Antenni systemy & HW

Fórum o projektu SETI@home

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
spread
Nováček

Antenni systemy & HW

Příspěvek od spread »

Zdravim jelikoz jsem hledal na webu projektu nejake fotky antennich parabol ci hardwaru jaky pouzivaji pri monitoringu radioveho spektra a nenasel.

Zeptam se tu zda by me nekdo fundovanejsi nemohl nasmerovat na spravne misto neb pocitam ve vasem teamu par dni a jelikoz jsem zapaleny radioamater a zabyvam se mimo jine prijmem druzicovych obrazku (z kvasipolarnich drah) a provozem na KV a radiomonitoringem sirokeho kmitoctoveho spektra a nejen to :)
jevi se me jako asi pro moji osobu nejvhodnejsi se zapojit do tohoto projektu.
Ovsem me zajimaji spise informace ohledne pouzitich technologii a strategii pri scannovani o kterych jsem prave moc nenalezl.

Snad jsem neco neprehledl a pokud ano tak se omlouvam za offtopic.
A dekuji za kazdou plodnou odpoved ci odkaz na mnou zminovane a vyhledavane zajimavosti.
Honza

Příspěvek od Honza »

Vitej na foru,

Clanek o SETI je zde, ale zrovna na ostudu jsou tam obrazky trochu vypadane. forest to da jiste do poradku.
Schodou okolnosti v posledni dobe oprasujeme clanky, vylepsujeme obrazky atp.

Nevim, jestli je to to, co hledas, ale napriklad Allen Telescope Array, stranka ma 7MB, obsahuje obrazky i linky na animace.
Pokud jsi spise zameren na to, kam se co diva a grafy, tak trebas tady
Nebo si vubec staci zadat do Googla, ze chci hledat na setiathome.berkeley.edu slovo "telescope" a vyjede toho hafo...
Pokud clovek neni omezen na SETI, tak podobne veci monitoruji i NASA a dalsi subjekty. Neco je verejne pristupne, neco ne (pochopitelne).

Urcite jsou zde mnohem fungovanejsi, takze se spravne odpovedi brzy dockas...

btw, jak jsi nasel cestu do tymu?
spread
Nováček

Re

Příspěvek od spread »

Honza píše:btw, jak jsi nasel cestu do tymu?
Dekuji za odpovedi a privitani, odkazy prostuduju.

No zajimal jsem se o tohle ciste nahodou z nostalgie neb jsem uz SETIA jednou pocital.

Ovsem je to uz tusim asi 7 let mozna vic, radsi nebudu prehanet a chtel jsem si zjistit v jakem stavu tento projekt je a nestacil jsem se divit jak se rozvinul a kolik obsahuje clenu. Jelikoz dnes uz mam pc konfiguracne uplne jinde nez tehda tak to ma vetsi smysl no pustil jsem to i na notebooku a v kanclu aby to nezahalelo.

Tak jsem narazil na vas web a tu se zahnizdil :)
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Článek jsem hned poránu opravil a trochu doplnil fotkami.
Momentálně se opravdu s Honzou zaměřujeme na hledání nedostatků našeho webu a tak kdokoliv bude o nějakém vědět, prosíme o upozorněn, aby náš web byl co nejlepší :wink:
Naposledy upravil(a) forest dne pát lis 25, 2005 12:16 pm, celkem upraveno 1 x.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Osobne bych uvital doplneni clanku "Představujeme BOINC" o dalsi projekty, ktere se od te doby rozjely. Je to hned uvodni clanek, tak by mohl byt postupne doplnovan.
Libor
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Doplňován bude, ale prozatím pracuji na doplnění článku k Predictoru a pak tam budu přidávat asi vždy projekt až po vydání článku o čem vlastně je, aby se lidi zapojovali převážně do projektů o kterých opravdu něco vědí.
Taky není vhodné psát o Alfa a Beta projektech které hrozí spoustou problémů a nerad bych aby lidi odradily hned na úvod jejich zapojení do BOINC.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
spread
Nováček

Příspěvek od spread »

Clanek je dobry, ale chce to tam zainteresovat trochu vice informaci ohledne tenickeho zarizeni ktere pouzivaji atd.
Porad cloveka ktery se v teto oblasi pohybuje nejak nenaplni presvedcenim, ze je to opravdu natolik dobry projek
aby stalo za to se do neho zapojit protoze neni o nem mnoho informaci a vzhledem k tomu, ze je to
open projekt bych ti informace uvital.

Rozumim, ze s tim je dost prace a kybicovat umi kde kdo pokusim se o projektu taky neco zjistit napriklad prave
o technickem zazemi ktere me zajima snad nejvice nez samotne pocitani jednotek ve kterem prave vsichni zavodi a stalo
se to jenom jako predmetem k soutezi.
Nashromazdit co nejvice procesoru a umistit se co nejvyse v zebricku.

Tady je fotka radioteleskopu z clanku mozna ji Forest ma to nevim ja ji nasel ve skladu vsemoznych fotek tykajici se vysilani a prijmu u me na disku.

odkaz: http://spread.jeblko.org/HAM%20Obr/ANT/ ... 750pix.jpg

Jelikoz je to stejny obrazek jako v clanku, zjistil jsem, ze je to telescop umisteny v Arecibu na ostrove Portoriko
Mezi jehoz obevy patri i mimo jine prvni planety mimo slunecni soustavu potom perioda rotace merkuru a dale podvojny pulsar 1913x16
ktery vedl na neprimy obev gravitacnich vln.
Prumer anteny je 304 metru ktera vyplnuje cele udoli jejiz povrch obsahuje 40 000 hlinikovych desek.

Postaven byl v roce 1963 a v roce 1974 z neho bylo vyslano poselstvi mimozmskym civilizacim ke kulove hvezdokupe Merkuru.
Poselstvi bylo provedeno:
Vysilacim výkonem 2×10 watt ERP¹² (efektivní vyzářený výkon) rychlostí 10 bitů za sekundu
Bodová emise záření této síly (v okamžiku vysílání emitoval radioteleskop na frekvenci 2388 MHz; 12.6 cm; více záření než Slunce!)

Dale nasledovala jeho rekonstrukce 1997 ponevadz zacal dosluhovat a od roku 1999 je v rukou projektu seti@home.

Co jen se da zjistit o jednom obrazku.
Naposledy upravil(a) spread dne pát lis 25, 2005 3:18 pm, celkem upraveno 1 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

Diky za doplnujici informace - prave v cas, kdy se vedecke zazemi SETI [konecne] zacina diskutovat.
Pro mne zajimava informac o tom, ze se z teleskopu i vysilalo. Nechapu vsak, proc zrovna na takoveto frekvenci a ne na tech 1420 MHz, na kterych se analyzuji prijimana data :?

Pokud posbiras informaci doplnujici soucasne clanky, forest je jiste zacleni. Nebo muzes i napsat vlastni clanek a muze byt samosebou vydan tak jako ostatni a byt vsem k dispozici...
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

Len mala korekcia (asi si tam mal Spread preklep...) - signal z Areciba v 74-om bol vyslany ku gulovej hviezdokope M13 (jedna z najjasnejsich gulovych hviezdokop na pozemskej oblohe).
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Re: Antenni systemy & HW

Příspěvek od trux »

spread píše:Zdravim jelikoz jsem hledal na webu projektu nejake fotky antennich parabol ci hardwaru jaky pouzivaji pri monitoringu radioveho spektra a nenasel.
Vim, ze uz jsi neco mezitim nasel, ale ono nejjednodussi by bylo byvalo zacit na strankach projektu Seti@Home - odkazu je tam vice nez dost. V odkazech je primo sekce Radio telescopes s temito odkazy, kde pak najdes spoustu informaci i fotek:

http://www.naic.edu
http://www.mpifr-bonn.mpg.de/public/index_e.html
http://www.astron.nl/p/skaframe.htm
http://www.jb.man.ac.uk

Mnoho dalsich informaci i o jinych teleskopech najdes pak i na mnoha jinych webech uvedenych na strance odkazu. Predevsim domovske stranky SETI jsou zajimave:
http://www.seti.org
Odpovědět