Snažil jsem se trochu si ujasnit systém výpočtu kreditu, s optimalizací, bez optimalizace, ale i když bylo na toto téma hodně napsáno pořád mi něco uniká.
Shrnutí poznatků:
slovníček:
Measured floating point speed (Whetstone) - Million Floating Point Operations Per Second (MFLOPS, MFPOPS,…), GigaFPOPS
Measured integer speed (Dhrystone)
Milion instructions per second (MIPS) - dhrystone, whetstone
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
příklad optimalizace: [einstein@home] CC calibration: 37.23 >> 18.38 (time: 25923s >> 12856s / Gfpops: 0.62 >> 0.61)
37.23.....očekávaný kredit (estimated) - (dhrystone+whetstone)*očekávaný čas/864
..............bez optimalizace je to i nárokovaný kredit
..............k tomuto číslu se nějak nemůžu dopracovat, ať používám průměrný nebo aktualní benchmark
18.38......nárokovaný kredit (claimed) - 25923*0,61/864 (864=1/100dne)
25923s...skutečný čas výpočtu
12586s...očekávaný čas výpočtu - určený dle aktuálního provedeného benchmarku a náročnosti výpočtu
0.62........aktuální hodnota benchmarku (whetstone)
0.61........průměrný benchmark určený dle času za spočtené a odeslané jednotky

na serveru projektu (View your computers..)
Z toho vyplývá, že benchmark provedený doma (na mašině která počítá) se používá jen k určení odhadovaného doby výpočtu.
Prosím, kdo se v tom alespoň trochu orientujete - upřesněte, opravte. Jsem z toho jelen
EDIT>>>
...asi jsem byl slepý, estimated credit (37.23) se vypočte : (dhrystone+whetstone)/2*skutečný čas/864
Nechápu jak může kalibrace fungovat, když se kredit vypočítává jen z whetstone, kdežto klasicky je kredit počítán z průměru whet+dhry, který vyjde vždycky větší.
Někdy je kalibrace zablokována (negative calibration limit), možná že příčinou je právě odlišný způsob výpočtu kreditu.