Čím chladíte CPU a jakou teplotu má Váš procík

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Honza píše:Arctic Cooling Freezer mohu jenom doporucit. Trebas i na mene zrave CPU a budete mit docela klid a ticho.
Ale ty teploty :?
Zod ho má, tak může sám připojit výsledky jeho teplot, ale co vím, tak na default P4 Prescott 3,6Ghz měl po zatížení 65°C, což nedává vůbec žádný prostor k přetaktu :cry:
Naposledy upravil(a) forest dne pát dub 29, 2005 1:41 pm, celkem upraveno 1 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:Ale ty teploty :?
Zod ho má, tak mùže sám pøipojit výsledky jeho teplot, ale co vím, tak na default P4 Prescott 3,6Ghz mìl po zatížení 65°C, což nedává vùbec žádný prostor k pøetaktu :cry:
Hele, to bych rozhodne nesvaloval vinu na AC, ale na Presshota :Honza_naughty
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Honza píše:
forest píše:Ale ty teploty :?
Zod ho má, tak může sám připojit výsledky jeho teplot, ale co vím, tak na default P4 Prescott 3,6Ghz měl po zatížení 65°C, což nedává vůbec žádný prostor k přetaktu :cry:
Hele, to bych rozhodne nesvaloval vinu na AC, ale na Presshota :Honza_naughty
Já to na nic nesvádím, jen jsem řekl jaký s tím chlazením mají větrné chladiče problém i na default nastavenéch Prescottů a to že DC mají topit ještě více je všeobecně známo u intelu kolem 130W :wink:
No a kdo z nás by se spokojil s normálním default taktem za ty prachy :?: :lol:
Naposledy upravil(a) forest dne pon kvě 02, 2005 12:55 pm, celkem upraveno 1 x.
TheBurn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheBurn »

Doufam, ze sem to sem hus nepsal,...wodnik, 20l, 0.35% roztok modre skalice, OC z 133FSB na 175FSB, 55 stupnu pri plne zatezi. (Athlon XP 2000+ TB)
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

TheBurn píše:Doufam, ze sem to sem hus nepsal,...wodnik, 20l, 0.35% roztok modre skalice, OC z 133FSB na 175FSB, 55 stupnu pri plne zatezi. (Athlon XP 2000+ TB)
Proboha co to máš za nádrž?
20l jsem kdysi počítal když jsem ho chtěl napojit na radiátor v pokoji, aby se to teplo pořádně využilo, ale nakonec mám max. 1,5l :lol:
Nemáš nějakou fotku?
A k čemu ta modrá skalice, jenom pro obarvení vody, nebo i k hubení batlérií?
Naposledy upravil(a) forest dne úte lis 08, 2005 8:11 am, celkem upraveno 1 x.
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

Dneska ehm vcera me prisel novej chladic na cpu a to AC Freeezer 4 oproti defaultu co je dodavanej na celeron d 2.8 je to co do hlucnosti a ucinnosti 100 a 1 a teplota se snizila o 10° na cpu. Zrovna sem tam soupnul aji Ati Silencer 1 a tam to kleslo taky neco kolem 10°. celkove se v case (EuroCase ML8017 - Middletower 400W) snizila teplota o 5-12°.
1. Intel Celeron D 2.8GHz @ 3.4GHz
2. AC Freezer 4 - silicone (bila) + MX-1 (stribrna) 1:1
3. noc 46° , den 52°
4. noc 24° , den 28°
5. ?
6. CoreCenter 2.0.0.4
7. Na zadni stenu pod zdroj jsem pridal 8cm vetrak na 5v + vrchni 8cm vetrak mezi zdrojem a 5.25 sachtou taktez na 5v
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz
Obrázek
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Freezer 64

Příspěvek od M1.LaN »

Mam AC Freezer 64 a chladim 3200+ Athlon 64
puvodni vetrak, nevim kolik daval, pac procesor neuchladil, proto jsem si koupil tenhle kousek,
AC chladi normalne tak na 30 C, kdyz jsem ho testoval, jel mi pocitac 6 dni a pocital jsem projekty, atd. tak mel 34 C
ve skrini mam tak kolem 31 C
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
Honza

Re: Freezer 64

Příspěvek od Honza »

M1.LaN píše:Mam AC Freezer 64 a chladim 3200+ Athlon 64
puvodni vetrak, nevim kolik daval, pac procesor neuchladil, proto jsem si koupil tenhle kousek
Puvodni boxovany chladic neuchaldil AMD64? To slysim poprve. Nebyl jenom spatne prichyceny nebo neco podobneho?
AC jsou jinak super.
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

No nebyl to box od amd, ale Coolmaster, ale byl pro tuhle patici a procesor, Prodavac ho doporucil, ja sem to nekupoval, kupovala to mamka, ale to je jina historie :D Byl nasazen spravne, ale nedokazal ho uchladit :!: po pul minute se pc vyplo, protoze teplota CPU byla 100C
Honza

Příspěvek od Honza »

to je fakt divny. pokud dobre doseda kus hliniku a mezi CPU-chladicem je nejaka pasta a trosku na to fouka vetrak, tak by to mel uchladit i podprumerny chladic.
No nic, hlavne ze ti to ted chodi a muzes pocitat 8)
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

Taky jsem se tomu divil, protoze, je to celkem velkej kus hliniku asi 10x10cm, pastu jsem taky mel, sedel jako prisity, chladit to dokazal tak minutu a pul, potom konec, nedala se na nem udrzet ruka. :?
thales
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thales »

AMD XP64 3000+ 2000MHZ přetaktovaný na 2150MHZ s originál chladičem max 52°. ( při plné zátěži )
***Nikdy nepřemýšlím o budoucnosti, protože přichází přiliš rychle.***
Albert Einstein

Obrázek
Potoo
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Potoo »

AMD A64 3500@2695MHz(11x245,napětí 1,55V) - s box chladičem při zátěži max. 50°C při otáčkách větráku kolem 3800ot/m ... deska DFI-NF4Ultra - nastavena max. teplota v Biosu na 50°C a víc to nepustí, boxík zvládá :).
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

No to sice asi zvládá, ale na 3800ot/min to musí dělat hrozný kravál ne?
Máš nějak odvětranou bednu?
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Potoo
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od Potoo »

forest píše:No to sice asi zvládá, ale na 3800ot/min to musí dělat hrozný kravál ne?
Máš nějak odvětranou bednu?
Tak je to malej větráček 60ka, kterej nějakej ten hluk udělá, ale neni to zas tak strašný. ODhadem je to mezi 30-40dB. Samozřejmě neni to málo, ale zase v kolejnim ruchu ... :). Bednu mam od Arctic-Cooling Silencer 1. Má v sobě 4 regulovaný větráky a samotná nedělá kravál. Problém je spíš s chladičem na chipsetu. Je to klasickej malej sráč 40mm co točí standartně kolem 4500 otáček (chvílema bohužel i víc) a na DFI desce je umístěnej tak blbě, že přes něj zasahuje grafárna. Čili možnosti výměny za něco méně hlučnýho, případně za pasiv jsou dost omezený a nemá tudíž smysl ani kupovat něco tiššího na procák. Na domácim kompu jsem dal na ASUS desku pasivní chladič na chipset (původní při svym chodu připomínal helikoptéru) a je krásně tichounká. Zase ale na ní procák nejde moc taktovat (z 2,2GHz na 2,46GHz max). Tam jsem zatim taky nechal box na procesoru a tomu stačí zhruba 2600 otáček/min aby procesor udržel pod 50°C. Tam by se možná i něco jako Arctic Freezer vyplatilo, ale neni to nutný. Zhruba jednen a půl roku jsem provozoval i vodníka. Byl sice nádherně tichej, ale když mi vytopil komp podruhý a já tři hodiny čekal až to vyschne a jestli to naběhne nebo ne, tak šel do ...
Obrázek
Odpovědět