jedno nebo dvě jádra

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jedno nebo dvě jádra

Příspěvek od Barbar »

Nechci založit "f l a m e", ale dá se objektivně říci, zda je lepší procesor s jedním nebo dvěma jádry? Samozřejmě při porovnání modelů se stejnou cenou.
Naposledy upravil(a) Barbar dne pát pro 30, 2005 3:26 pm, celkem upraveno 2 x.
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

fleky?

no me se dve jadra libi....ted este kdyby ty intely netopily jako prase
Have you tried to turn it off and on again?
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

Zajímavé. Když napíšu "f l a m e" dohromady, tak se v diskusi zobrazí jako fleky :shock:
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Barbar píše:Zajímavé. Když napíšu "f l a m e" dohromady, tak se v diskusi zobrazí jako fleky :shock:
Jo, taky jsem si toho vsimnul.

Ale zpet k tematu. Vzdy je lepsi dual/HT. At uz pro vypocty nebo chod systemu. Marne vzpominam na doby, kdy muj desktop mel dva processory :cry:
shafa

Příspěvek od shafa »

FordPrefect píše:
Barbar píše:Zajímavé. Když napíšu "f l a m e" dohromady, tak se v diskusi zobrazí jako fleky :shock:
Ale zpet k tematu. Vzdy je lepsi dual/HT. At uz pro vypocty nebo chod systemu. Marne vzpominam na doby, kdy muj desktop mel dva processory :cry:
Dovolim si nesouhlasit.
Kdyz jsem se nejaky cas hrabal v PC s HT (nemluvim o 2 jadrech, to jsem jeste poradne nezkousel) pri pouziti cele rady aplikaci, zjistil jsem ze (mozna to bude znit divne) ne vzdy je HT vyhrou a prinosem pro rychly chod aplikaci. Nechtejte po me presny vycet aplikaci ktere s HT bezi rychleji, ale napr. pro vdub je HT velkym prinosem, to je fakt.
Urcite zde budou programatori schopni to teoreticky i prakticky vysvetlit (coz bych byl dost rad), ale z meho laickeho pohledu je v urcitych programech rezie pro HT tak velka ze je pro ne lepsi jedno virtualni jadro vypnout.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Opět, čili zase, čili opakovaně... Dyť tu vlastně už jedna hooodně podobná diskuze je a očividně nikam nevede.
A proč nikam nevede? Protože autor jednak neřekl na co to chce a jednak neřekl cenu za kterou to chce.
Objektivně se absolutně v žádným případě závěr prostě udělat nedá...
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

FordPrefect píše:
Bodéť by ne, když je to v cenzuře fóra :D
dejv
Zamčeno