Na jakych kompech pocitate?

Obecné fórum o čemkoliv, off-topic záležitosti.

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Boinc Banchmark je k posouzení výkonu prakticky k ničemu.
Testni to PC alespoň v PCmarku 2004 z kterého mám výsledky na stránkách, nebo v Sandře 2005, aby se to dalo trochu nějak porovnat :wink:
Naposledy upravil(a) forest dne stř srp 24, 2005 10:27 am, celkem upraveno 1 x.
vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vyzkumnik »

forest píše:Boinc Banchmark je k posouzení výkonu prakticky k ničemu.
Testni to PC alespoň v PCmarku 2004 z kterého mám výsledky na stránkách, nebo v Sandře 2005, aby se to dalo trochu nějak porovnat :wink:
v sandre to je take testovane
1.cpu arithmetic dry ALU 21817,WHET 8190/10599
2.cpu multimedia 48934/52968
tak tu mas ty vysledky
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Tak tomu říkám konečně pokrok u AMD.
Ještě by to chtělo aby se ten nárůst projevil i na BOINC výpočtech.
Každopádně cesta AMD dvoujáder je jistě správná a pokud by už byly na trhu desky pro X2 s podporou DDR2, tak by to byl myslím na BOINC obrovský výkonnový skok.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:Každopádnì cesta AMD dvoujáder je jistì správná a pokud by už byly na trhu desky pro X2 s podporou DDR2, tak by to byl myslím na BOINC obrovský výkonnový skok.
Nejsem si jist - stejne jako trux - ze by AMD nejak vyrazne benefitovalo z DDR2. Museji mit proste nizkou latency a tam zatim DDR stale s prehledem vede.
vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vyzkumnik »

forest píše:Tak tomu říkám konečně pokrok u AMD.
Ještě by to chtělo aby se ten nárůst projevil i na BOINC výpočtech.
Každopádně cesta AMD dvoujáder je jistě správná a pokud by už byly na trhu desky pro X2 s podporou DDR2, tak by to byl myslím na BOINC obrovský výkonnový skok.
ddr2 bude mit az patice M2 a to bude pristi rok nejdrive
jinak AMD vyzvalo Intel na souboj Dual-Core CPU a intel nema co postavit proti DC opteronum To si mislym mluvi za vse :lol: :lol: :lol: AMD je ted Jednicka na poly CPU
jinak LHC jednotku o obehu 1M pocitam 2:30+-
edit:k vyzve AMD jen doplnuji:Paul Otellini z Intelu výzvu nepřijal a tak můžeme procesory AMD a Intel srovnávat pouze na základě výsledků jiných testů.
docela by me zajmalo proc to Intel neprijal maji strach za by jim to zkazilo reputaci?
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Tak jsem byl po 9 měsících a 5 dnech poražen a žezlo nejlepšího CPU zpracovávající BOINC pro náš tým předávám dnešním dnem Miiichalovi.
Jeho Xeon 3,2Ghz s 2MB Cache dělá 2WU Seti/BOINC za 50minut :shock:
Hlavním motorem tak dobrého výsledku je zcela jistě ta 2MB cache, jelikož jinak je ten PC bez přetaktu na default 800mhz.
Už se těším na jeho výsledek až si pořídí Xeona se 4MB cache :lol:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honza

Příspěvek od Honza »

ze ja vouvrkloknu to Pentium D :lol:
No jo, 57 WU za den uz je slusna porce.

Ted postupne predjizdim na Pentium D nejake masiny na CPDN - ale take kvuli tomu, ze nektere uz nepocitaji, jako napriklad 8 procesorovy Xeon s HT :roll:
zod
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

Ja jsem velmi zvedav na svoje vysledky a taky jsem zvedav kdy to konecne bude...momentalen cekam na novy plexi vrsek na blok na SB protoez se mi uvolnil ejden vyvod.

Nenasel yb se nejaky zajemce o Opteron 144 na 1.8 do socketu939 ktery by pretocil na 2,8Ghz a udelal by z nej prakticky FX57 v hodnote 32k za pouhych 4500? chtel bych znat vysledky v SETI
Nemit sve PC tak du jasne do nej. Tento Opteron je jednoznacne nejlepsi soucasne koupe za smesny peniz...AMD se uz peken zlobi a v nejblizsi dobe hodla ceny Opteronu do s939 pekne zvednout.
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

@Zod - Kdybych fandil jednojadrovejm masinam, tak jsem misto X2 kupoval Opterona. Stejnak i nejpomalejsi X2 udela na BOINC asi vic prace nez nejrychlejsi single core.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Honza píše:@Zod - Kdybych fandil jednojadrovejm masinam, tak jsem misto X2 kupoval Opterona. Stejnak i nejpomalejsi X2 udela na BOINC asi vic prace nez nejrychlejsi single core.
??? Opterony jsou dvoujadrove, a pokud se nepletu byly to prvni dvoujdadrove x86 CPU na trhu. Samozrejme jsou i starsi jednojadrove Opterony - ty mam bohuzel sam, a bohuzel se neukazalo byt pravdivym puvodni tvrzeni, ze pujdou na vsech deskach vymenit za dvoujadrove, s cimz jsem pocital. Jak muj Tyan, tak Asus je proste nevemou, coz je pekne k vzteku. Jinak Tyan dela i ctryprocesorovy board, tzn. muzes tam mit osm jader. Osmiprocesorove (16 jadrove) masiny jsou taky k mani, ale ty uz se nevejdou do normalni bedny.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

trux píše:??? Opterony jsou dvoujadrove.
Jak kdy, předpokládám že zod měl na mysli tohle. Jo, pěkná věcička, slint, až budu velkej a budu si vydělávat taky si to pořídím :D Ale to už zas nebude tak výhodný... No, ale dvě jádra sou dvě jádra :lol:
Honza

Příspěvek od Honza »

@ Miras -> trux: ano, presne to jsem predpokladal, ze mel zod na mysli. Jasne, dual-core opterony jsou, ale ty jiz nejsou tolik zajimave z hlediska pomeru cena/vykon.
Az nebudu vedet co s penezma...umistino pro ten 8-CPU board bych mel - klidne bych ho vymenil za Pentium D, ktere se mi chladi ve sklepe na stene...misto ani chlazeni neni problem.
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

whoa tak to me nenapadlo dat nejake pc do sklepa kde je proud zadara (rychle neco poskladam ale jak to sesitovat).
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz
Obrázek
zod
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

Ano presne tento procesor jsem mel na mysli...za cenu 4300Kc si kazdy clovek byt s minimalnimi OC znalostmi dokaze vytvorit FX57 za 32.000Kc coz je teda fakt mazec...stejne jadro...stejna L2 proset parada(krom zmeny nasobice)...nehlede na spotrebu a tepelny vydej...diky svym vlastnostem tyto serverove procesory prakticky nemaji zadny problem vsechny na 2.7-8 a s vodnikem a vetsi voltazi atakuji hranici 3Ghz. Myslim ze tady se AMD absolutne seklo s cenou a tyto prociky pujdou pekne rychle nahoru...otazka ovsem je jestli vubec nejake zbudou. U nas je prodava treba Fox PC.
Jediny jejich problem je zatim detekce desky protoze zatim funguji pouze na top deskach od DFI coz je firma delajici vylozene desky pro OC labuzniky na poli IT :lol: No nezbyva ne zvlastnit neco na zpusob DFI Ultra-D s cipovou sadou nf4 nebo si pockat na novejsi biosy. Uvidime jak se to dal vyvine ale kazdopadne tento kousek u me vyhral TOP PRODUKT co sem zatim na poli prociku kdy videl.
thales
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thales »

Tak pár počítačů s tímhle procíkem by nám bodlo

http://www.novinky.cz/internet/65006-pr ... 36ghz.html
***Nikdy nepřemýšlím o budoucnosti, protože přichází přiliš rychle.***
Albert Einstein

Obrázek
Odpovědět