Prolomení kódu

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Prolomení kódu

Příspěvek od Honasss »

Tak mě nedávno napadlo, jestli ty naše kompy za našimi zády někomu nepomáhají prolomit nějaký klíč, aniž bychom o tom věděli. Je to možná trochu paranoidní úvaha, ale opravdu víme co počítáme?
Honza

Příspěvek od Honza »

Jo, takove uvahy a podezreni uz tady byly - napriklad zde.
U CPDN mam jasno co se pocita, LHC i Einsteinovi take temer bezmezne verim, SETI nepodezrivam (ackoli pochybuji o smyslu projektu v jeho soucasne podobe), BURP je OK, Lattice take, Predictor moc neznam (ani lidi z nej). Poderzeni muze padnout na ne moc zname projekty (Alife?).

Pokud by se opravdu neco takoveho stalo - obecne by se pocitalo neco jineho, nez autori projektu inzeruji - videl bych to na velky pravni spor, ze ktereho se uz autori nevyhrabou. Napriklad uz nas je klamava reklama dost vaznym prohreskem klidne s milionovou pokutou. Pro takovy lidi by uz nikdo nic nepocital, tezko by hledali zamestnani v oboru...
Navic dost lidi z jednotlivych projektu monitoruje dost podrobne co a kam se odesila. Napriklad u CPDN se jde do paketu pri diagnostikach alfa a beta verzi, je kontakt (i osobni) primo z autory atp. Proste kontrola ze strany uzivatelu.
Dalsi zpetna vazba je v momente, kdy autori publikuji nejake konkretni vysledky.

Jinak receno - cim vice o projektu vim, cim vice z nej znam lidi, cim vice indicii o vysledcich nebo relane vysledky, tim je pro mne projekt duverihodnejsi.
Fragaria
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fragaria »

Zdrojový kód k aplikaci SETI je navíc volně dostupný (viz Porting and optimizing SETI@home). Různé jeho optimalizace už provádělo tolik lidí, že kdyby se počítalo něco nekalého, určitě by se na to přišlo.
Obrázek
fatbozz
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re: Prolomení kódu

Příspěvek od fatbozz »

Honasss píše:Tak mě nedávno napadlo, jestli ty naše kompy za našimi zády někomu nepomáhají prolomit nějaký klíč, aniž bychom o tom věděli. Je to možná trochu paranoidní úvaha, ale opravdu víme co počítáme?
Jelikoz se o tom porad spekuluje , navrhuji udelat BBFAQ - BigBoinc FAQ a zahrnout to tam.
Uz by se o takovych vymluvach a spekulacich mohli psat romany :roll:
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Však jsem to zahrnul do článku o BOINC:
http://www.boinc.cz/view.php?cisloclanku=2004061601
konkrétně jsem jej nazval mýtus číslo 5 :wink:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

Dík za odpovědi, zas jsem o něco klidnější :)) . Když je to opensource tak asi opravdu se není čeho bát.

Jsem rád že muj comp ve volném čase počítá alespoň něco smysluplného 8)
fatbozz
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fatbozz »

forest píše:Však jsem to zahrnul do článku o BOINC:
http://www.boinc.cz/view.php?cisloclanku=2004061601
konkrétně jsem jej nazval mýtus číslo 5 :wink:
ja vedel ze jsem to nekde videl
Zamčeno