SETI optimalizovany klient-desitky procent narustu vykonu I

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

vyzkumnik píše:docela by me zajmalo jak to nekdo pocital na amd za 23 minut heh to bych chtel a to me to bezi na 2,7Ghz
Diky intenzivnejsimu vyuziti pameti u teto verze ma na rychlost obrovsky vliv RAM a jeste vetsi velikost cache - nektere AMD64 a vsechny Opterony maji cache 1MB (ted si nejsem jist jestli uz jsou venku Opterony se 2MB cache) - takze to muze udelat dost veliky rozdil, pokud mas mensi cache nebo pomalou pamet. Ja jsem mel casy ~35 minut se svoji verzi na Opteronu 2.2GHz. S Crunch3rovou verzi je to trochu pomalejsi, ale zase nejsou zadne errory, takze celkove to dela vic prace.
Honza

Příspěvek od Honza »

vejpuste píše:Optimalizovany BOINC klient jednak dava lepsi benchmark, takze vice odpovida optimalizovanemu seti klientovi.
Pro zajimavost: Pentium D mi pocita WU za 34 minut (dve najednou), Celeron D take na 2.8 GHz za 58 minut. Zeli udela tak 25 WU za den, Pentium D tak 85. To je ve shode s tim, co psal trux ohledne vlivu rychlosti pameti (Celeron D ma jenom jeden modul) a velikosti a rychlosti cache na celkovy vypocetni cas optimalizovane verze.

Na P D jsem asi nemel optimalizovany BOINC core a u WU si narokuje kolem 4 kreditu za WU :lol: Po optimaliaci kolem 8.5
Intel Expensive Edition pouze 67wu/day? :lol: Snad budu moci testnout Presshot 955 na I975 - mozna bude trochu lepsi :?
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

'bosh píše:2Trux: May I suggest that you try Crunch3d AMD 64 SSE3 SETI opt. client - you will gain another 10% over SETI opt. client using SSE2 on your opteron 248.
Jen Opterony s jadrem E* a vyse podporuji SSE3. Ja mam jadro CG a ty nove mi muj MB ani nesezere :(

Mam dojem, ze Crunch3r bud nezverejnil svoje nejrychleji verze, nebo nevypnul debugging (at uz zamerne nebo omylem) - a skutecne to tak vypada, protoze aplikace distribuuje s debug databazemi setiathome_4.11_windows_intelx86.pdb, ktere nejsou v rychlejsim 'release' modu vubec potreba. Rychlosti jsem na vsech svych masinach (AMD i Intel) dost zklaman. A na nekterych mam dojem, ze i s posouzenim efektu jednotek ztracenych kvuli errorum, to bylo puvodne rychlejsi. U toho Opteronu 248 skoro urcite s WU za ~35 minut mel RAC ~600 i pres ty ztracene jednotky. Ted to dela jednotku za ~49 minut. Na RAC si musim jeste par dni pockat. Asi budu fakt muset nainstalovat ty Win64 a zkompilovat to znova.

Mam ale i jiny problem - pridal jsem ted do MB druhy Opteron a casy se jeste podstatne zhorsily (v prumeru 1:05 na WU) - vypada to, ze ty jednotlive procesy si vubec nedrzi CPU affinitu a tim padem hrozne ztraci na ucinnosti kvuli vyprazdnovani a znovuzaplnovani vnitrni cache. Vite nekdo o ceste jak tu affinitu priradit permanentne? Teda ono to jde v Task manageru manuelne - ale to je vzdy jen na dobu jedne jednotky. Hmm, obavam se, ze to asi budu muset zabudovat to BOINC klienta.
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

trux píše: Vite nekdo o ceste jak tu affinitu priradit permanentne? Teda ono to jde v Task manageru manuelne - ale to je vzdy jen na dobu jedne jednotky. Hmm, obavam se, ze to asi budu muset zabudovat to BOINC klienta.
Would this help?
http://www.beyondlogic.org/solutions/pr ... ssutil.htm
http://www.filebasket.com/product.php%5 ... filebasket
or
http://www.mlin.net/SMPSeesaw.shtml
http://www.appliedvisual.com/xcpu.htm
Naposledy upravil(a) 'bosh dne čtv pro 15, 2005 6:47 am, celkem upraveno 1 x.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

'bosh píše:Would this help?
Hmm, nevim. Zatim jsem na to jenom juknul, ale obavam se, ze to mozna nebude uplne jednoduche - tady se nejedna o jeden nebo dva procesy. Boinc jadro startuje pro kazdou jednotku novy proces. To znamena, ze by ten programek musel viset taky v pameti a neustale hlidat ty spustene procesy a jakmile se objevi novy, pridelit mu tu spravnou afinitu. Zatim jsem to neprohlizel do takove miry, abych vedel jestli to s tim jde. Kazdopadne by to ale znamenalo mit dalsi zbytecny program v behu. Jeste se na to mrknu a pokud to pujde tak to asi aspon vyzkousim, abych videl jaky to ma efekt. Obavam se ale, ze pro skutecne efektivni funkci to budu muset zabudovat do boinc jadra.
Honza

Příspěvek od Honza »

trux píše:Mam ale i jiny problem - pridal jsem ted do MB druhy Opteron a casy se jeste podstatne zhorsily (v prumeru 1:05 na WU) - vypada to, ze ty jednotlive procesy si vubec nedrzi CPU affinitu a tim padem hrozne ztraci na ucinnosti kvuli vyprazdnovani a znovuzaplnovani vnitrni cache. Vite nekdo o ceste jak tu affinitu priradit permanentne? Teda ono to jde v Task manageru manuelne - ale to je vzdy jen na dobu jedne jednotky. Hmm, obavam se, ze to asi budu muset zabudovat to BOINC klienta.
Jo, tohle mne take napadlo. Windows nemaji dobrou povest, co se pridelovani affinity tyce.
U CPDN jsem to kdysi zkousel nastavit manualne (vydrzi to tam v podstate do restartu nebo dokonceni modelu, coz je u mne oboji radove tydny).
U SETI zkusim dat take manualne a budu to prubezne monitorovat, jestli se to nejak projevi (Pentium D).
V optimalizaci pro P4 SSE3 nemam zadny problem.

Crunch3r by mel mit v jeho BOINC 5.2.13 verzi zabudovany mod od truxe: -return_results_immediately.
Nekde tady padnul dotaz a nevim, jestli byl zodpovezen.
Crunch3r píše:Personally I thought of leaving SETI@Home myself cause i don't like the way of the "enhanced" version nor did i like the idea of the "flop counting" for the BOINC client.
vytrzene z kontextu ale poselstvi je v kontextu jasne: chce pouze udelat aplikace rychlejsi a nelibi se mu, ze se veci se SETI enchanced maji (velmi pomala aplikace a podezreni na umele zpomaleni [jako 'reseni' problemu SETI]) a stejne tak mu vadi postoj Rosetty, kde lidi koukaji na credit a dost nesmyslene to pouzivaji jako argument k tomu, aby zdrojak zustal uzavreny.
Matesko
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Prumerne casy

Příspěvek od Matesko »

9287,09
11455,61
11240,95
11021,38
11182,81
8149,59
9386,25
11650,08
11857,59
35,15
11114
11830,5
11344,78
10963,73
8092,99
11469,16
Prumer je 2.78. Pridal jsem si

Po optimalizaci
3247,31
3399,44
3320,06
2055,09
2079,48
41,48
2899,69
3696,08
4207,55
Prumer 0,77 hodiny. A to se urcite vyplati :wink:
Matesko
vlastní klávesnicí
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

A tady jsou moje casy po optimalizaci Crunch3r verzi

2,450.53
1,929.67
1,396.13
2,168.14
2,477.53
1,691.64
1,626.75
1,897.73
2,632.13
1,392.73
78.69
1,700.98
1,429.13
2,553.45
1,433.88
2,141.03
2,527.56
1,720.33

Pocitam na P 4 HT 3,4 . :) :) :)
Obrázek
Obrázek
caapek
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caapek »

tak sem nahodil optimalizovanou verzi SETI4.11 r.7 pro Pentium M 1,73GHz(centrino) a misto puvodnich 2h15min mi udela 1WU za 1h25min.
pouzivam boincview 1.2.2, pocita dobre, ale bohuzel to vypada, ze nechce vubec odesilat hotove jednotky a navic spousta prikazu (ktere jdou na klienta) mi nejde provest... vzdycky to nahodi chybu- "couldnt succesfully execute command..."
muze mi nekdo pls poradit ? :?: dik
Naposledy upravil(a) caapek dne úte pro 20, 2005 12:57 pm, celkem upraveno 2 x.
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Tak mě na Celeronu (800MHz=>900MHz) trvá jedna WU něco kolem 3h30min a předtím s optimalizací od Tetsujiho jsem měl časy kolem 7hod. Takže jsem více než spokojený, nárůst rychlosti je víc než jsem čekal, že je možné :D
PS: dnes jsem nahodil tuto optimalizaci i na Celeru 2,8GHz(nemám ho doma) a zatím to vypadá že časy budou kolem 55min. :Honza_dance :Honza_boohoo
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

athlon2500+
original verze seti cca 3h 20min
verze od tetsujiho cca 2h 30 min
verze od crunch3r 1h 43 min
Obrázek
caapek
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caapek »

neuveřitelný rozdíl u jednotlivých optimalizací Seti@Home, boinc klienta!
Pentium M (centrino) 1,73GHz , SSE2-průměrný čas,průměrný kredit:
originál seti : 2h15min , 22 kr./1WU = 10 kreditů/hodinu
trux : 1h35min , 27 kr./WU = 17 kr./h
crunch3r: 37min!, 17 kr/WU = 27,5 kr./h !

u staršího AMD Duron 1.3GHz (SSE)...
originál seti : 5,9h , 27 kr./1WU = 4,6 kreditů/hodinu
trux : 4,6h , 25 kr./WU = 5,4 kr./h
crunch3r: 2,8h! , 23 kr/WU = 8,2 kr./h !

... tomu říkám rozdíl! :Honza_clap a doporučuji používat optimalizace od crunch3r.
Naposledy upravil(a) caapek dne úte pro 20, 2005 7:01 pm, celkem upraveno 1 x.
caapek
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caapek »

jo, napadlo me, ze by se mohl napsat oficialni postup pro optimalizovanyho seti@home primo na uvodni stranku CNT... :Honza_think
a ze byste mohli umistit optimalizovane aplikace (seti a boinc)do prehledne tabulky podle typu procesoru primo na stranky CNT... bylo by to mnohem jednodussi pro spoustu uzivatelu, kteri nemaji moc zkusenosti...
vzdyt je to skoda, ze prichazi "nazmar" tolik procesoroveho casu jen z duvodu pouzivani neoptimalizovanych klientu , ne? :P
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Jako vždycky, iniciativě se meze nekladou :wink:. Napiš článek, umístit to na web není problém.
Co se týče nějaký tý tabulky podle procesorů, tam je to něco podobnýho. Není to tak jednoduchý jak to vypadá. Takovej ten uživatel, co nemá moc zkušeností sotva ví co má v kompu za procesor. Možná z něj ještě dostaneš že je to nějakej Athlon, ale jestli XP nebo 64 s jádrem Venice to už po něm chtít nemůžeš. A rozdíl je v tom sakra velkej. Proto všichni všude odmítají jakoukoliv podobnou tabulku tvořit. Není zas tak komplikovaný stáhnout si maličkej prográmek CPU-Z, pustit a podívat se cože za instrukční sady to ten procesor podporuje.
caapek
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caapek »

jo, to mas absolutni pravdu, ze to neni jednoduchy neco takovyho vytvorit... ale i ja, ktery nejsem pocitacovy analfabet a okamzite sem zjistil jaky instrukce pouziva muj procak, hledal odkazy na stahnuti optimalizovanych aplikaci velmi dlouho ...stalo me to spoustu proklikavani se forama na boinc.cz, posleze sem nasel docela uchazejici navod ve FAQ... a az teprve 3. verze otimalizace, kterou sem otestoval poskytla neuveritelne vysledky- az 1/4 cas 1WU u S@H crunch3r !

ale tady to prave spousta lidi (zacatecniku) nenajde... a spousta lidi nema naladu neco testovat...
ten navod ve FAQ je docela dobrej... jen by chtel poupravit a hlavně na něj udělat viditelnej odkaz na hlavni strance CNT
Tabulku a text se pri volne chvili pokusim vytvorit... ale je dost mozne ze to nekdo udela driv nez ja...
Zamčeno