nejlepší projekt pro Linux

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

nejlepší projekt pro Linux

Příspěvek od Barbar »

Existuje nějaký projekt, který je aktuálně rychlejší pod Linuxem než pod Windows?
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

No treba zrovna nejpopularnejsi SETI@Home je ted diky optimializovanym Linux aplikacim o dost rychlejsi na Linuxu.
Honza

Příspěvek od Honza »

Nevim jak ted, ale drive byl CPDN rychlejsi pod Linux.
U testovaci verze Coupled Modelu se to tak nejak prohodilo, takze je ted rychlejsi Windows aplikace.
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

Tak mám vyzkoušeno, že poslední optimalizace Seti na Linuxu i na Windows počítá přibližně stejně (+- 10 procent času) a nárokuje a dostává i podobný kredit.
U CPDN jsem ale po dopočítání jednoto tricklu pod Linuxem zjistil, že u Slab modelu trval téměř 2x tak dlouho :shock: na Linuxu než pod Windows. Je to možné?.
Honza

Příspěvek od Honza »

Barbar píše:U CPDN jsem ale po dopoèítání jednoto tricklu pod Linuxem zjistil, že u Slab modelu trval témìø 2x tak dlouho :shock: na Linuxu než pod Windows. Je to možné?.
Nerekl bych, ze to bude 2x toli, rozdil muze cinit procenta nebo 25% ale vic bych tomu nedal...
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

Honza

Příspěvek od Honza »

Hmmm, pod Linuxem pouze prvni trickle, pod Woknama model nedojel - to nevypada moc spolehlive :?
Muzu samosebou odkazat na top computer, kde je Linux zastoupeny rozhodne vice, nez je share na cely projekt.
http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnb ... &offset=20
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

Proč nedojel výsledek pdo Windows nevím, comp je přetaktován jen lehce (FSB o 10 procent, procesor netopí). Snad nějaká náhodná chyba. Uvidím, až toho spočítám více. V top computers jsem nakonec našel comp se stejným procesorem AMD64 3000+ a ten má výsledky pod Linuxem zhruba stejné jako já pod Windows, tedy ne tak dramaticky menší (pomalejší). Pod Linuxem jsem spočítal jsen jeden trickl kvůli tomu, že se v něm přehrabuju a musel jsem pak přeinstalovat i Boinc (jsem v Linuxu zelenáč) a o jednotku jsem přišel :( . Napodruhé mi to stáhlo SC, tak nevím, zda to budu moc porovnávat se SM. Nevím, zda průměrná doba za Time Step by měla být u SM a SC stejná?
Honza

Příspěvek od Honza »

Barbar píše:Napodruhé mi to stáhlo SC, tak nevím, zda to budu moc porovnávat se SM. Nevím, zda prùmìrná doba za Time Step by mìla být u SM a SC stejná?
Staci se podivat do Souhrne tabulky narocnosti projektu - SC je samosebou narocnejsi nez Slab. Je mi jasne, ze vzhledem k tomu, ze tabulka je pro Windows, tak to v tomto pripade nemusi tolik pomoci, ale prave proto je mozne se na Linux podivat a mit nejake srovnani...
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

Tak ty horší výsledky byly použitou distribucí. Teď jsem místo Ubuntu nainstaloval Mandrivu a CPDN fičí mnohem rychleji. Optimalizované Seti dělám místo původních cca 1.15 hod na jednotku pod Ubuntu či pod Windows za 0:45 minut pod Madrivou. Jen by mě zajímalo, zda to je kernelem. Ubuntu je pro i386 a Mandriva pro i586 nebo horší podporou procesoru AMD64 3000+?
Honza

Příspěvek od Honza »

Barbar píše:Teï jsem místo Ubuntu nainstaloval Mandrivu a CPDN fièí mnohem rychleji.
Jak jsem psal v threadu o CPDN, je nova kompilace jak Slab modelu, tak Sulphur cycle. Takze zrychleni muze byt klidne zpusobene timto. navic SC modely vykazuji na AMD vetsi vykonostni narust nez na Intelu...
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

Tím to nebude, počítám stejný rozpočítaný model, jenom pod jiným systémem
Odpovědět