CzechTek 2005

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

bugi píše:Viděli jste například loňský zásah německé policie na obdobné akci (nevím, jak se to jmenovalo a nemůžu to najít na netu)? Tam to bylo daleko horší a přitom veřejné mínění bylo na straně policie.
No, docela by me zajimalo misto nebo jmeno akce. Ne, ze by nebylo mozne, aby nejaky techno-rave nebyl opravnene vyprasen policii, ale dost bych se divil, pokud by byl vyprasen podobne nesmyslne jako CzechTek a nemecka verejnost by to podporila. Nemci, pres jejich disciplinu, jsou v mnohem liberalnejsi a volnomyslenkarstejsi nez Cesi, a techno tam ma asi vubec nejvic posluchacu na svete - Nemecko je vice-mene kolebka techna, a posloucha ho tam kde-kdo, i taci, kteri by se tady nazyvali "normalnimi" lidmi. Vim o cem mluvim, v Nemecku jsem zil 7 let.

Je take pekny nesmysl to, co tu nekdo psal, a co casto vidim na jinych forech - ze by jim to na Zapade nikdo netrpel, a proto, ze jezdi k nam. Nenechte se vysmat s timto argumentem a nejdrive si vyhledejte trochu informaci. V Nemecku (kde jsem dobu zil), i ve Francii (kde uz dobu ziju ted) je technorejvu mnohem vice a v mnohem vetsich rozmerech nez ten nas Czechtek. Nejznamejsi je Love-Parade v Berline, ktera v roce 1999 mela 1.5 milionu (!!!) ucastniku! A to prosim primo ve meste! Stala se z ni po case sice dobre organizovana a komercni zalezitost, ale take to zacinalo jako divoka techno-rave party. Vice informaci o Love-Parade / Techno-Parade tady:
http://www.stern.de/lifestyle/reise/ind ... loveparade
http://www.loveparade.de/
http://www.techno.de/loveparade/
Letos Love-Paradu vypustili, protoze to organizacne kvuli sporum s mestem nezvladli, ale mesto i obchodnici nakonec pekne litovali, protoze prisli o obrovske zisky na trzbach. Nakonec se radni Berlina malem jeste soudne poprali s Hamburkem, protoze ten organizatorum nabidl poradani u nich a daval jim lepsi podminky, a to se Berlinu vubec nelibilo.

To nemluvim o stovkach dalsich techno raves vsude po Nemecku, po Francii i jinde v Evrope. Treba ve stejnou dobu jako Czechtek, byl Vision Parade rave v Bremech se 40.000 ucastniky. A ti lidi, co se tam schazi, rozhodne nejsou zadna svoloc. Ne, ze by mezi nimi nebylo par hajzlu, ale ti se najdou vsude. Dokonce bych si dovolil tvrdit, ze tech hajzlu v kravatach mozna bude i vice nez tech s dredlockama a jinak na prvni pohled asocialne vypadajicich.

Doporucuju podivat se na http://www.techno.de/ - uz jen kvalita a rozsah tohoto webu jasne ukazuje, ze se nejedna o zadnou hudbu pro socky, smazky, fetaky,...
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

Je to smutne ze policia takto zareagovala.

Uplne suhlasim s Truxom, o tom, ze techno & spol nie je hudba pre socky a fetakov - ja osobne pocuvam techno a podobne veci ako drum'n'bass, jungle, break beat uz dlhe roky pocas vysokej skoly a aj pocas robenia doktoratu, este od dob ked to bol underground (a nie main stream ako teraz) a mnoho mojich kamaratov ju tiez pocuvalo a pocuva. O elektronickej hudbe vseobecne to plati tym padom dvojnasobne.
Kedysi (ked bol este cas:) som chodieval casto aj na techno akcie.
A dufam ze ma za to nikto nebude povazovat za socku. :wink: :wink:

To len ako mala poznamka pre tych, ktori maju potencialnu tendenciu mysliet si, ze techno je len pre ulet na E-cku, piku ci podobnych veciach.

Techno hudba ma podla mna aj hlbsi filozoficky a psychologicky zaklad. Napr. ja osobne povazujem za velmi zaujimavy a obohacujuci samanizmus - a nie nahodou sa mi preto aj paci techno. Monotonny rytmus a svetlo stroboskopov je podla mojho nazoru absolutna analogia starovekych ritualov - samanske bubny a blikajuce svetlo ohna.

Samanske ritualy a "zabava domorodcov" je z tohto pohladu vlastne analogove techno. Ja hravam na africke bubny (jembe, bongo), a vidim len maly rozdiel medzi tym co pocujem od africkych world music majstrov a medzi modernym techno DJom (ak je dobry).

Takisto z pohladu budhizmu je techno a d'n'b vlastne vyborna dynamicka meditacia - clovek sa hybe a napriek tomu je v istom stave podobnom tranzu.
Je to velmi podobne tomu, co robia zen-budhisticki mnisi pri jednom type meditacie - prechadzaju sa po miestnosti a pritom medituju. Je to velmi narocna forma meditacie.

Samozrejme tymto nechcem povedat ze vsetci techno a rave fanusikovia su teraz super duchovne orientovani a vyspeli ludia, stretol som X ludi ktori na ne chodia len E-ckovat atd, ale chcem tym povedat ze techno moze mat aj hlbsi duchovny a obohacujuci zaklad, o ktorom mozno ani mnoho DJov nevie...
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Myslim, ze tato debata je nutna a to z duvodu toho, ze tu skutecne bezi o vic nez o zasah policie ted. Je videt, ze ani 15 let od sametove revoluce, nekteri jedinci si neuvedomuji, ze se tu porusuji zakladni lidska prava. Jsem rad, ze Dejv otevrel tuto debatu. Plne souhlasim s dopisem Truxe jako i s nazormi Dejva na toto tema. :) :) :)
PS. Snad nikdo z nas se nechce vratit do doby totality, kde vsemocne vladla jenom jedna strana. :( :( :(
Obrázek
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Co jsem měl možnost vidět záběry z akce tento víkend, tak mně to moc jako meditační kroužek slušňáků opravdu nepřipadalo.
Osobně proti jakékoliv hudbě nic nemám, pokud jde o poslech a tančení, může si dělat kdo chce, co chce ale ty individua s dredama na hlavě, pěti naušnicema v každém uchu a kruhem v nose moc na inteligentní lidi nevypadali.

Osobně si nedokážu představit že by někdo takovéhoto člověka zaměstnával :lol:

Jistě se mezi nima najdou i ,,normální,, lidi ale o těch si myslím že pokud neodjeli hned jak zjistili že tam je policie, tak se minimálně zdekovali když začala zasahovat.

Jakékoliv srovnávání s demonstracema v listopadu 1989 osobně také považuji za urážku toho co se v té době dělo a o co šlo, jelikož jsem na Brněnských demonstracích byl z bráchou také .
O tomto víkendu šlo jen o omladinu která nemá o prázdninách co dělat a tak se rozhodli že někde udělají bordel.
Naposledy upravil(a) forest dne stř srp 03, 2005 10:10 am, celkem upraveno 1 x.
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Forest:
Nechapu, proc bych mel utikat, kdyz se nekde objevi policie. Snad zijeme v demokratickem state. Nikdy bych nepredpokladal, ze se neco takoveho stane. :( :( :(
A jeste otazka. Jsi si naprosto jisty, ze tato omladina sla skutecne delat bordel, jak pises?

Asi nevis co to totalita vubec je. Ja jsem ji zazil, ale nechci se tady rozepisovat. :? :? :?
Obrázek
Obrázek
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

forest píše:Co jsem měl možnost vidět záběry z akce tento víkend, tak mně to moc jako meditační kroužek slušňáků opravdu nepřipadalo.
Osobně proti jakékoliv hudbě nic nemám, pokud jde o poslech a tančení, může si dělat kdo chce, co chce ale ty individua s dredama na hlavě, pěti naušnicema v každém uchu a kruhem v nose moc na inteligentní lidi nevypadali.

Nechtěl sem původně přispívat, ale opravdu mě pobuřujou názory lidí pro který technař= smažka. Beru to trochu osobně... Kolik lidí znáš co poslouchají techno? Myslím osobně, ne žes je viděl v televizi... Byl si někdy na nějaký podobný akci? Pochybuju. Jako většina soudíš jen podle toho cos viděl v televizi.
forest píše:Osobně si nedokážu představit že by někdo takovéhoto člověka zaměstnával :lol:

Techno poslouchám a zaměstnanej sem. Připadá ti to divný??? Neměl bych radši dát výpověd s tím že poslouchám techno a že si tím pádem nezasloužím aby mě někdo zaměstnával?
forest píše:Jistě se mezi nima najdou i ,,normální,, lidi ale o těch si myslím že pokud neodjeli hned jak zjistili že tam je policie, tak se minimálně zdekovali když začala zasahovat.

A není to náhodou naopak? Že se mezi takovou spoustou slušnejch lidí najde pár sjetejch to mi připadá jako adekvátnější vyjádření.

Neber si osobně že cituju tvůj příspěvek, byl jen první na ráně. Je to směrovaný všem lidem s podobným smýšlením. Vy ste nikdy nebyli mladý a nechtěli se bavit? Viděli ste Equilibrium? Se mě zdá že to by byl svět jak pro vás stvořenej...
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

To, ze niekto nosi dredy a ma nausnice kde kade len malo hovori o inteligencii cloveka.

Mohol by som uviest niekolko ludi, ktorych osobne dobre poznam, nosia dredy, a maju prehlad a vedomosti o svete a zivote lepsi ako mnoho inych "normalnych" ludi.

Dokonca jeden moj "dredovy" kamarat bol zamestnany ako organizator stredoskolskych sutazi a olympiad vo fyzike, kym odisiel do Kanady. Takze nastastie aj niektori zamestnavatelia prihliadaju viac na schopnosti a vedomosti cloveka ako na vyzor. I ked samozrejme nechcem povedat ze vyzor nie je dolezity.

Ale hodnotit cloveka podla vyzoru je velmi povrchne. Rovnako aj fanusikov techna.
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

2 Trux: Nevím, proč mi vysvětluješ, co je to techno a jakou má historii. Napadal jsem ho snad? Víš vůbec, co já poslouchám? Možná by ses divil, kdybych Ti řekl, že jsou to např. Kraftwerk, Carl Cox, Tomáš Haverlik, Laurent Garnier, Front 242, Paul Oakenfold, Paul van Dyke, Swayzak, slovenký Yanishik etc. Myslím si, že toho vím o elektronické hudbě docela dost. V sobotu jsem měl být na jedné místní technopárty, na které hrál i jeden z mých kamarádů. Zdá se Ti tedy, že bych byl nějak předpojatý proti technu?
2 Dejvidek: Pořádně si pročti tu smlouvu. Vůbec se v ní nemluví o velikosti akce. Naopak tam je tohle: "Pan Šroub se zavazuje udržovat na Pozemcích pořádek a následně po ukončení svého pobytu na Pozemku uvést pozemek do původního stavu (s přihlédnutím k běžnému opotřebení), a to na své vlastní náklady." Myslíš si, že pobyt 5000+ lidí, soundsystémů, naftových elektrocentrálen, aut etc. opotřebuje louku běžným způsobem? Z toho lze jasně vyvodit, že organizátoři neměli od začátku v úmyslu smlouvu dodržet.
Od začátku píšu, že zásah PČR považuji za nepřiměřený, ale že mě masmédia a technaři samotní svým postojem přesvědčují, že se mám postavit na stranu policie. Moje první reakce byly přesně opačné. V sobotu večer jsem se bavil s účastníky této akce, kteří z tama odešli už v sobotu po výzvě PČR a divili se, co se děje. Budeš se možná divit, ale nadávali hlavně na organizátory a na novináře. Nezdá se Vám to divný?
Srovnávat CzechTek s Loveparade se mi zdá taky docela nadnesený. LP je, pokud vím, hlášeno s dostatečným předstihem a i první ročníky byly dostatečně zabezpečeny. I když nikdo nepočítal s tak velkou návštěvností. A v tom je právě ten problém. Proč si CzehTek hraje na něco nelegálního, na postunderground? V dnešní době už to snad nemají zapotřebí. Všechno se dá celkem v pohodě zařídit. Jenže to by musel taky někdo z organizátorů chtít.
Tu akci v Německu jsem nenašel ani na Techno.de, tak, prosím, považujte tuto informaci za přestřel, protože to nejsem schopen doložit.
Jsem členem CNT. Kdo je víc?
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Miras píše:
forest píše:Osobně si nedokážu představit že by někdo takovéhoto člověka zaměstnával :lol:

Techno poslouchám a zaměstnanej sem. Připadá ti to divný??? Neměl bych radši dát výpověd s tím že poslouchám techno a že si tím pádem nezasloužím aby mě někdo zaměstnával?
Nemluvil jsem všeobecne o posluchačích techna ale o vizáži těch individuí s dredama a železem v těle kde je to jen možné. Takových tam bylo mraky a o zaměstnávání takovýchto lidí jsem mluvil.
Nedokáži si představit že by takovýto člověk seděl v bance, dělal obchodního zástupce, řidiče městské dopravy, jakéhokoliv prodavače atd. prostě jakékoliv zaměstnání kde přijde do kontaktu s veřejností, či prezentovat firmu. I na ostattních pracovních místech by těžko nějaký zaměstnavatel takovéhoto člověka přijímal s otevřenou náručí.
Prostě se tito lidé tak nějak sami vyřazují ze společnosti.
Ale to bylo jen na okraj, už sem asi raději nic psát nebudu, protože jak je patrno jiné názory než souhlasné s technaři se tu neberou.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

forest píše:Nemluvil jsem všeobecne o posluchačích techna ale o vizáži těch individuí s dredama a železem v těle kde je to jen možné. Takových tam bylo mraky a o zaměstnávání takovýchto lidí jsem mluvil.
Nedokáži si představit že by takovýto člověk seděl v bance, dělal obchodního zástupce, řidiče městské dopravy, jakéhokoliv prodavače atd. prostě jakékoliv zaměstnání kde přijde do kontaktu s veřejností, či prezentovat firmu. I na ostattních pracovních místech by těžko nějaký zaměstnavatel takovéhoto člověka přijímal s otevřenou náručí.
Prostě se tito lidé tak nějak sami vyřazují ze společnosti.
Ale to bylo jen na okraj, už sem asi raději nic psát nebudu, protože jak je patrno jiné názory než souhlasné s technaři se tu neberou.
Ještě jednou si ten svůj předchozí příspěvek přečti a uvědom si cos napsal. Viděl si pár záběrů v televizi, na kterejch bylo pár lidí s dredama a piercingem. A jak si to napsal, vyznělo to přesně tak, že sou takoví všichni technaři. Tu otázku už sem pokládal: Byl si na nějaký podobný akci? Jak můžeš vědět co je to za lidi? Viděl si akorát pár televizí vybranejch jedinců. Televize se vždycky bude snažit o senzaci namísto objektivního zpravodajství, je jasný že vyberou do záběru někoho nějakým způsobem vystupujícího z davu. Vždycky natočí radši deset co hází po policajtech kameny než stovku znechuceně odcházejících. Já nevím, ty fakt soudíš lidi jen podle vzhledu? Kdyby autobus řídil člověk s dredama počkal by sis na další? Kdyby v prodejně prodával někdo s dredama šel by si kvůli tomu k jiný pokladně nebo do jinýho krámu? V bance bys taky s takovým člověkem odmítnul komunikovat? Není to něco na způsob rasismu? Copak každej musí bejt playboj s účesem za tisícovku v košili a kravatě?
Myslím si že se může vyjádřit každej, ale měl by něco vědět o tom o čem mluví. Připadá mi to jak kdyby sis přečetl pár článků na netu či v novinách, vytvořil si předsudky a teď jen hledáš argumenty jak je podpořit.
Radas
Nováček

Příspěvek od Radas »

forest píše:Poslal bych je někam makat aby věděli jakou dá práci si vydělat jen na opravy jejich zábavy a také na jejich kapesné za které si kupují drogy.
Jelikož je většinou sponzoruji štědře rodiče, tak ani nemají potřebu někde dělat. :twisted:
Radas
Nováček

Příspěvek od Radas »

Bugi píše:Pamatujte si, že svoboda člověka končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného.
To jim těžko vysvětlíš. Dnes jsem četl na žive příspěvek jednoho tekaře k tomuto, kde píše, jak on k tomu příjde, že musí třeba poslouchat v noci křičící dítě sousedu, že ho taky nemuseli mít... :roll: Asi ho do nácti někde pěstovali ve zkumavce.
Radas
Nováček

Příspěvek od Radas »

trux píše:Liberecky kraj a ta starostka ma s tim spolecne to, ze presne stejnou situaci resili (a na rozdil od CzechTeku 2005, dobre zvladli) v roce 2002
Ano, ale to bylo organizované, dopředu domluvené a zajištěné, takže nesrovnatelné. Proti tomu nemohl nikdo nic namítnout.
trux píše:Bohatost repetitivni hudby krasne dokazali i takovi velikani klasicke avantgardni hudby jako Steve Reich, Philip Glass, John Cage, Istvan Marta a spousta dalsich. A "otcove" techna jsou take jmena, ktera patri do zlate pokladnice hudby: Kraftwerk, Tangerine Dreams a dalsi. Kdyz se podivas do poradne encyklopedie hudby, tak tam pod Technem najdes peknou radku spickovych umelcu a nemyslim si, ze by bezi nimi bylo vetsi procento narkomanu nez v jakekoli jine hudbe, nebo dokonce nez je treba v parlamentu.
Srovnávat Reicha, Glasse atd. s technem, resp. minimalismus s technem :roll: Ty jsi fakt kulturní negramota nebo spíš barbar. Ty jsi asi nikdy Glasse neslyšel. Filmy Reggia (Powaquatsi atd.) s jeho hudbou ti asi taky nic neříkají. Tato díla tu zůstanou jak říkáš ve zlaté pokladnici hudbu narozdíl od duc-duc a nejrůznějších DJ. Oni jsou totiž i muzikanti a jsou originální.
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Radas píše:Srovnávat Reicha, Glasse atd. s technem, resp. minimalismus s technem :roll: Ty jsi fakt kulturní negramota nebo spíš barbar. Ty jsi asi nikdy Glasse neslyšel. Filmy Reggia (Powaquatsi atd.) s jeho hudbou ti asi taky nic neříkají. Tato díla tu zůstanou jak říkáš ve zlaté pokladnici hudbu narozdíl od duc-duc a nejrůznějších DJ. Oni jsou totiž i muzikanti a jsou originální.
Typickej názor typu: "Všichni ste blázni, jenom já sem letadlo". Nikomu techno nenutím, a od nikoho si nenechám nutit to co se líbí jemu. Co když to postavím obráceně a řeknu jak tě vůbec může napadnout srovnávat jakýhosi Reicha či Glasse s kvalitním technem? Že ty to řadíš do zlatý pokladnice neznamená že to tam musí řadit všichni. Když mě ta hudba neosloví a nic mi neříká těžko budu prohlašovat jak je skvělá. To že oznsčuješ někoho "kulturním barbarem" nebo dokonce "negramotou" jen proto že se mu líbí jiná hudba než tobě taky o něčem svědčí.
Radas
Nováček

Příspěvek od Radas »

Miras píše:Co když to postavím obráceně a řeknu jak tě vůbec může napadnout srovnávat jakýhosi Reicha či Glasse s kvalitním technem? Že ty to řadíš do zlatý pokladnice neznamená že to tam musí řadit všichni. Když mě ta hudba neosloví a nic mi neříká těžko budu prohlašovat jak je skvělá. To že oznsčuješ někoho "kulturním barbarem" nebo dokonce "negramotou" jen proto že se mu líbí jiná hudba než tobě taky o něčem svědčí.
Jakéhosi? Vidím, jaký máš přehled. Narozdíl od Traxe na kterého jsem reagoval. Pokud by jsi pozorně četl, tak jsem především reagoval na nesmyslné srování moderní vážné hudby - minimalismu s technem. To mě připadlo jako barbarství. Dotyčné rozhodně nenajdeš v žádné encyklopedii pod technem. Možná mi za pár let dáš za pravdu, že jsou určité hodnoty, trvalky, které se budou hrát i po x letech narozdíl od kvanta nejrůznější DJ.
Zamčeno