejvidek píše:Vždyť jde vyhledávání konkretizovat a to mnoha způsoby, omezením na sekce či na jednotlivá témata, omezit se to dá na výsledky ne starší než x dní, dají se vyloučit slova, která tam být nemají. Denně vyhledávám ve fóru kde přes 180tis příspěvků a nemám s tím problém, žádnej mod ti nezaručí, že to najdeš hned.
dejv
O omezenich vubec nemluvim. Rikam, ze se mi stalo casteji, ze hledam konkretni thread, kde si zhruba pamatuju nazev, nebo si myslim, ze klicove slove by melo byt v nazvu, ale proste to nejde. Casova ci tematicka omezeni vyhledavani jsou v takovem pripade nahouby. Netrvdim, ze se bez toho neobejdu, pokud by to ale bylo mozne jednoduse pridat, velmi bych to uvital.
Honza

Příspěvek od Honza »

Pozadavek hledani pouze v nazvech threadu ma neco do sebe. Jak to ted zaridit fakt nevim...trebas na to bude nejaky mod.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

trux píše:Rikam, ze se mi stalo casteji, ze hledam konkretni thread, kde si zhruba pamatuju nazev, nebo si myslim, ze klicove slove by melo byt v nazvu, ale proste to nejde.
Plně souhlasím, taky se mně to už několikrát stalo a i když jsem třeba věděl že ten thread byl v diskusích mimo mísu, když jsem nevěděl jak přesně byl ten název a pamatoval si jen část jeho nadpisu, bylo to nadlouho ho najít.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Vytvořil sem novou sekci FAQ, kam přesunu všechny FAQ týkající se projektů, návody jak optimalizovat (od Howarda), návod jak na irc, atd. Třeba se to ukáže jako blbost a zůstane u stávajícího stavu. Každopádně už jen proto, že v popisu CNT, který asi vyhraje je odkaz na FAQ, tak by bylo lepší, aby tam byl odkaz do sekce a ne do vyhledávání slova FAQ.
dejv
Honza

Příspěvek od Honza »

Popis fora byl docasne zmenen kvuli volbam popisu CNT. To jiz mame uspesne za sebou, takze nastupuje puvodni popis.
Jelikoz ho jiz nemuzu najit, zvolil jsem "Fórum nejvìtšího èeského týmu v distribuovaných výpoètech pod systémem BOINC.". Snazil jsem se pri tom respektovat a vychazet z noveho popisu CNT a zvolit nejakou tag-line vystihujici o co jde. Stacilo pouze doplnit slovo "forum" a udelal do jako link na index fora a je to. Doufam...pokud ma nekdo pripominky, at se ozve...
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Vidite nekdo pod timhle postem obrazek se statistikou nebo je chyba na me strane?
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Řekl bych že ti to nechodí. Je tam jenom odkaz mezi tagama, řekl bych že se ti tam někde vloudila chybička :wink:
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

gRis píše:Vidite nekdo pod timhle postem obrazek se statistikou?
Nastesti ne :) Osobne mnohem vice ocenuji statistiky v podpisech stylem odkazu, na ktery clovek muze kliknout, tak jak to maji nekteri nasi clenove. Tedy asi takto (vyjmi mezery):

[ url = http://boinc.mundayweb.com/one/stats.php?userID=5173 ]moje statistika[ /url ]
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

No vidíš to a já radši uprednostnuji tu statistiku rovnou zobrazenou, pokud teda není přes půl monitoru....rovnou vidím jak si kdo vede, a nemusím nikam klikat. :wink:
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Bony píše:No vidíš to a já radši uprednostnuji tu statistiku rovnou zobrazenou, pokud teda není přes půl monitoru....rovnou vidím jak si kdo vede, a nemusím nikam klikat. :wink:
No, zrovna na te tvoji, krome titulku Team380V neni diky zvolenym barvam k precteni temer nic, takze, kdyz ji clovek na nekterych strankach vidi desetkrat, tak spis cloveka rusi nez informuje :( Proti gustu ale zadny disputat. Osobne bych byl mnohem radsi, kdybychom mohli podpisy nechat schovat v preferencich uctu.
Odpovědět