Zdravim, už jsem se ptal na Berkley, ale nějak se to nevyřešilo, asi proto, že neumim dost ENGLISH
Mam problém s funkčností BOINC - zhruba po minutě počítání (dovyužití do 100%) se počítání sníží (BOINC využívá zbytek CPU tak z 1/5. Nevim čím to může být. Jestli je to někde v nastavení či tak....
Co to znamená že u Seti běželo všechno OK, který projekt tedy počítáš?
Jaký máš PC nemáš třeba málo paměti?
Jakého používáš klienta?
Jak zjišťuješ to procentuelní využití CPU?
Jaký máš zbytek výkonu CPU (v prcentech) a co ti tam trvale ještě jede?
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Neni to nic nenormalniho, take se s tim setkavam, problem je v tom, ze SETI spatne odhadne delku celkoveho vypoctu a narocnost jednotlivych casti vypoctu cele WU. Jinak pocita stale "stejne rychle" a nijak se nezpomaluje, zkratka je jen mirne zkreslene uvadena "efektivni" jiz vypocitana cast WU.
Btw. vitej na foru! Pokud bys mel jakekoliv dalsi dotazy, klidne se ptej, zde urcite naleznes odpoved .
/edit ted jsem si to precetl poradne... asi jsem odpovedel na trochu jiny problem . BOINC by defaultne nemel vyuzivat skoro nic z vykonu, jediny vyjimka je CPU Test, kdy se stopne pocitani projektu a testuje se rychlost procesoru, dle ktere se pozdeji urcuje narokovany kredit.
forest píše:Co to znamená že u Seti běželo všechno OK, který projekt tedy počítáš?
Jaký máš PC nemáš třeba málo paměti?
Jakého používáš klienta?
Jak zjišťuješ to procentuelní využití CPU?
Jaký máš zbytek výkonu CPU (v prcentech) a co ti tam trvale ještě jede?
NO myslel jsem tím starou verzi seti@home, ale už mam nainstalovanej BOINC(seti).
PC mam nadupaný, tam problém neni (paměť 1 GB).
Klient BOINC 4.45.
KLasika přes správce úloh.
Po té minutě co to jede správně se mi uchovává přes 80% prost5edk; CPU. Ostatní procesy jsou čistý, jestli myslíš tohle, žádnej vir, spam....
Necroman píše:Neni to nic nenormalniho, take se s tim setkavam, problem je v tom, ze SETI spatne odhadne delku celkoveho vypoctu a narocnost jednotlivych casti vypoctu cele WU. Jinak pocita stale "stejne rychle" a nijak se nezpomaluje, zkratka je jen mirne zkreslene uvadena "efektivni" jiz vypocitana cast WU.
Btw. vitej na foru! Pokud bys mel jakekoliv dalsi dotazy, klidne se ptej, zde urcite naleznes odpoved .
/edit ted jsem si to precetl poradne... asi jsem odpovedel na trochu jiny problem . BOINC by defaultne nemel vyuzivat skoro nic z vykonu, jediny vyjimka je CPU Test, kdy se stopne pocitani projektu a testuje se rychlost procesoru, dle ktere se pozdeji urcuje narokovany kredit.
No myslim se že o špatný odhad délky výpočtu nejde, cca 1 minutu to odpovídá výpočtu, ale pak jako kdyby ho něco zabrzdilo a rychlost klesne zhruba na pětinu. TZN že ukol na 2 hodiny se počítá hodin 10, což je celkem šílený....
BodNula píše:Zdravim, už jsem se ptal na Berkley, ale nějak se to nevyřešilo, asi proto, že neumim dost ENGLISH
Mam problém s funkčností BOINC - zhruba po minutě počítání (dovyužití do 100%) se počítání sníží (BOINC využívá zbytek CPU tak z 1/5. Nevim čím to může být. Jestli je to někde v nastavení či tak....
Díky za každou radu.
PS Ještě u Seti vše běželo |OK|
Zkus v BOINC manageru nastavit pocitat stale. Tim eliminujes mozny problem s nastavenim.
Kdyz se podivas do spravce uloh, tak tam Ti bezi setiathome.... program s 20% vyuzitim systemu a 80% jsou necinne procesy? To je dost divne. To jsem jeste nikde nevidel. Jedine v pripade viceprocesorovych masin by to nastat mohlo, pokud by pocital jen jeden procesor z peti. Jeden seti proces vytizi pouze jeden procesor. Nastavenim se da spustit vic seti procesu.
Libor
vejpuste píše:Zkus v BOINC manageru nastavit pocitat stale. Tim eliminujes mozny problem s nastavenim.
Kdyz se podivas do spravce uloh, tak tam Ti bezi setiathome.... program s 20% vyuzitim systemu a 80% jsou necinne procesy? To je dost divne. To jsem jeste nikde nevidel. Jedine v pripade viceprocesorovych masin by to nastat mohlo, pokud by pocital jen jeden procesor z peti. Jeden seti proces vytizi pouze jeden procesor. Nastavenim se da spustit vic seti procesu.
Libor
No o to mi taky jde... Je to divný. Mam jeden procák, počítání na počítat stále.... A vytíženost je přesně jak jsi psal