BOINC 5.x
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- ® Radim ... ®
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
U verze 5.1.8 vidim zmenu v tom, ze se BOINC manager snazi uchovavat aktualni stav zasoby jednotek na plne maximum, tj. pri vypocitani jednotky okamzite odeslani a nasledovne stazeni nove jednotky . Drive u verze 4.45 a nizsi se mi to odesilalo az s dopocitanim vsech jednotek a naslednym doplnenim zasoby. Vyse zmeny pozoruji u projektu Seti , ostatni projekty neanalyzuji
-
sj-shark
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak jsem googlil a nasel tohle
http://boinc-doc.net/boinc-wiki/index.p ... t_Software
taky jsem si nevsim ze byla zalozena sekce 5.2.x, to mi pride zbytecny
nechte jen tuto sekci 5.x protoze to tu bude za chvili sekci milion
http://boinc-doc.net/boinc-wiki/index.p ... t_Software
taky jsem si nevsim ze byla zalozena sekce 5.2.x, to mi pride zbytecny
nechte jen tuto sekci 5.x protoze to tu bude za chvili sekci milion
shark z >> [CZFree.Net] Radlice <<

Osobne pouzivam WonderfullIcon i na jine veci, ale BOINC davam to tray jeho standardnim postupem. Mozna by bylo lepsi dat vedle _ pro minimalizaci jeste male tlacitko znazornujici minimize-to-tray. Tusim, ze e-mule to ma a asi jeste nejake dalsi apps...aby to bylo kazdemu jasne.
Nekde to lze resit pres configuraci aplikace...ale tady do David nejspis zvolil kvuli tomu, aby lide nahodou krizkem BOINC nezavreli a nemrhal se tak vykon BOINCu.
Nekde to lze resit pres configuraci aplikace...ale tady do David nejspis zvolil kvuli tomu, aby lide nahodou krizkem BOINC nezavreli a nemrhal se tak vykon BOINCu.
Ano, bere v uvahu i prumer za dosud spocitane WUs.Miras píše:Co znamená lépe odhaduje? Èili už se neøídí èistì benchmarkem, ale uvažuje i prùmìr za dosud odevzdaný jednotky?
BOINC dale umoznuje ruzne korekce. Napriklad u kazde WU se daji specifikovat parametry jako
rsc_fpops_est - to je zhruba kolik floiting point operaci bude potreba; rsc_fpops_bound je limit poctu cyklu, stejne tak se da limitovat misto v pameti a na disku. To pouziva trebas Einstein.
duration_correction_factor se komunikuje se scheduler a lze s nim take pracovat ke korekci odhadovanych casu a podle toho davat praci...
Že máme možnost se do projektů hlásit pomocí jména a hesla víme všichni. Verze 5 už je stavěná tak, aby připojování jménem a heslem preferovala před account klíčem. Dočasným řešením bylo to, že jako heslo slouží account key, nicméně uživatelé jsou pobízeni, aby si nějaký to vlastní heslo vytvořili...
Asi bych hlavně zdůraznil to co se tu rozebírá nejvíc. Pětková verze líp pracuje se zásobou. Neustále ji udržuje na maximu, s každou spočítanou jednotkou upřesňuje odhadovanej čas pro výpočet novejch jednotek. Když si nastavíš zásobu na pět dní, můžeš si bejt jistej že ta zásoba pět dní vydrží. Zatím tě nic nenutí na verzi pět přejít, ale myslím si že oproti verzi 4.45 je to zase pokrok dopředu. Nemyslím si že by pětka byla nějakým způsobem problémovější než 4.45.
Nemyslím si že by to byl problém verze pět jako takový. Spíš bych řekl že ne všechny projekty sou na ni zcela připravený. Zrovna u PrimeGridu se nic moc o pětce nepíše, takže kdoví jestli není chyba u nich.
Stačí si pročíst diskuze u jakýkoliv starší verze, vždycky se našel někdo kdo měl problémy... Toť asi vše, co se k tomu dá říct. Jestliže to předtím chodilo a teď ne, buď najdi chybu, nebo se vrať k původní konfiguraci
Stačí si pročíst diskuze u jakýkoliv starší verze, vždycky se našel někdo kdo měl problémy... Toť asi vše, co se k tomu dá říct. Jestliže to předtím chodilo a teď ne, buď najdi chybu, nebo se vrať k původní konfiguraci
Zle se pleteš hochu. To že byly jednotky spočítaný dřív než byl odhad mě vadilo víc než hodně. Proč? Tak třeba počítač, kterej nemá přístup k síti. Nastavím cache na deset dní, vynuluju dluhy, v konfigurácích upravím že jede nonstop, stáhne se nějaký množství práce. Maximální množství práce, kterýho šlo s oním špatným odhadem dosáhnout. Tak, tohle udělám v pátek ráno, odejdu a vrátím se v neděli večer. Ale co to? Počítač je na suchu, jednotky dávno došly. Ona "desetidenní" zásoba nevydržela ani dva a půl dne.
Jasně, když je comp pořád na síti, nějakej odhad mě netrápí, ale když odcházím od compu, kterej není na síti a má mít jednotky na deset dní, je to blbý když je za den bez práce...
Jasně, když je comp pořád na síti, nějakej odhad mě netrápí, ale když odcházím od compu, kterej není na síti a má mít jednotky na deset dní, je to blbý když je za den bez práce...