Mobil na psaní

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

forest
Kontaktovat uživatele:

Mobil na psaní

Příspěvek od forest »

Mám takový dotaz pro odborníky :wink:

Potřeboval bych prosím doporučit mobil, který by byl vhodný pro časté psaní při cestování.
Co to má mít ?:
- kompletní klávesnici
- provázání s PC, abych to co napíšu v mobilo mohl upravovat na PC a naopak, abych si rozpracovaný text mohl nahrát do mobilu a tam pokračovat
- rozměry jsou mně jedno, stejně jako váha
- další vymoženosti nepotřebuju, stačí mně aby se z toho dalo volat a psát SMS
- značka je mně jedno
- stáří mně je taky jedno
- displej klidně nebarevnej

Nemám poslední dobou vůbec čas na psaní článků a jelikož do práce a z práce cestuji 3/4 hodiny, tuhle dobu bych mohl pro tvorbu článků s podobným mobilem využít, takže to vlastně potřebuji pro tým, proto se tu ptám.

Pokud by náhodou někdo dokonce něco podobného měl a chtěl se toho zbavit, tak nabídkou určitě nepohrdnu.

Pokud možno můžete doporučit i více modelů, rozhodující je ale cena. Ta by měla být co nejmenší :lol:
Moc děkuji za každou radu a doporučení.
Naposledy upravil(a) forest dne pát zář 09, 2005 8:09 am, celkem upraveno 1 x.
fatbozz
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fatbozz »

Tohle myslim by vsechno mohla splnovat nokia 9110 nebo tak nejak celkem pádlo ale sveho casu dobry manažerský telefon. Komunikuje s PC pres infraport. Cena rekl bych zjruba tak 5 tisic, ale to opravdu nevim. zkus mobilmanii.cz

EDIT:

Obrázek
http://www.nokia.com//nokia/0,,145,00.html
Naposledy upravil(a) fatbozz dne pát zář 09, 2005 12:05 am, celkem upraveno 1 x.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Variantou je 9500 či 9300, oba komunikátory mají komplet klávesnici. Cena 15k+ Kč. Propojení s kompem je možné přes bluetooth, infra či kabel. Poslední dvě možnosti už snad nikdo nepoužívá. Další možností je pořídit si prakticky jakýkoliv mobil s klávesnicíc a k němu bluetooth klávesnici, je to ale dost nepraktické. Telefon s komplet klávesnicí (QWERTY) v ceně do 10k Kč neexistuje, leda tak muzeiní 9210(i) z bazaru.
Ještě může být řešením nějaké MDAčko, či nějaký komunikátor od HTC.
dejv
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Ta 9110 s písmenkem ,,i,, je zatím můj první favorit, stojí v bazaru kolem 2.200, což je velice přijatelná cena. Díky Fatbozzovi za nakopnutí správným směrem.
Pokud by měl ještě někdo nějaké doporučení, budu moc vděčnej.
Naposledy upravil(a) forest dne pát zář 09, 2005 11:06 pm, celkem upraveno 1 x.
fatbozz
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fatbozz »

forest píše:Ta 9110 s písmenkem ,,i,, je zatím můj první favorit, stojí v bazaru kolem 2.200, což je velice přijatelná cena. Díky Fatbozzovi za nakopnutí správným směrem.
Pokud by měl ještě někdo nějaké doporučení, budu moc vděčnej.
Myslim ze nic lepsiho asi nebude, ostatni mobily maji uz ruzny serepeticky -> vyssi cena
naco treba barevny displej ?! fotak a jiny kraviny kdyz je to preci jen telefon. Ostatne jako organizer bych to bral takze kalendar atp, to jo ale naco fotak ?
PS: myslim ze n9110 má něco na běh basicu ci co takze muzes neco naprogramovat, ci neco nahrat
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Ve stručnosti výhody a nevýhody Nokie 9110(i).

+ komplet klávesnice
+ POP3, IMAP4, SMTP, Telnet, WWW, FTP (bez SSH :-)
+ umí faxovat
+ operační systém
+ lepší výdrž než N9000, výdrž je 90-200h, reálně 2-3dny
+ menší rozměy než N9000, snížení o 100g
+ infraport, RS-232
+ synchronizace s Outlookem, Exchange, Domimo, MS Schedule, atd...
+ hlasité hf
+ slot pro MMC kartu (až 64MB, doma se mi jedna 32MB válí)
+ interní paměť 4MB
+ LCD displej, 16 stupňů šedi, rozlišení 600x200

- nemá podsvícení klávesnice
- mizivá rychlost 9.6kbs, u Eurotelu až 14.4kBs - platba za čas, ne za data, GPRS natož (E)GPRS to fakt nemá :-)
- nemá bluetooth
- v základu neumí česky - problém s českými znaky, čeština se dá doinstalovat, mám jí někde na CD
- špatně kopíruje tel. seznam ze SIM do paměti - všechny čísla jsou na pozici "pevná linka" - na to číslo nejde poslat SMS, nutno tedy upravit
- nepoužitelný browser, neumí tabulky ani frame
- umí jen 900MHz = není duální
- nemá vibrace
- operační systém Geos 3 není nic ideálního, Symbian je lepší (má 9210)
- občas komunikátor "vytuhne"
- na výpočty to nebude - v Nokii je procesor AMD 486/33 jede na 47MHz :D
- klávesnice je menší než u N9000
- u bazarovejch founů je náchylnost k vrzání a vůli v kloubu - podle toho jaké prase to používalo :-)

Spousta věcí je dost subjektivních, někomu výdrž stačí, někomu ne, stejně tak posouzení (ne) kvalit displeje je na uživateli a nebo pohodlnost klávesnice, body by se tedy mohli přesouvat podle potřeb konkrétního uživatele.
dejv

PS. Jdu na pivo, kdyby něco nahodim si na mobilu ICQ :D
Miko
Nováček

Příspěvek od Miko »

no, já mám Nokii 5510 :lol: pěknej dědeček už, zakoupen v době kdy cena letěla dolů, páč to byl komerční propadák.
Ale jinak já čekám na dobré PDA kombinované GSM/GPRS/EDGE/BT/Wifi příp. ještě IrDa. Zatím sou na trhu jen docela šunky :roll:
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Nokia 5510 má sice kompletní klávesnici, ale nikoli textový editor :?
9110i bude pravděpodobně to pravé. Češtinu už jsem našel, s tou prý není problém a dá se k tomu sehnat velká hromada různých programů.
Osobně mně vůbec nevadí výdrž pouze třeba 20 hodin, protože každej den spím někde kde je zásuvka a jě mně tudíž jedno jestli mobil strčím do zásuvky nebo ne.
Moc díky za ten přehled a za rady. Ještě toho pár přečtu, ale vypadá to zatím dobře za ty prachy.
Naposledy upravil(a) forest dne pát zář 30, 2005 7:39 am, celkem upraveno 1 x.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

2Miko: To co popisuješ splňuje Nokia 9500, má GPRS, (E) GPRS, Wi-fi a Bluetooth. Infra bych už nechal minulosti, nebo low-endům. Na Nokii se kdysi nadávalo, že do mobilů nedává narozdíl od konkurence bluetooth (např. N6510,N6610 vs T68i,T6x0) a nyní když Nokia cpe Bluetooth skoro všude, tak se zase prská, že peče na infraport - infrák už je minulost. Mám v mobilu jak infra, tak bluetooth a z 99% používám bt, infra jen, když posílám někomu něco a on má jen infra...
Přes bluetooth ovládám počítač a infra prostě nepotřebuju. Infra se hodí tak na ovládání televize, věže, videa, DVD, atd. ale na to jsou v balení ovladače.
dejv
Miko
Nováček

Příspěvek od Miko »

dejvidek: Nedávno jsem zaregistroval novej protokol IrDa http://www.svethardware.cz/art_doc-878D ... ght=0,irda .
Nechci mobil, chci počítač s funkcí mobilu. Jo, opomněl jsem zmínit, že by to mohlo mít i GPS. Já jsem ták nenáročnej :twisted:

forest: jasně, 5510 sem si tenkrát kupoval kvůly 64MB paměti na data / mp3 místo klíčenky, rádio se taky hodilo a QWERTY psaní SMS je prima. Jináč je to nevzhledná cihla co nelze programovat přes USB port(!) i když ho má, je jen na data.
Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Nová specifikace je sice na první pohled hezká, ale je to jen oživování mrtvoly. Podstatu problému irda - a to že se zařízení musí vidět - tento nový standard neřeší. takže ať je to rychlé jak chce, vývoj v mobilech se ubírá k bluetooth a jeho vylepšení. Je sice hezký mít 4Mbitovej infrák, když si přes něj hf sadu v autě nepřipojím. Pokud má někdo mobil s paměťovou kartou, nutností je čtečka, tu žádnej mega rychlej infrák nepřekoná. Kdo pozná výhody mobilu s operačním systémem a bluetooth už v životě nebude chtít blbej mobil.
dejv
Miko
Nováček

Příspěvek od Miko »

podle mne je vývoj mobil -> počítač chybný, perspektivnější je počítač(PDA) -> mobil 8)
Obrázek
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

dejvidek píše:Nová specifikace je sice na první pohled hezká, ale je to jen oživování mrtvoly. Podstatu problému irda - a to že se zařízení musí vidět - tento nový standard neřeší. takže ať je to rychlé jak chce, vývoj v mobilech se ubírá k bluetooth a jeho vylepšení. Je sice hezký mít 4Mbitovej infrák, když si přes něj hf sadu v autě nepřipojím. Pokud má někdo mobil s paměťovou kartou, nutností je čtečka, tu žádnej mega rychlej infrák nepřekoná. Kdo pozná výhody mobilu s operačním systémem a bluetooth už v životě nebude chtít blbej mobil.
dejv
Možná jsem to kdesi přehlédl,ale co máš za mobil :?:
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Mobilů mám více, ale jako hlavní používám Nokii 6600.
dejv
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

dejvidek píše:Mobilů mám více, ale jako hlavní používám Nokii 6600.
dejv
Já Motorolu V500. Mám jich taky víc,ale mou mobilní genezi sem psát nebudu,nejsme na MM. Leda že by to někoho zajímalo :wink:.
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

Zamčeno