Nové vymoženosti fora
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- IQE
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jen mě tak napadlo, nešlo by v sekci Downloald udělat něco takového http://www.liveforspeed.cz/ukaz.php?cis ... 2004111001
Myslím krátké info ke každému souboru.
Přítel je ten, kdo o vás ví všechno a má vás pořád stejně rád... ELBERT HUBBARD
Diky za upozorneni na novou verzi, ackoli je ten link k nicemu (nelze pouzivat na modifikovane forum, ale pouze na standardni bez jakyhkoli zmen).
Bohuzel jsem se jeste nedostal k tomu udelat manualni upgrade z modifikovane 2.0.17.
Zhruba jsem kouknul co je v te 2019 noveho a snad to pujde (20 souboru zmen) lepe nez 2017 na 2018. Mozna zkusim rovnou 2017 na 2019, jestli se to cele nepodela...
pred casem dejv inicioval pridani statistiky "Navrcholu" do paticky fora...stalo se vsak, ze jsme presahli 100k hitu a ze po nas chteli plati nekolik stovek mesicne.
Dejv nasel statistiky z Toplistu, ktere se hodi.
Predelal jsem paticku fora - je opet vice do sirky jako zbytek fora: vlevo Admin link (pouze pro adminy), uprostred klasicky Powerb by phpBB a vpravo najdete onen toplist stats banner.
Dejv nasel statistiky z Toplistu, ktere se hodi.
Predelal jsem paticku fora - je opet vice do sirky jako zbytek fora: vlevo Admin link (pouze pro adminy), uprostred klasicky Powerb by phpBB a vpravo najdete onen toplist stats banner.
Forum by melo volit jazyk podle toho, jak mate nastaveny browser.
Vysledek na nasem foru by mel byt takovy, ze se jazyk anstavuje podle nastaveni browseru:
en a jejich varianty (en-us, en-gb atp.) na English,
cz na Czech,
sk na Czech.
Pokud mate nastaveny nejaky jiny jazyk (franinu ci jine) a chcete je hodit na English, dejte vedet a ja to doplnim.
Vysledek na nasem foru by mel byt takovy, ze se jazyk anstavuje podle nastaveni browseru:
en a jejich varianty (en-us, en-gb atp.) na English,
cz na Czech,
sk na Czech.
Pokud mate nastaveny nejaky jiny jazyk (franinu ci jine) a chcete je hodit na English, dejte vedet a ja to doplnim.
Jo, to je vyborny! Je otazka, jestli by nemelo smysl dat anglictinu standartne, krome pripadu, ze je v browseru nastavena cestina, slovenstina, nebo kdyz nastaveni chybi uplne. Mozna priradit k cestine jeste par dalsich slovanskych nastaveni browserru, ale jinak asi nema moc smysl davat cestinu default pro browsery prednastavene na jine jazyky.
Problem nastane, pokud nekdo nema v IE nainstalovan zadny jazyk (neni to tak nahodou standardni postup M$?), pak by mu to naskocilo English. A jelikoz neni u lidi, kteri si sednou k pocitaci, druha gramotnost pravidlem (tj. znalost anglictiny a paradoxne ani prace na pocitaci), tak by BFU meli forum English. Radsi jsem tedy nechal standardni Cz.trux píše:Je otazka, jestli by nemelo smysl dat anglictinu standartne, krome pripadu, ze je v browseru nastavena cestina, slovenstina, nebo kdyz nastaveni chybi uplne.
Ohledne dalsi jazyku: myslim, ze i napriklad Polaci ve v Cz orientuji (vychazim ze znalosti par desitek Polaku) atp. Ostatni mne moc nenapada a zase moc zahranicnich navstevniku nemame (ale muze se to zmenit a tomu se nebranim).
Opravdu by bylo dobre, kdyby autor dodelal ten index.php&language=English nebo neco v tom smyslu - pak bych mohl dat do horni listy "English link" a bylo by to resenim pro vsechny, kteri (i) nejsou na seznamu jazyku, ktere forum rozlisuje, (ii) nemaj v browseru nastaveny zadny jazyk.
Mozna se k tomu sam dostatnu, az bude (verim) v druhe polovine tydne zkouset upgrade na 2.0.19.
No presne proto jsem rikal, ze default nastaveni jazyka by melo byt na cestinu v pripade, ze jazykove nastaveni v browseru chybi, a taky jsem rikal, ze by se k cestine melo priradit par dalsich slovanskych jazyku. Pokud ale nekdo ma nastaven jakykoli jiny jazyk, myslim, ze bude mnohem lepe rozumet aglictine nez cestine.
Prvni podminka je splnena.trux píše:No presne proto jsem rikal, ze default nastaveni jazyka by melo byt na cestinu v pripade, ze jazykove nastaveni v browseru chybi, a taky jsem rikal, ze by se k cestine melo priradit par dalsich slovanskych jazyku. Pokud ale nekdo ma nastaven jakykoli jiny jazyk, myslim, ze bude mnohem lepe rozumet aglictine nez cestine.
U druhe je problem v tom, ze tech 'ostatnich' jazyku je temer 150 + jejich podkategorie (13 anglictin, ktere jsem tam rucne zadal podle IE, pridavam tedy jeste 6 francoustin, 6 nemcin a 1 spanestinu (normalne je jich 20). Snad nebude ten seznam tolik zatezovat server, protoze se cela array musi nacist, rozkodovat atp.
- Howard
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Jak tak koukam na jakési nově objevivší anglicko-německé thready, nepotřebovali byste spíš mod do phpbb, který by překládal všechny příspěvky do zvoleného jazyka?
aby si Crunch mohl přečíct vše, co zde je
a aby jazykově méně zdatní jedinci mohli číst v cizojazyčných threadech? 
Have you tried to turn it off and on again?
-
Blackkarel
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
-
Blackkarel
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jeste se na tom pracuje.
S napadem si pohravam v hlave uz delsi dobu. Mirase jsem poprosil, ale dal dohromady ty linky. Pridali jsme i PS (Project status) linky.
@ Howard - jasne, jenze vlevo dole je Admin panel pro Adminy, ktery nevidite. Asi ho dam do hlavicky, protoze tam je misto...nebo to nejak osidim.
Puvodne jsem chtel mit neco jako ma BOS vpravo nahore status scheduleru, ale klikaci. Napsal jsem znovu autorovi BOINC On-line Scheduler mail, jestli da k dispozici zdrojak...trebas by se s tim dalo neco udelat. Ale asi to nebude sranda, protoze mel uz tak dost problemu s fonty atp a aby z toho delal imagemap se mu asi chtit nebude. No uvidime.
Jsem rad, ze to shledavate uzitecnym.
Take jsme s Mirasem premysleli, co udelat s hlavickou fora (zabira na malem skle dost mista, jak projekty pribyvaji). A nelibi se nam moc ten toplist counter dole. Dejv tam chce dat Google Counter, jakmile bude opet povoleno vytvareni uctu. Dat ho do hlavicky by nezabiralo misto dole, ale zase nechci 3 banery v hlavicce.
Jak moc je pro vas dulezita plna statistika CNT v jednotlivych projektech?
Krasne by bylo mit v hlavicce na radce seznam projektu - klikaci, barvou odliseny stav scheduleru a pod nim kredity za CNT, RAC a World Rank. Kdo to da dohromady, tomu osobne koupim flasku! (rikam lahev piti, ne flashku = svuj 1GB tiny flash disk
). |Asi by slo neco pouzit ze statistik CNT na wz.cz
//EDIT: Linky teï otvírají nový okno. Co na to øíkáte? Kdo má nerad popupy a radši by otvírání ve stejným oknì?
S napadem si pohravam v hlave uz delsi dobu. Mirase jsem poprosil, ale dal dohromady ty linky. Pridali jsme i PS (Project status) linky.
@ Howard - jasne, jenze vlevo dole je Admin panel pro Adminy, ktery nevidite. Asi ho dam do hlavicky, protoze tam je misto...nebo to nejak osidim.
Puvodne jsem chtel mit neco jako ma BOS vpravo nahore status scheduleru, ale klikaci. Napsal jsem znovu autorovi BOINC On-line Scheduler mail, jestli da k dispozici zdrojak...trebas by se s tim dalo neco udelat. Ale asi to nebude sranda, protoze mel uz tak dost problemu s fonty atp a aby z toho delal imagemap se mu asi chtit nebude. No uvidime.
Jsem rad, ze to shledavate uzitecnym.
Take jsme s Mirasem premysleli, co udelat s hlavickou fora (zabira na malem skle dost mista, jak projekty pribyvaji). A nelibi se nam moc ten toplist counter dole. Dejv tam chce dat Google Counter, jakmile bude opet povoleno vytvareni uctu. Dat ho do hlavicky by nezabiralo misto dole, ale zase nechci 3 banery v hlavicce.
Jak moc je pro vas dulezita plna statistika CNT v jednotlivych projektech?
Krasne by bylo mit v hlavicce na radce seznam projektu - klikaci, barvou odliseny stav scheduleru a pod nim kredity za CNT, RAC a World Rank. Kdo to da dohromady, tomu osobne koupim flasku! (rikam lahev piti, ne flashku = svuj 1GB tiny flash disk
//EDIT: Linky teï otvírají nový okno. Co na to øíkáte? Kdo má nerad popupy a radši by otvírání ve stejným oknì?

tak ti vyskočí okno s popisem o co se jedná.