100% tichý počítač
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
-
4D 61 72 74 69 6E=Martin
- Expert

hmm....no já osobně jsem do přímého styku s peltierovým článkem nepřišel, takže nevím, jak moc velký je chladící ůčinek. Vím jen že je velký, ale že článek se musí chladit, jinak se začne zahřívat i ta chladná strana....záleží asi na tom, jak dobře se bude teplo z druhé strany odvádět....pokud vodníkem, je to jasné - procesor bude ledový i pokud ho dostane do ruky forest společně s deskou dobrou na přetaktovaní
2Bony: no docela dobré řešení, u mně by šlo taky aplikovat, pač mám šrot, ale.....no ale když mi se tady už válí pár....no teda hodně součástí na vodníka a je jenom otázkou času, kdy se do něho pustím.....
vím že to nemá cenu pro můj PC, ale beru to tak - pokud něco podělám a odpálím si vodou K6-tku a board, za které jsem vlastně ani neplatil a je to celkem staré (+další věci co by to vzalo s sebou, za které jsem už ale platil), nebo odpálím procesor s deskou třeba za 3 - 4 tisíce, bude v tom rozdíl.....prostě asi tak - teď se to naučím, vyzkouším si to v praxi a bude...
za druhé, protože procesor moc nehřeje, stačí mi použít jednoduchý měděný radiátor, složený z cca 10-ti trubiček (prumer asi 4 mm) místo hliníkového, který bych potřeboval na výkonnější potvoru - tím mi odpadá problém s oxidací - v okruhu bude jenom měd a plasty - bez hliníku, se kterým by se to mohlo pohádat.....moc se v tom neorientuju a bylo by špatné, kdyby za chvíli z radiátoru teklo...možná to zase tak vážné není, nevím, jak říkám - jsem v tom nový...
určitě to bude znatelné ztišení mojeho PC, protože CPU fan dělá kravál i když je namazaný metabondovou vazelínou, což je jedna z nejkvalitnějších vůbec...tím se mu prostě pomoct nedá....navíc u větráku grafické karty je něco prasklé a tak to pořád vrčelo - to se spravilo tou vazelínou, ale i tak to jde dost slyšet....no na tu ale zatím nemám chladící blok....uvidíme, času mám zatím dost.....no vlastně od září už ne, ale nějak to stihnu....snad....někdy....do té doby budu poslouchat hůůůůůůůůůůůůůů od rána do večera
2Bony: no docela dobré řešení, u mně by šlo taky aplikovat, pač mám šrot, ale.....no ale když mi se tady už válí pár....no teda hodně součástí na vodníka a je jenom otázkou času, kdy se do něho pustím.....
vím že to nemá cenu pro můj PC, ale beru to tak - pokud něco podělám a odpálím si vodou K6-tku a board, za které jsem vlastně ani neplatil a je to celkem staré (+další věci co by to vzalo s sebou, za které jsem už ale platil), nebo odpálím procesor s deskou třeba za 3 - 4 tisíce, bude v tom rozdíl.....prostě asi tak - teď se to naučím, vyzkouším si to v praxi a bude...
za druhé, protože procesor moc nehřeje, stačí mi použít jednoduchý měděný radiátor, složený z cca 10-ti trubiček (prumer asi 4 mm) místo hliníkového, který bych potřeboval na výkonnější potvoru - tím mi odpadá problém s oxidací - v okruhu bude jenom měd a plasty - bez hliníku, se kterým by se to mohlo pohádat.....moc se v tom neorientuju a bylo by špatné, kdyby za chvíli z radiátoru teklo...možná to zase tak vážné není, nevím, jak říkám - jsem v tom nový...
určitě to bude znatelné ztišení mojeho PC, protože CPU fan dělá kravál i když je namazaný metabondovou vazelínou, což je jedna z nejkvalitnějších vůbec...tím se mu prostě pomoct nedá....navíc u větráku grafické karty je něco prasklé a tak to pořád vrčelo - to se spravilo tou vazelínou, ale i tak to jde dost slyšet....no na tu ale zatím nemám chladící blok....uvidíme, času mám zatím dost.....no vlastně od září už ne, ale nějak to stihnu....snad....někdy....do té doby budu poslouchat hůůůůůůůůůůůůůů od rána do večera
-
Lord_Scoorpion
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Právě že oxiduje. V kombinaci s mědí a ještě vodou ( bez ní-ne v takové míře) dochází k vytváření el. napětí mezi těmito kovy a následně k elektrolíze a potom v důsledku toho k oxidaci....a když se třeba poškodí hliníkový kabel v zemi a protéká jím proud+ještě do toho se přidá voda tak za nějaký čas je z hliníku takový pěkný bílý prášek...a jakej byl hliník.

Moje hobby http://www.foto-tapety.cz
-
Lord_Scoorpion
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší na vodní chlazení PC je měď, takže Martine máš to nejlepší a držím palec aby se ti to povedlo bez úniku kapaliny vše namontovat do PC. Když si dá člověk trochu pozor, je to sranda 
To lepení koberce do Case je známá záležitost a fakt to hodně tlumí, ale osobně jsem to nikdy nepoužil
No a s tím průtokovým Eheimem mám osobní zkušenost, že pokud ho nedáš do expanzky je to slyšet i na malé otáčky. Prostě to vrní a po delším čase ten zvuk leze hezky na nervy a pokud překonává takové přvýšení z té díry do PC, tak se obávám že to má na největší otáčky, což musí dělat fakt kravál
To lepení koberce do Case je známá záležitost a fakt to hodně tlumí, ale osobně jsem to nikdy nepoužil
No a s tím průtokovým Eheimem mám osobní zkušenost, že pokud ho nedáš do expanzky je to slyšet i na malé otáčky. Prostě to vrní a po delším čase ten zvuk leze hezky na nervy a pokud překonává takové přvýšení z té díry do PC, tak se obávám že to má na největší otáčky, což musí dělat fakt kravál
Naposledy upravil(a) forest dne stř srp 24, 2005 10:14 pm, celkem upraveno 1 x.
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Protože má Martin tak výkoný počítač
tak mu dude stačit když ten chladič umístí tak alespon metr nad komp a ani tam nebude muset mít čerpadlo...Já mám chladič tak 1,5m nad počítačem a je to OK. Teplotu procesoru mám při 100% zatížení 45C, při pokojové teplotě 25C. Hadičky mají vnitřní průměr 8mm..a blok na procesoru mám udělaný tak že mi jedna hadice(vychlazená voda) jde zespodu a druhá (teplá voda) je na horní části bloku...a průchod pro hadice jsem vyvrtal ve vrchním plechu bedny compu. 
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz
Nejlepsi je stribro. Doporucuju vyhrabat z kredencu stare stribrne pribory po babicce a pretavit ci pretepat je na chladici blok. Pripadne muzete i vyuzit stribrne tacy z vybavy a zbastlit z nich cele sasi na pocitac - to pak nebudete potrebovat ani vodu ani vetraky, staci to napojit par stribrnymi vidlickami na procesor a jine svaby, a bude to teplo odvadet pasivne a bezhlucne. Vyhodu to bude mit take v tom, ze na rozdil od vsech ostatnich dnesnich pocitacu, tenhle neztrati hodnotu po par mesicich, ale bude se vzdycky dat dobre zpenezit.forest píše:Nejlepší na vodní chlazení PC je měď
-
vyzkumnik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
trux píše:Nejlepsi je stribro. Doporucuju vyhrabat z kredencu stare stribrne pribory po babicce a pretavit ci pretepat je na chladici blok. Pripadne muzete i vyuzit stribrne tacy z vybavy a zbastlit z nich cele sasi na pocitac - to pak nebudete potrebovat ani vodu ani vetraky, staci to napojit par stribrnymi vidlickami na procesor a jine svaby, a bude to teplo odvadet pasivne a bezhlucne. Vyhodu to bude mit take v tom, ze na rozdil od vsech ostatnich dnesnich pocitacu, tenhle neztrati hodnotu po par mesicich, ale bude se vzdycky dat dobre zpenezit.forest píše:Nejlepší na vodní chlazení PC je měď
- Bob van Sikorski
- Začatečník

- Kontaktovat uživatele:
http://www.pcmoddingmy.com/forum/index. ... entry22129trux píše: Nejlepsi je stribro.
Zlato je sice dobre na zuby, protoze je chemicky a mechanicky vhodne, ale jako tepelny vodic je skutecne nejlepsi stribro, pak med, a pak teprve s velikym odstupem zlato a hlinik. Vubec nejlepsi tepelnou vodivost ma ale diamant. Pro srovnani tepelna vodivost 99.75%-ho hliniku je 229 W/mK, medi 395 W/mK, 99.98%-ho stribra 418 W/mK, ale u diamantu je to 2000 W/mK - tedy petkrat vice nez med a temer desetkrat vice nez hlinik! Dokazu si ale predstavit, ze pro kutila jako Zod, by vybrouseni chladiciho bloku z diamantu a vyvrtani uchytnych der mohlo byt docela oriskem. Nemluve o tom, ze sehnat tak velky diamant by taky chvili trvalo. No mozna si budeme muset pockat az budou velike a levne synteticke diamantyPavolR píše:No kdyz chodim k zubari tak mi doporucuji zlato.![]()
![]()
2 'bosh - ten chladic je fakt krasny. Na tom puvodnim spanelskem webu je jeste mnohem vice fotek, ale nikde tam nic nerikaji, ze by to bylo ze stribra. Na fotkach to kazdopaadne vypada, ze je to galvanicky pokovene, ale spis nez stribro, bych rekl, ze je to chrom. V kazdem pripade, pokud to neni masivni stribro (coz nevypada), tak to je jen krasny tuning klenot na osperkovani pocitace s oknem. Pekne to ale rozhodne je, a chladi to urcite taky.
Naposledy upravil(a) trux dne stř srp 24, 2005 2:09 pm, celkem upraveno 1 x.
Poznamka moderatorovi: prosim nezasahovat do osobnich prispevku! Pokud na zacatku cituji predchozi dialogy, delam to vzdy po rozvaze, a nepodstatne z toho vyjmu. Nepreji si, aby kdokoli me prispevky nadale nejak promazaval. Pripada mi to stejne neslusne, jako kdyby mi nekdo pri dialogu skakal do reci a opravoval vety, ktere rikam. Povazuji sice za nevhodne, kdyz nekdo cituje kompletni zretezene predesle dialogy, ale pokud je citace selektivni, pak je jasne, ze je zamerna za ucelem jasnosti nebo kontextu (lide casto ctou prispevky odshora, ne zespodu), a jeji smazani moderatorem povazuji za nerozumne a musim rici i hulvatske.
Naposledy upravil(a) trux dne stř srp 24, 2005 2:53 pm, celkem upraveno 3 x.
Mimochodem, trochu jsem se dival na web - a s diamanty se skutecne pocita pri odvadeni tepla z cipu a procesoru pristich generaci. Samozrejme se nebude jednat o rozrezane prirodni diamanty, ale spise o diamantovy kompozit, nebo synteticke diamantove vrstvy. Neco malo informaci je treba tady: http://www.everything2.com/index.pl?node=diamond