Boinc 5.x a přenos na PC bez internetu
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
@UFO-NEC: Ad LHC, ten projekt dobre neznam, ale myslim, ze maji ty WU jen obcas, takze je tam vzdycky nejaky obdobi kdy nejsou (to ti asi lepsi odpovi nekdo, kdo toho vic vi
a ohledne toho CPDN, ten cas na SC nevim jestli odpovida, ja mam na Athlon64 3000+ default tedko cas 996 hodin 50 minut a hotovo 73,9%. Koukam taky, ze mas ten CPU hodne pretaktovanej, takze je docela pravdepodobny, ze ti bude CPDN padat, je dost nachylny na stabilitu.
Statistiky
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
Intel Core 2 Quad Q9300, 8GB RAM, Vista Home Premium x64
AMD Athlon 64 X2 4200+, 3GB RAM, Vista Home Premium
Intel Pentium 4 2,4GHz (800MHz FSB), 512MB RAM, XP SP2
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
2UFO-Nec: Ahoj, vítej na fóru.
Co se týče LHC, tak tam se spočetlo 600 000 jednotek a nyní je analyzují a nová data na analýzu zatím nejsou, až budou napíšem to sem. Takže ten projekt klidně pozastav, aby se nepokoušel pořád spojovat se serverem.
U CPDN jsou opravdu velmi náročné jednotky, zvlášť sulphur cycle. Ale jak dlouho to pojede na Opteronu to ti nepovím. Nechal bych to několik dnů běžet a podle průběhu by se dalo +/- spočítat jak dlouho by to trvalo.
Postup jak dostat jen CPDN na tu stanici.
1. Vypni boinc managera, celý adresář si někam zarchivuj (jiný disk, DVD, atd.)
2. Odinstaluj stávající verzi (ano tu co sis zazálohoval)-
3. Nainstaluj znovu boinc a připoj se jen do CPDN. Je jedno jakou verzi, používám beta verzi 5.3.2 a pohoda.
4- Počkej až se ti stáhne model na počítání, pokud chceš stáhnout víc modelů, stáhnutý zapauzuj a on se ti stáhne další - vhodné pokud je comp víceprocesorový či vicejádrový.
5. Vypni boinc, zabal ho třeba rarem a rar soubor vypal na DVD a přenes na cílový počítač (bez netu).
6. Tam ho rozbal a pusť. Boinc manager se nemusí pouštět, slouží jen k ovládání výpočtů. Aby byl výpočet "neviditelný" stačí boinc nahodit jako službu.
7. Doma vem zálohu, přesuň jí na původní místo a pusť.
Výsledek: Doma ti pojede to co dosud, tedy CPDN,SETI, Rosetta,atd. V práci ti pojede CPDN.
dejv
Co se týče LHC, tak tam se spočetlo 600 000 jednotek a nyní je analyzují a nová data na analýzu zatím nejsou, až budou napíšem to sem. Takže ten projekt klidně pozastav, aby se nepokoušel pořád spojovat se serverem.
U CPDN jsou opravdu velmi náročné jednotky, zvlášť sulphur cycle. Ale jak dlouho to pojede na Opteronu to ti nepovím. Nechal bych to několik dnů běžet a podle průběhu by se dalo +/- spočítat jak dlouho by to trvalo.
Postup jak dostat jen CPDN na tu stanici.
1. Vypni boinc managera, celý adresář si někam zarchivuj (jiný disk, DVD, atd.)
2. Odinstaluj stávající verzi (ano tu co sis zazálohoval)-
3. Nainstaluj znovu boinc a připoj se jen do CPDN. Je jedno jakou verzi, používám beta verzi 5.3.2 a pohoda.
4- Počkej až se ti stáhne model na počítání, pokud chceš stáhnout víc modelů, stáhnutý zapauzuj a on se ti stáhne další - vhodné pokud je comp víceprocesorový či vicejádrový.
5. Vypni boinc, zabal ho třeba rarem a rar soubor vypal na DVD a přenes na cílový počítač (bez netu).
6. Tam ho rozbal a pusť. Boinc manager se nemusí pouštět, slouží jen k ovládání výpočtů. Aby byl výpočet "neviditelný" stačí boinc nahodit jako službu.
7. Doma vem zálohu, přesuň jí na původní místo a pusť.
Výsledek: Doma ti pojede to co dosud, tedy CPDN,SETI, Rosetta,atd. V práci ti pojede CPDN.
dejv
Díky teď už to celkem chápu, ale přece jen ještě dva dotazy.
Když to udělám tak jak to píšeš, tak to mi ty výpočty CPDN poběží dva, jeden ten co mám rozjetej doma a druhý v práci, je to tak? Je možný ten co mám doma přesunout do práce, že bych ho dojel a dál v práci nonstop jel jen CPDN a doma zas ostatní projekty?
A k tomu spouštění v práci. Abych to spustil jako službu budu asi potřebovat admin práva a pak by to běželo nonstop, nebo ne? Já vím, že si to bere jen ten zbytek výkonu co zbytek systému nevyužiju, ale taknějak bych z toho stejně neměl dobrej pocit pak když pustím třebaProEng, kde výkon potřebuju, pak bych musel tu službu zastavovat.
Ale i tak prosím nahoď link na postup. A ještě jak pustím ten výpočet (ne jako službu) bez boincmgr.
A už snad dám pokoj. Díky
Když to udělám tak jak to píšeš, tak to mi ty výpočty CPDN poběží dva, jeden ten co mám rozjetej doma a druhý v práci, je to tak? Je možný ten co mám doma přesunout do práce, že bych ho dojel a dál v práci nonstop jel jen CPDN a doma zas ostatní projekty?
A k tomu spouštění v práci. Abych to spustil jako službu budu asi potřebovat admin práva a pak by to běželo nonstop, nebo ne? Já vím, že si to bere jen ten zbytek výkonu co zbytek systému nevyužiju, ale taknějak bych z toho stejně neměl dobrej pocit pak když pustím třebaProEng, kde výkon potřebuju, pak bych musel tu službu zastavovat.
Ale i tak prosím nahoď link na postup. A ještě jak pustím ten výpočet (ne jako službu) bez boincmgr.
A už snad dám pokoj. Díky

- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Pokud chceš dopočítat CPDN co máš doma v práci, tak postup je následující.
1. Vypni boinc a udělej zálohu celého adresáře.
2. Zapni boinc a opusť všechny projekty kromě CPDN.
3. Vypal na DVD boinc s cpdn a pusť ho na té stanici v práci.
4. Doma nahraď "okuchanou" verzi s CPDN verzí se všemi projekty a opusť CPDN.
Tím si doma nechal vše kromě CPDN a v práci máš jen CPDN
dejv
1. Vypni boinc a udělej zálohu celého adresáře.
2. Zapni boinc a opusť všechny projekty kromě CPDN.
3. Vypal na DVD boinc s cpdn a pusť ho na té stanici v práci.
4. Doma nahraď "okuchanou" verzi s CPDN verzí se všemi projekty a opusť CPDN.
Tím si doma nechal vše kromě CPDN a v práci máš jen CPDN
dejv
OK, jasný.
Vím, že je to předčasný, ale co až to v práci dopočítám. Jestli to fakt chápu, tak:
1. ukončím a vypálím (nebo nějak dotáhnu domů, DVD vypalku totiž nemám, zatím to má velikost cca 200MB, takže stačí flashka nebo cd)
2. domácí ukončím a zazálohuju (přejmenuju)
3. rozbalím a spustím to z práce, aktualizuju, odešlu a stáhnu nový
4. zase ukončím a vypálím a odnesu, a ten domácí přejmenuju zpět a pustím
Je to tak?
A ještě jestli bys mi pls hodil link nebo ve zkratce napsal spuštění jako službu a spuštění projektu bez managera.
Postupně to tu procházím, ale zatím ještě nenacházím.
Díky
Vím, že je to předčasný, ale co až to v práci dopočítám. Jestli to fakt chápu, tak:
1. ukončím a vypálím (nebo nějak dotáhnu domů, DVD vypalku totiž nemám, zatím to má velikost cca 200MB, takže stačí flashka nebo cd)
2. domácí ukončím a zazálohuju (přejmenuju)
3. rozbalím a spustím to z práce, aktualizuju, odešlu a stáhnu nový
4. zase ukončím a vypálím a odnesu, a ten domácí přejmenuju zpět a pustím
Je to tak?
A ještě jestli bys mi pls hodil link nebo ve zkratce napsal spuštění jako službu a spuštění projektu bez managera.
Postupně to tu procházím, ale zatím ještě nenacházím.
Díky

- forest
- Kontaktovat uživatele:
Až ti to v práci dopočítá, tak nemusíš přenášet celej adresář BOINC, ten bude zabírat s jedním SC modelem i 1GB.
Stačí přenést vše, kromě adresáře s tou hotovou jednotkou. Tu si můžeš zazálohovat když budeš chtít, nebo ji rovnou smazat a adresář se ti smrsne na nějakých necelých 100MB.
Stačí přenést vše, kromě adresáře s tou hotovou jednotkou. Tu si můžeš zazálohovat když budeš chtít, nebo ji rovnou smazat a adresář se ti smrsne na nějakých necelých 100MB.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Tak už jsem si to připravil, zítra nesu do práce jen CPDN. Dokonce jsem už provedl optimalizaci na Boinc 5.3.6tx12 SSE2 a Seti SSE3. Zatím to vypadá, že to jede. Rozdíl ve výkonu napíšu, až to projedu víckrát.
K tomu otázečka, Trux asi verzi s instrukcemi SSE3 nepřipravuje co?
Jinak jak to spustit jako service už jsem našel, ale to je v práci nepoužitelný, budu to pouštět ručně. Trochu jsem laboroval s clientem a magorem a jestli to dobře chápu tak to co nastavím v magorovi (zákaz přístupu k síti, pozastavení nějaké práce)se po ukončení magora uloží, a pak když pustím jen clienta (dosové okno) tak on si nastavení načte a jede podle toho.
Je to tak ?
A ještě k tomu co se dá smazat. Sice to ještě není aktuální , ale časem jo. Našel jsem tu, že soubory locale, u CPDN ten adresář s projektem (samozžejmě po skončení výpočtu), ale co u ostatních projektů, tam žádné adresáře nemám. Jen soubory a archivy. To se u jiných projektů ty soubory po odeslání smažou (u setiho a predictora, to vypada, ze jo, u einsteina nevim a u rossety je hafo souborů), nebo jak to je?
K tomu otázečka, Trux asi verzi s instrukcemi SSE3 nepřipravuje co?
Jinak jak to spustit jako service už jsem našel, ale to je v práci nepoužitelný, budu to pouštět ručně. Trochu jsem laboroval s clientem a magorem a jestli to dobře chápu tak to co nastavím v magorovi (zákaz přístupu k síti, pozastavení nějaké práce)se po ukončení magora uloží, a pak když pustím jen clienta (dosové okno) tak on si nastavení načte a jede podle toho.
Je to tak ?
A ještě k tomu co se dá smazat. Sice to ještě není aktuální , ale časem jo. Našel jsem tu, že soubory locale, u CPDN ten adresář s projektem (samozžejmě po skončení výpočtu), ale co u ostatních projektů, tam žádné adresáře nemám. Jen soubory a archivy. To se u jiných projektů ty soubory po odeslání smažou (u setiho a predictora, to vypada, ze jo, u einsteina nevim a u rossety je hafo souborů), nebo jak to je?

- forest
- Kontaktovat uživatele:
Ano.UFO-Nec píše: Jinak jak to spustit jako service už jsem našel, ale to je v práci nepoužitelný, budu to pouštět ručně. Trochu jsem laboroval s clientem a magorem a jestli to dobře chápu tak to co nastavím v magorovi (zákaz přístupu k síti, pozastavení nějaké práce)se po ukončení magora uloží, a pak když pustím jen clienta (dosové okno) tak on si nastavení načte a jede podle toho.
Je to tak ?
Kromě CPDN si všechny projekty po sobě uklízejíUFO-Nec píše: A ještě k tomu co se dá smazat. Sice to ještě není aktuální , ale časem jo. Našel jsem tu, že soubory locale, u CPDN ten adresář s projektem (samozžejmě po skončení výpočtu), ale co u ostatních projektů, tam žádné adresáře nemám. Jen soubory a archivy. To se u jiných projektů ty soubory po odeslání smažou (u setiho a predictora, to vypada, ze jo, u einsteina nevim a u rossety je hafo souborů), nebo jak to je?
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Tak ty optimalizace se vypaltily.
Před tím cca 2440/4600, SETI 1:50
nyní cca 3270/10460, seti 0:35
takže celkem hukot, SETI ted jede jak vzteklej
No dnes jsem do prace na flashce dones zararovany CPDN a ouha, kdyz jsem to rozbaloval tak samej error, doma jsem to pak zkusil a v pohode. Tak to nechapu, data na flashce jsou v poradku, a to ze mam v praci win200 a starsi rar by nemelo vadit, zitra to dotahnu na cd.
Před tím cca 2440/4600, SETI 1:50
nyní cca 3270/10460, seti 0:35
takže celkem hukot, SETI ted jede jak vzteklej
No dnes jsem do prace na flashce dones zararovany CPDN a ouha, kdyz jsem to rozbaloval tak samej error, doma jsem to pak zkusil a v pohode. Tak to nechapu, data na flashce jsou v poradku, a to ze mam v praci win200 a starsi rar by nemelo vadit, zitra to dotahnu na cd.

- forest
- Kontaktovat uživatele:
Rozbaluješ to doufám na stejné umístění jako doma?
SFX archív pomohl, v poho se to rozbalilo a jede to. Jsem myslel, že rar je universální
Akorát mě překvapil ten benchmark cca 1500/3400 s optimalizovaným klientem pro SSE2, to je horší jak na Opteronu před optimalizací. Na to že to je P4 Xeon s 2GB RAM jsem čekal trochu víc. Ale je to jen 2,4GHZ a hlavně CPU-Z mi vypsal (i když to mlelo něco o nějakej chybách), že má jen 512KB cache, já myslel, že Xeony maj 2GB, ale takhle to asi odpovídá. Takže doba výpočtu vylezla z 860 na 1080hod.
Takže všem díky za rady, už to jede.
Ale ještě mě napadá dotaz. Když to pustím přes magora, a zakážu přístup k síti, tak ve zprávách jsou červený hlášení, že se to neúspěšně pokusilo připojit. Možná jsem paranoidní, ale bojím se, aby se ty pokusy nedaly nějak detekovat adminama. Nedá se někde v konfiguračních souborech ta síť zakázat natvrdo?
Akorát mě překvapil ten benchmark cca 1500/3400 s optimalizovaným klientem pro SSE2, to je horší jak na Opteronu před optimalizací. Na to že to je P4 Xeon s 2GB RAM jsem čekal trochu víc. Ale je to jen 2,4GHZ a hlavně CPU-Z mi vypsal (i když to mlelo něco o nějakej chybách), že má jen 512KB cache, já myslel, že Xeony maj 2GB, ale takhle to asi odpovídá. Takže doba výpočtu vylezla z 860 na 1080hod.
Takže všem díky za rady, už to jede.
Ale ještě mě napadá dotaz. Když to pustím přes magora, a zakážu přístup k síti, tak ve zprávách jsou červený hlášení, že se to neúspěšně pokusilo připojit. Možná jsem paranoidní, ale bojím se, aby se ty pokusy nedaly nějak detekovat adminama. Nedá se někde v konfiguračních souborech ta síť zakázat natvrdo?

Jestli se chces hrabat v konfiguracnich souborech BOINC, tak v client_state.xml hledej <user_network_request>1</user_network_request>
1 je sit vzdy dostupna, 2 dostupna podle preferenci, 3 zakazana.
V clanku o BOINC manageru od dejv jsou stare obrazky, ale v English verzi je pristupne v Menu Command.
Bohuzel v 5.3.6 je bug, ktery ignoruje nastaveni site a ta je vzdy dostupna
1 je sit vzdy dostupna, 2 dostupna podle preferenci, 3 zakazana.
V clanku o BOINC manageru od dejv jsou stare obrazky, ale v English verzi je pristupne v Menu Command.
Bohuzel v 5.3.6 je bug, ktery ignoruje nastaveni site a ta je vzdy dostupna