BOINC 5.x - Optimalizace/modifikace

Nové verze klienta BOINC, BoincView a dalšího software

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Zkompilovat to samozrejme muze kdokoli, pod jakymkoli OS chce. Proste se podivej na stranky BOINC ( http://boinc.berkeley.edu/source_code.php ), stahni si podle instrukci odpovidajici revision (-r boinc_core_release_5_3_11), pak do toho zkopiruj ty moje soubory, a pak to zkopiluj podle instrukci ( http://boinc.berkeley.edu/build_system.php ). Nemel by to byt zadny problem. Jedine, co snad muze zlobit je CPU affinita, ktera velmi pravdepodobne musi byt pod Unxem delana jinak. V tom pripade ji, ale proste dam do #ifdef bloku a tato funkce zatim pod Unixem nebude dostupna.

Co se tyce teh hlasek, tak v nch nevidim nic spatneho. To, ze pro LHC na webu nemas nadefinovan zvlastni profil, neni nic spatneho. Stejnou hlasku dostanes urcite i s oficialnim klientem - tam zadne zmeny nejsou.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 Trux: Dik zkusim to.
Profil pro Home jsem tam prave mel, ale nebral ho v uvahu. Nerikal jsem, ze je to Tvoji upravou. Snad uz to nebude delat.
Libor
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Ty experimentalni verze jsou urceny pro procesory s SSE3 nebo s cim?
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Myslím že jsou univerzální, jelikož není důvod je nějak extra optimalizovat na banchmark. Ten je u této verze úplně nepodstatný.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

Zkoušel jsem nahrát 536tx32 přes verzi 525, ale nechtěl se mi připojit boicmgr. Přeinstaloval jsem teda na 536+5.3.11tx32 a zatím vše v pohodě.

Athlon2100MHz:

5.2.5 - 5.3.6 -5.3.11tx32

1950/3291 - 1951/3309 - 2069/6020

... no paráda
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Heureka !!!
Podarilo se mi prelozit Truxovy upravy pod Linuxem.
Sice jsem tam musel amatersky udelat par drobnych zmen, ale to jeste doladime.
Kazdopadne program bezi, myslim, ze se mi povedlo i prelozit boinccmd tak, aby se pripojoval pouze na port 1043. Myslim, ze je to celkem uspesny vecer.
Jeste s tim bude chvili hrani a testovani, ale vidim to optimisticky. Truxovy pridane funkce spolu s naparstovym seti myslim udelaji hezky kus prace.
Libor

PS: jenom jeste zjistit, jak to udelat, aby program nepotreboval zadne knihovny a fungoval na ruznych verzich Linuxu. :-(
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

No vyborne! Mozna to muzes nabidnout na foru S@H ostatnim. Pro prenositelnost je asi vhodne to kompilovat se statickymi knihovnami, ale asi ti moc neporadim jake argumenty pridat - na GCC nejsem zrovna odbornik. Ale myslim, ze se staticke kompilovani diskutovalo v Naparstove threadu us S@H aplikace - v principu to bude stejne. Zkus se tam podivat. Mimochodem, na S@H foru dali pryc vyhledavaci funkci, ktera byla vyborna a nahradili ji Googlem, ktery ve foru vetsinou temer nic nenajde. Ta stara vyhledavaci funkce je ale stale pristupna primo: http://setiathome.berkeley.edu//forum_t ... h_form.php

Pokud to das nekam na svuj server, nebo treba na boinc.cz, tak mi dej link, at na svoje stranky taky dam odkaz. Samozrejme ty soubory taky mohu dat k sobe, pokud by jsi chtel.

Ty zmeny, ktere jsi potreboval delat pro Linux, mi prosimte posli, at je muzu zabudovat rovnou
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Tak jsem pridal ten napad ukradeny od Vejpusta - sice to neposila email, ale v parametrech se da nastavit nasobek odhadovaneho casu, pri kterem naskoci na obrazovce hlaska a umozni bud pokracovat, nebo jednotku ukoncit. Do log souboru se to samozrejme taky zapise. A samozrejme, hlaska naskakuje v samostatnem thredu, takze se pocita dal i kdyz u pocitace neni nikdo, aby ten knoflik zmacknul.

Verze je verejna, takze je normalne na mem webu i s popisem noveho parametru. Pridal jsem tam i Changelog, kde budu psat vsechny zmeny u jednotlivych revizi.

Jo, a je to ted sesynchronizovane s novou 5.3.12

Premyslim, ze bych pridal do BOINCu SNMP - to by se pak dal BOINC monitorovat pres bezne SNMP monitorovaci programy, kde se pak daji i nastavit emaily v pripade nekterych hlasek (a spousta dalsich veci). Sam moc SNMP nepouzivam (i kdyz uz se na to dobu chystam), takze si nejdriv budu muset trochu prostudovat ten protokol a zkusit par administratorskych aplikaci. Pouzivas SNMP, Vejpuste? (Nebo kdokoli jiny, samozrejme)
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Nebylo by lepší aby ty dlouhé jednotky byly automaticky pozastaveny do rozhodnutí uživatele zda je až přijde k PC obnoví, nebo smaže? Přecejenom by to asi bylo lepší pro většinu lidí, kteří se do hlášek klienta koukají jednou za několik dní jako třeba i já. Zabránilo by to ztrátě času na těch jednotkách které se stejně nedopočítají jak bylo avizováno.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

2 forest : To je dobrej napad. Jedna rozpocitana jednotka na pocitaci nic neznamena a kdyz si toho clovek vsimne treba pres BoincView, tak se muze rozhodnout co dal. Kdyz si nevsimne, tak propadne, ale lepsi nez na ni ztratit spousty hodin.
Jenom je potreba rozumne nastavit ten koeficient, aby k tomu nedochazelo u normalnich jednotek. Zalezi, jestli BOINC core "ladi" odhad podle jiz odeslanych jednotek nebo ho bere jenom podle benchmarku. U optimalizovanych seti v tom byva podstatny rozdil.
Libor
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Jo, o tom jsem taky uvazoval, ale musim nejdriv najit funcki na pozastavovani. Nekde tam je, ale tohle bylo zatim jednodussi.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Tak jsem to upravil, tak jak forest navrhoval. Byla to teda trochu krec tu spravnou funkci najit (byla dost nelogicky schovana), ale snad to ted konecne funguje OK. Te alert dialog s moznosti jednotku uplne utnout jsem tam nechal, ale da se potlacit pres nastaveni v konfiguraci.

Zdorjak ted obsahuje drobne zmeny podle Vejpusta, tak aby se to dalo kompilovat pod GCC (Linux a pod.)

Mimochodem @ Vejpuste: RPC port u boinccmd neni potreba prekompilovavat - port se da zadat primo v prikazove radce a to zpusobem beznym v sitarine:
host:port
t.j. napriklad 127.0.0.1:1043
[Jilem]Karell
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od [Jilem]Karell »

Prosím o radu, nějak se do toho zamotávám. Boinc mám optimalizovaný truxem :-) verzi 5.3.10 a SETI crunchem v. 4.11. Pokud chci vyzkoušet nějakou vyšší verzi optimalizace od truxe, stačí překopírovat mojí verzi boinc.exe nebo musím absolovovat všechno tak jako na začátku optimalizace, tzn. pozastavit práci,dopočítat WU atd atd. Dík. Doufám, že tu nejsem OT.

Obrázek
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

staci premaznout boinc.exe, pridat ty ostatni soubory a restartovat boinc
[Jilem]Karell
Začatečník
Začatečník

Příspěvek od [Jilem]Karell »

Díky moc,zkusím truXoft Calibrated BOINC Core Client.
Odpovědět