Po optimalizaci je nestabilní PC

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Poci

Po optimalizaci je nestabilní PC

Příspěvek od Poci »

S originálním Boincem a Seti je PC naprosto stabilní. Optimalizoval jsem jak Boinc, tak Seti, ale PC čas od času totálně "zamrzne". Klienta Seti používám ze stránek http://www.marisan.nl/seti/index.htm/, Boinc je z http://boinc.truxoft.com/. Zkoušel jsem všechny možné verze, ale všechny jsou nestabilní. Chyba je v Seti, protože i když se vrátím k neoptimalizovanému Boincu, děje se stále to samé. Mám Athlona XP 3200+, Win XP. Existuje i nějaký jiný optimalizovaný Seti klient? Chci jej vyzkoušet.
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

oti klient...

Příspěvek od Higgi »

Projdi si tento thread, najdeš tady vše možné o optimalizovaných klientech+odkazy na různé optimalizace. Doporučuji číst od konce. Nemá smysl sem kopírovat odkazy bez komentářů.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Netvrdil bych že je chyba v optimalizaci. Ono když SETI aplikaci optimalizuješ, využívá líp možnosti procesoru a tím pádem ho ještě i trochu víc zatěžuje. Je možný, že s optimalizací už se dostaneč za hranici, kde je PC nestabilní. Pro začátek bys mohl napsat kompletní sestavu se vším všudy a zkontrolovat teploty v zátěži. Poslouží SpeedFan.
Jiný optimalizace pro Windows než ty který už si zkoušel nejsou...
Poci

Příspěvek od Poci »

Miras píše:Netvrdil bych že je chyba v optimalizaci. Ono když SETI aplikaci optimalizuješ, využívá líp možnosti procesoru a tím pádem ho ještě i trochu víc zatěžuje. Je možný, že s optimalizací už se dostaneč za hranici, kde je PC nestabilní. Pro začátek bys mohl napsat kompletní sestavu se vším všudy a zkontrolovat teploty v zátěži. Poslouží SpeedFan.
Problém v teplotě CPU není, Boinc mi běží jako služba a občas PC zamrzne už při přihlašování do systému, kdy je teplota procesoru ještě nízká. Je pravda, že mám CPU Athlon XP Barton 2500@3200+. Zkusím ho zase nataktovat na původní hodnotu, ale moc tomu nevěřím. Mám vyzkoušeno, že jde CPU nataktovat i na víc a počítač zůstává přesto stabilní i pod 100% zátěží procesoru.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2Poci: Už se tu "stabilní" compy řešily několikrát. Může ti na tom běžet X aplikací a her, ale leckterý projekt ti prostě comp zboří. Uvidíš jak to půjde na default.
dejv
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Poci píše:
Miras píše:Netvrdil bych že je chyba v optimalizaci. Ono když SETI aplikaci optimalizuješ, využívá líp možnosti procesoru a tím pádem ho ještě i trochu víc zatěžuje. Je možný, že s optimalizací už se dostaneč za hranici, kde je PC nestabilní. Pro začátek bys mohl napsat kompletní sestavu se vším všudy a zkontrolovat teploty v zátěži. Poslouží SpeedFan.
Problém v teplotě CPU není, Boinc mi běží jako služba a občas PC zamrzne už při přihlašování do systému, kdy je teplota procesoru ještě nízká. Je pravda, že mám CPU Athlon XP Barton 2500@3200+. Zkusím ho zase nataktovat na původní hodnotu, ale moc tomu nevěřím. Mám vyzkoušeno, že jde CPU nataktovat i na víc a počítač zůstává přesto stabilní i pod 100% zátěží procesoru.
Koukni na teploty, Barton 2500+ by neměl jít na víc než 61°C, pak může docházet k těmto chybám.
Naposledy upravil(a) forest dne úte říj 04, 2005 9:07 am, celkem upraveno 1 x.
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ® Radim ... ® »

Nestabilita PC muze mit spoustu duvodu , muze to byt v pametech , pametovych radicich, v grafice, v CPU , nedostatecny prisun proudu atd. Napada mi, kolika wattovy mas zdroj a zda ti na vetvi, ktera dava CPU stavu prilis nekolisa napeti (ted netusim zda +12V nebo -12V vetev , zjistis to v ""Speedfanu"" v polozce charts si zvol zobrazeni voltaze a jukni na vetev +12V, nemela by byt prilis zubata ta krivka ). Pak bych to videl na upgrade zdroju :) Jo a napis jaky typ pameti mas, ono je pekny ze mas pretaktovany CPU, ale otazka je zda to pretaktovani snesou i pameti.
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Pridavam se k vam do klubu. Vcera me to konecne trklo.

Uz nejakou dobu mam problemy s pocitacem, viz tento dred na zive.
Mam Soltek SL-65EP-T a pred 3 tydnama mi zacali Widle zamrzavat po startu. Vzdycky tak na 2. nebo 3. reset to pak uz bezelo stabilne.
Asi 2x se mi stalo, ze mi to za studena po startu nezamrzlo a ja nechapal proc.
Kdyz jsem za studena pustil Linux, delal sem v tom vsechno mozny, i pocital seti, jelo to.
Ve Win98 to taky jelo.

Az vcera mi doslo, proc. Nikde jinde, nez v XP, nebezi optimalizovany SETI.
Samozrejme, pokud pustim neoptimalizovany, tak se nic nezasekava. Nebo pokud pocita Einstein.
Kdybych nikdy nepocital zadny seti, nevedel bych o problemech, protoze ten komp jinak jede v pohode.

Nicmene, je jasne, ze s tou deskou je neco v neporadku (co asi, ze?), takze neobvinuju seti, protoze i s optimalizaci to proste musi jet.
Have you tried to turn it off and on again?
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Nepřehřívá se vám náhopdou Chipset?
Přecijenom ta optimalizace extrémě zatěžuje nejen CPU, ale u FSB a celý NB, takže s pasivem na levnějších deskách by opravdu mohl být problém se stabilitou, ale to je jen nápad, já tam mám vodní blok :wink:
Schválně si na něj při počítání šáhněte jestli není nějak extra horkej.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Foreste, foreste, ... Podívej se na mojí otázku hned na začátku a na následnou pociho odpověď. První co mě napadlo byla teplota, ale vzhledem k tomu že oběma mrznou compy už během startu, v teplotě opravdů problém bejt nemůže :wink:
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

Ja take nemam problemy s teplotou.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

Predevsim je treba vyzkouset klienta s nizsim stupnem optimalizace. Ja mam dva klienty, kteri maji pri startu problem, kdyz nejsou schopny provest dotaz na DNS. Tak chcipnou a nedelaji nic. BOINC client umre a s nim i s@h2 proces.
Howard
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Howard »

No jo, jenze neni normalni, kdyz ten muj optim.klient je schopen pocitat od 3. nabehu windows stabilne 2 tejdny, ale neni schopen pocitat, kdyz zapnu pocitac.
Poci

Příspěvek od Poci »

dejvidek píše:2Poci: Už se tu "stabilní" compy řešily několikrát. Může ti na tom běžet X aplikací a her, ale leckterý projekt ti prostě comp zboří. Uvidíš jak to půjde na default.
dejv
Je to divný, ale musel jsem opravdu vrátit takt procesoru na defaultní hodnoty. Optimalizované SETI mi jinak PC jednou za 24 hodin zbořilo, original SETI mohlo jet i týden a nebyl problém. Teď jedu optim SETI na původním taktu procesoru už 84 hodin vše je OK. Asi ta optimalizace z procesoru opravdu ždímá maximum ...
JK_VIPER
Nováček

jen tak

Příspěvek od JK_VIPER »

No já mám ten samej procesor, tedy AMD s jádrem Barthon 2500@3200, mám ho nataženej na 2,35 Mhz a seti mi na optimalizovaném klientu běží bez problémů, kompl mám zaplej skoro celej tejden v kuse... :) jaký máš časy na výpočet jednotky, jestli to mohu tahat do tohoto threadu :wink:
Zamčeno