BOINC - World Community Grid

Diskuse k ostatním BOINC projektům (beta, alpha verze atp.)

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Honza

BOINC - World Community Grid

Příspěvek od Honza »

Jak se Rom prokecl, update na BOINC 5.2.6 byl take kvuli spusteni dalsiho projektu.
Tim je WCG, resp. zatim jenon jeho Linuxova cast; Windows stale jede na United Devices aplikaci, ktera se uz leta pouziva (taky jsem to chvilku pocital).

Projekt se svym zamerenim Life Science blizi Rosette; znamy je napriklad svym Genome projektem.
Honza

Příspěvek od Honza »

Uz se zprava objevila i na homepage BOINC.

Hmm, Find-A-Drug bude koncit, WCG objevuje konecne BOINC (alespon pod Linux), uvidime co jejich Grid a United Devices aplikace, Rosetta je doporucovana i na SETI webu...akorat Lattice nejak z pohledu BOINC stagnuje (neni na 5.x pripraven a zabyvaji se ted jinou casti projektu).

Co Predictor...lidi pocitajici tento projekt nejsou na foru moc aktivni. Ale piste kdyztak do threadu o Predictoru :wink:
Rampa
Expert
Expert

World Community Grid

Příspěvek od Rampa »

hele už jste někdo bádal nad World Community Grid, zajímalo by mě co a jak?

http://www.worldcommunitygrid.org/
Obrázek
Honza

Re: World Community Grid

Příspěvek od Honza »

Rampa píše:hele už jste nìkdo bádal nad World Community Grid, zajímalo by mì co a jak?
Jo, badal :lol:
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

no a funguje to na boinc nebo ne na webu jsem se ničeho nedopátral :?: :?:
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Rampa píše:no a funguje to na boinc nebo ne na webu jsem se nièeho nedopátral :?: :?:
Jak jsem psal v prvnim prispevku - pod BOINC funguje Linuxova verze, ale to nemam jak odzkouset; Win bezi stale na UD aplikaci...
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

no jo :oops: už jsem se toho taky dopátral. škoda. každopádně dík
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Snad uz maj Windows applikaci pod BOINC.
http://www.worldcommunitygrid.org/reg/viewRegister.do
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Na strankach BOINC zrovna moc neprezentuje. Az na nekolikate podstrance je o nem zminka.
Osobne jsem si myslel, ze WCG je konkurence BOINCu. Ze ma vlastni system a pod nim jsou ruzne projekty. To, ze se WCG zapojuje do BOINC me docela prekvapuje. Kdyz si to v BOINCu zaregistrujete jako projekt, tak jak se pak urci, ktery z WCG projektu se bude zpracovavat?
Jejich projekty se mi libi, ale radeji bych je mel primo pod BOINCem. Jsem dost konzervativni a kdyz uz se do neceho pustim, tak se toho drzim dokud to dobre funguje.
Linuxy mam, ale pripada mi skoda nejaky pouzivat na testovani WCG, kdyz muze v klidu jet na odzkousenem BOINCu.
Libor
Honza

Příspěvek od Honza »

na homepage BOINCu WCG zalistovany je. Je fakt, ze samotny WCG dela, jako kdyby BOINC neexistoval. Ten nazev WCG je samosebou velmi nadneseny az zkomercionalizovany - o zadny GRID se z hlediska usera nejedna a ke gridu to ma daleko - je to obycejny DC.
Postoj WCG k BOINCu je stejne zpatecnicky az ignorantsky jako u FAH - bez zmen aplikace se to nejak slepi tak, aby to pod BOINCem bezele. Nema to vsak bezne nalezitosti jako screensaver napojeny na BOINCu atp.
Na druhou stranu to trochu chapu - uzivatelskou zakladnu budovali leta (jak FAH, tak WCG + UD) a jen tezko lze ocekavat, ze se lide z BOINCu pripojeni ve vetsi mire k temto projektum, kdyz 1) jejich stranky BOINC vubec nepripominaji, 2) podobne projekty jiz s uspechem pod BOINCem bezi [hlavne Rosetta, byt i WCG pouziva Rosetu jako meotdu vypoctu], 3) neni podpora BOINCu ze strany teamu a ani toho neni moc na foru WCG atp.

Kazdopadne bude zajimave sledovat, jak se bude vyvijet postoj techto vetsich non-BOINC projektu k BOINCu: budou-li postupne konvergovat, budou-li nadale ignorovat, stavet se do opozice ci vychazet z vyhod, ktere nad BOINCem maji a ktere jsou pro jejich aplikaci vhodnejsi atp.
Preci jen BOINC ma jiz nejake jmeno a bude cim dal tezsi s nim soutezit o misto v mediich atp.
Honza

Příspěvek od Honza »

Castacne rozreseni uvah v minulem prispevku - FA@H se spojuje s WCG, resp. prechazi pod WCG. Vice na homepage FA@H.
Bohuzel, WCG neni schopen udelat jejich aplikaci pristupnou BOINC komunite, takze si asi budou muset vystacit s dotovanych HW od IBM a zakladnou uzivatelu, kterou disponuji v soucasnosti...
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Podařilo se mně založit náš tým i na WCG, akorát jsem jej musel založit se spodníma dělícíma pomlčkama. Jinak to bohužel už nešlo, protože s našim názvem tam již tým je a s tím člověkem co jej tam založil se bohužel nedá komunikovat.
Kdo se chce přidat, může zde:
http://www.worldcommunitygrid.org/team/ ... 18LRL3SRP1
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Mrt
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mrt »

Honza píše:Snad uz maj Windows applikaci pod BOINC.
http://www.worldcommunitygrid.org/reg/viewRegister.do
Docela funguje :)
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

Tak jsem se taky zapojil do WCG, ale bohuzel jsem zatim nestahl ani aplikaci pro WCG, ani jednotku ...
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

Taky jsem si říkal že to zkusím ale můj nick to nebere páč to chce minimum 6 písmen :( :?
Obrázek
Odpovědět