BOINC 5.x - Optimalizace/modifikace

Nové verze klienta BOINC, BoincView a dalšího software

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Je-li tomu tak, nebylo by tedy lepsi dat ty tve nastaveni do jineho souboru? Napr. zase zpet do remote_hosts? (Teda ze to rikam zrovna ja, co?)
Have you tried to turn it off and on again?
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

No, to byl hlavni puvodni duvod proc to v jinem souboru bylo, ale vracet se k tomu uz rozhodne nebudu. To bych byl skutecne za blba :) Myslel jsme ale, ze jsem to vyresil prepsanim funkce cteni parameteru ze serveru. Bohuzel jsem ale netusil, ze tato funkce je v podstate nepouzivana, a ze se parametry stupidne zdownloaduji ze serveru. Ted jsem to ale prepsal tak, ze po zdownloadovani, ze ten soubor znova precte a zapise i s temi pridavnymi parametry. Zasahuji sice do struktury programu mnohem vic nez bych chtel, ale behuzel to nejde jinak. Na serveru je release tx10 a momentalne ji testuji, takze jeste nevim jestli to funguje, tak jak chci. Pokud mate chut, tak to vyzkousejte.
Naposledy upravil(a) trux dne pát led 06, 2006 1:39 pm, celkem upraveno 5 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

Bohuzel, tx10 stale neresi problem prepisovani global_prefs.xml

Vim, ze je to trochu mimo puvodni zamer atp. Nechtel by jsi to boinc core pridat moznost vynulovani a pripadne vypisu LTD projektu? Mam na masine, na ktere testuji BOINC, zapojeno asi 10 projektu a client_state.xml ma pres pul mega. Delat to v tom rucne neni zrovna slast a pritom je nulovani dluhu v souvislosti s testovanim nastavovani prace, odesilani, affinity atp. docela spojeno.
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Nahodil sem desitku.

Mimochodem, uz od minule verze jsem problemy s afinitou nezaznamenal.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Jo, desitka byla spatne - ty zmeny v souborech omylem nebyly. Ted tam jsou - oznacil jsem to jako tx11. Je to otestovano. Bohuzel Boinc ma to zapisovani konfigurace udelano skutecne dost drevacky a nestrukturovane, takze to nejde udelat moc ciste bez toho, abych prepsal nekolik podstatnych a rozsahlych casti kodu, coz rozhodne nemam v planu. Znamena to, ze nejde pouzvat nastaveni uvnitr "venue" (home/school/school), ale jen v globalnim bloku. Po updatu pres web se parametry vlozi hned za hlavicku.

Co se tyce dlouhodobeho dluh, tak vypisovat ho muze treb pomoci BoincView. Nulovani neni prilis v souladu s jeho ucelem - kdyz ho vynulujes, tak prestava byt dlouhodoby. Osobne jsem jeste nikdy potrebu nulovat dluhy nemel, a zatim ani neplanuju nejake resetovani pridavat.
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

boinc -version
hlasi furt tx10, je tam opravdu nova verze boinc.exe v tom zipu? ma stejnou velikost
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Hmm, pro jistotu jsem to tam soupnul jeste jednou. Jinak staci right-click na boinc.exe - tam na strance "version" je cislo verze taky
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Obrázek

...ale je to drobnost, tak na to kasli, v dalsi verzi se to srovna :)
to vis, ja jsem hrozne na ty detaily
Honza

Příspěvek od Honza »

@ trux: verim, ze tx11 uz bude fungovat.
LTD - fair enough. Vim, ze nulovanim se ztrati smysl LTD.
Bohuzel ale nefunguje korektne - pokud zakazi praci nejakemu projektu nebo mu dam suspend, nemel by dluh narustat. Kdyz pojedu dlouho jeden projekt a ostatni budou suspend, pak nejakemu projektu povolim praci, nebudou se stridat podle resource share, ale bude se tam motat nekorektne pocitany LTD, coz muze vest ke zmene scheduleru na Earliest Deadline first a tim paradoxne muze ztracet smysl resource share i LTD. No nic, budu nulovat rucne, pokud to bude zadouci (zrovna jsem v takove situaci.
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

taky jsem si všiml že 5.3.6 přistupuje na net i když to zakážu.
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Rampa píše:taky jsem si všiml že 5.3.6 pøistupuje na net i když to zakážu.
Zkusil jsem to pres noc a: same here; 536tx10.

EDIT: @ trux.
Jak psal Mike, to stoji za uvazeni.
Mike Gelvin píše:I took your source, and modified it from there to retrieve the new parameters from a different file "user_prefs.xml". The change was pretty easy, and this easily allows modification on a per system basis without disturbing the structure of global_prefs.xml.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Jo, to s user_prefs dava smysl. Asi to ale pridam do obou, aby ti, co si to uz nastavili do glob_prefs, nemuseli znova menit
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Rampa píše:taky jsem si všiml že 5.3.6 přistupuje na net i když to zakážu.
Jak uz jsem nekolikrat rikal, v 5.3.6 je hlavne kolem komunikace pomerne hodne zmen od oficialniho tymu, takze bych kvuli kompatibilite rozhodne doporucoval instalovat boinc.exe uz pres oficialni 5.3.6. Taky je potreba nahrat tam vsechny ty soubory z instalacnho zipu, a pokud mozno z posledni me verze (momentalne tx12). Pokud to nepomuze, tak asi budete muset pockat, az to tym boincu spravi - ja to pak budu moc prekompilovat. Temi zmenami ode me to prakticky urcite neni.
Honza píše:Jak psal Mike, to stoji za uvazeni.
Mike Gelvin píše:I took your source, and modified it from there to retrieve the new parameters from a different file "user_prefs.xml".
Dival jsem se na to, ale zadny user_prefs.xml tam neni, a ja ho rozhodne pridavat nebudu - to uz jsem to rovnou mohl nechat tak, jak to bylo puvodne. Ono to ale s global_prefs.xml funguje, takze zatim neni zadny duvod to menit. Pokud pribude novy oficialni konfiguracni soubor, tak to pripadne premistim, ale zatim to bude takhle.

Jo taky jsem dal zpatky cteni z remote_hosts.cfg v puvodnim formatu, takze jde ted pouzivat oboji.
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

mám to naistalované přes oficiální 5.3.6 a nahrávám i všechny soubory se zip file mám tam 5.3.6tx10 tak zkusím aktuální verzi.
nějak mě to netrápí spíš jen postřeh
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

V downloadu je aktualni tx12 balicek.
Na doporuceni vejpuste jsem tam pridal remote_host.cfg s parametry
# return_results_immediately
# port = 1043
Odpovědět