Konecne jsem zase doma, takze se na to mohu trichu v klidu podivat.
Je krasne, jak se v to English da napsat dvema relativne kratkyma vetama. To je presne tolik, kolik temer kazdy precte. Cist vice uz znamena popis studovat a ne kazdy je k takovemu kromu na internetu odhodla: bud jej to na prvni pohled zaujme, nebo jde dal.
Uvedomil jsem si, ze popis nemuze byt u vsech tymu uplne stejny - PRIPOJTE SE K NAM! musi u kazdeho projektu obsahovat jiny link.
O tom druhem miste...to je problem, protoze - jak jiz vsichni vedi - se to muze rychle zmenit (btw, jak reagovali clenove AF na opetovnou zmenu 2. a 3. mista?). Hezke by bylo mit mensi logo a vedle nej statistiky CNT z BOINCstats.
CNT popis 2005 - Diskuze finalniho navrhu #11
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
http://setiathome.berkeley.edu/team_dis ... mid=119151
Kratkych popisu jsme meli v hlasovani hned nekolik a ocividne tento navrh ziskal mnohem vetsi podporu, takze zacinat diskuzi o tom, ze by to melo byt radikalne zkraceno nepovazuji za vhodnou. Jista zkraceni jsme uz provedli. Popis je sice graficky delsi, ale zato velmi prehledne a heslovite proveden, takze to podle me nijak nerusi. Komu staci precist dve vety, dovi se z nich take dost. Pripadne muzeme poradi jedntlivych bodu jeste podle priorit promichat, ale rekl bych, ze to bylo uz predem za timto ucelem podle priorit serazeno.
S tim jinym linkem u kazdeho projektu je to pravda, ale to by snad nemusel byt neprekonatelny problem - dela se to jen jednou, taze vymenit ten link neni az tak hrozna prace.
Co se tyce druheho mista, tak to ma Honza pravdu. Lepe je zamezit nutnosti to v budoucnu opravovat. Coz takhle: "jsme mezi nejvykonnejsimi tymy BOINC" ?
Hlavni otazka ale je, jestli to tam vubec nekdo chce, nebo jestli se na to vykasleme.
Kratkych popisu jsme meli v hlasovani hned nekolik a ocividne tento navrh ziskal mnohem vetsi podporu, takze zacinat diskuzi o tom, ze by to melo byt radikalne zkraceno nepovazuji za vhodnou. Jista zkraceni jsme uz provedli. Popis je sice graficky delsi, ale zato velmi prehledne a heslovite proveden, takze to podle me nijak nerusi. Komu staci precist dve vety, dovi se z nich take dost. Pripadne muzeme poradi jedntlivych bodu jeste podle priorit promichat, ale rekl bych, ze to bylo uz predem za timto ucelem podle priorit serazeno.
S tim jinym linkem u kazdeho projektu je to pravda, ale to by snad nemusel byt neprekonatelny problem - dela se to jen jednou, taze vymenit ten link neni az tak hrozna prace.
Co se tyce druheho mista, tak to ma Honza pravdu. Lepe je zamezit nutnosti to v budoucnu opravovat. Coz takhle: "jsme mezi nejvykonnejsimi tymy BOINC" ?
Hlavni otazka ale je, jestli to tam vubec nekdo chce, nebo jestli se na to vykasleme.
http://setiathome.berkeley.edu/team_dis ... mid=119151
Proc ja osobne hlasoval pro tento navrh bylo, ze obsahuje nejvice faktu a nejmene vaty. V ostatnich navrzich bylo maximalne zmineno forum a web, ale jinak tam zadna fakta nebyla (krome sebechvaly a zbytecneho vysvetlovani co je BOINC). V delce byly sice o neco kratsi, ale v obsahu a faktech prakticky prazdne. Napriklad mam dojem, ze zadny jiny navrh nezminoval minitymy, coz povazuji za naprosto zasadni a velmi dulezite.
A to, ze ostatni navrhy ve finale jsou kratsi je jen opticky klam. Jsou sice na mene radcich, ale v poctu slov jsou jen o malo kratsi: navrh 11 ma 120 slov, ty ostatni kolem 90. Ta slova jsou ale u statnich navrhu stesnana do vet, ktere si nekdo musi precist, kdezto u tohoto navrhu jsou v kratkych heslech s dobre viditelnym zvyraznenim, takze jejich obsach pronikne do podvedomi pozorovatele prakticky okamzite i bez cteni, jen po kratkem shednuti.
Pokud jde o zkraceni, mozna bychom z tohohle navrhu mohli vyjmout prvni a treti bod (Jsme ty pratelsych lidi... a Clanky, navody,...), mozna i bod 8 (Tipy pro nezkusene...) a tim by navrh byl v poctu slov stejne veliky jako ostatni dva, ale nemam dojem, ze by to bylo ke prospechu veci.
Proc ja osobne hlasoval pro tento navrh bylo, ze obsahuje nejvice faktu a nejmene vaty. V ostatnich navrzich bylo maximalne zmineno forum a web, ale jinak tam zadna fakta nebyla (krome sebechvaly a zbytecneho vysvetlovani co je BOINC). V delce byly sice o neco kratsi, ale v obsahu a faktech prakticky prazdne. Napriklad mam dojem, ze zadny jiny navrh nezminoval minitymy, coz povazuji za naprosto zasadni a velmi dulezite.
A to, ze ostatni navrhy ve finale jsou kratsi je jen opticky klam. Jsou sice na mene radcich, ale v poctu slov jsou jen o malo kratsi: navrh 11 ma 120 slov, ty ostatni kolem 90. Ta slova jsou ale u statnich navrhu stesnana do vet, ktere si nekdo musi precist, kdezto u tohoto navrhu jsou v kratkych heslech s dobre viditelnym zvyraznenim, takze jejich obsach pronikne do podvedomi pozorovatele prakticky okamzite i bez cteni, jen po kratkem shednuti.
Pokud jde o zkraceni, mozna bychom z tohohle navrhu mohli vyjmout prvni a treti bod (Jsme ty pratelsych lidi... a Clanky, navody,...), mozna i bod 8 (Tipy pro nezkusene...) a tim by navrh byl v poctu slov stejne veliky jako ostatni dva, ale nemam dojem, ze by to bylo ke prospechu veci.
Take uprednostunji navrhy, kde nebude zvytecna vata a sebechvala.
Bod 1 tam mit take nemusim, bod 8...tam jsem trochu rozpacity. Je to opravdu pro nezkusene, ale zase aby to nekoho neurazilo. Napada mne hints for begginers (ani rockies mne neurazi), ale co v CZ? Mozna Tipy pro zacatecniky jsou lepsi.
Bod 1 tam mit take nemusim, bod 8...tam jsem trochu rozpacity. Je to opravdu pro nezkusene, ale zase aby to nekoho neurazilo. Napada mne hints for begginers (ani rockies mne neurazi), ale co v CZ? Mozna Tipy pro zacatecniky jsou lepsi.
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Ono to asi na každého působí jinak.trux píše:http://setiathome.berkeley.edu/team_dis ... mid=119151
Proc ja osobne hlasoval pro tento navrh bylo, ze obsahuje nejvice faktu a nejmene vaty. V ostatnich navrzich bylo maximalne zmineno forum a web, ale jinak tam zadna fakta nebyla (krome sebechvaly a zbytecneho vysvetlovani co je BOINC). V delce byly sice o neco kratsi, ale v obsahu a faktech prakticky prazdne.
Mně zase tenhle bodový návrh připomíná spíše volební lístek s programem politické strany
Dávám spíše přednost textu s integrovanými odkazy. Působí to i na mé oko tak nějak lidštěji, ale o tom ta volba vlastně je.
Každý klikne pro návrh, který se mu bude nejvíce zamlouvat, ale jak tak na to koukám, u mě to bude opět jen kompromis mezi více přijatelným a méně přijatelnými.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
To je spise pochvala ne kritikaforest píše:Mně zase tenhle bodový návrh připomíná spíše volební lístek s programem politické strany
Rozhodne bych chtel ale zabranit tomu, abychom v techto diskuzich zacali valku o tom ktery navrh je lepsi, nebo hanili ostatni navrhy, ktere treba zrovna nepodporujeme. Na to tu mame hlasovani, aby o tom rozhodla vetsina. Nerad bych abychom takovymito hadkami ostatni ovlivnovali. Proto radeji ponechme tuto diskuzi stranou a dale to prilis nerozebirejme.