SETI optimalizovany klient-desitky procent narustu vykonu I

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Je to trochu ošemetný testovat nový verze když nám teď nejede validátor. Doufám že až se rozjede nezjistíme že se Cruncher někde spletl :smile:
(Já vím, můžu si správnost výpočtu ověřit na referenční jednotce)
Verze pro P-M mi běží v pohodě, ale zdá se mi že je o dost pomalejší než to co tehdá vypustil do světa trux.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Testoji tu poslední optimalizaci doma, a zrychlení není tak velké jako na 2,66Ghz, ale co je důležité, je to rychlejší zhruba o 10% a po zpracování více než 50WU ani jedna chyba.
Testoval jsem jen optimalizaci pro Prescotty SSE3.
Naposledy upravil(a) forest dne pon pro 12, 2005 9:13 am, celkem upraveno 1 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

Nez vyexpeduji jednu masinu (Celereon D), chtel jsem na ni zkusit SSE3 verzi - jenze error 500 na scheduleru me odradi.

trochu OT: jak nejak rozumne oznacit jednotky k downloadu a dat jim retry? V BoincMagorovi se musi slozite jedna po druhe - nesmyslne mysi; jednotky nelze tridit podle statusu ani podle velikosti...vlastne magor neumi tridt nikde podle niceho, takze je nutne prolezat x stranek dlouhe seznamy. BoincView umi krasne tridit a navic jeste filtrovat, a na transfer tabu umi dat jednotkam retry transfer. Dalsi duvod, proc k ovladani BOINCu pouzivat BV - jak to dela trux - a ne Magora.
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Tak jsem taky nahodil optimalizovanou od Crunche (celeron 800MHZ SSE) a místo 7h45min (které mi dělala optimalizace od Tetsujiho) je to ted 6h35min ...tzn že to je opravdu svižnější, ale ještě není potrvrzeno jestli to projde validací....ještě asi zkusím nahodit tu verzi na starší procíky (planila) jestli by to nebylo ještě lepší. :wink:
Indy
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Indy »

:?: Dotaz1: To že mi PC počítá s novou verzí bez problémů ještě nic neznamená? Po odeslání výsledků server v nich zjistí nějaké chyby a nezapočítá mi žádný kredit?
:?: Dotaz2: Kde se dá stáhnout "referenční WU"?
:?: Dotaz3: Pokud by na "referenční WU" chyby nebyly, jak je vysoká pravděpodobnost bezchybných dalších výsledků?
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

:arrow: Odpověď1: Ano, i jednotka v pořádku a bez chyb dopočítaná až do konce nemusí projít validací. Proto všichni píšou že jejich aplikaci používáš na vlastní triko a ať si průběžně správnost výsledků kontroluješ. Vždycky se najde pár lidí kteří si správnost výpočtu na referenční jednotce ověří, kdyby byl nějakej průšvih aplikace je nejspíš okamžitě stažená a dochází k dalšímu vývoji a testování.
:arrow: Odpověď2: Jako referenční ti může posloužit naprosto jakákoliv jednotka. Jednou ji spočítáš s origoš aplikací, podruhý s optimalizovanou. Když někdo optimalizuje, chytne náhodně jednu jednotku, prohlásí ji za referenční, dá ke stažení na svých stránkách a ta pak slouží zároveň i k porovnání časů. Jedna taková jednotka i s návodem k použítí je tady. Jestli je pro tebe angličtina španělská vesnice, napiš, přeložím ti to 8)
Až tu jednotku spočítáš oběma aplikacema, nelekej se že výsledky sou rozdílný. Někde sou popsaný tolerance, do kterejch se musí rozdíly mezi jednotkami vejít, aby prošly validací. Myslím že i dokonce existuje "offline" validátor, ale ani na jedno sem teď v rychlosti nenašel link. Buď mě někdo doplní nebo to ještě pohledám.
:arrow: Odpověď3: Že je jedna jednotka OK, ještě vlastně nic neznamená. Určitě je to dobrej základ, když hned první exne asi tu optimalizaci nenasadíš. Ale i když všechno proběhne v pohodě, doporučuje se výsledky ještě nějakej čas sledovat na webu a kontrolovat jestli zvalidovaly.
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Oficialni referencni jednotku i off-line validator od Tetsujiho pro Windows muzes stahnout u me:
http://boinc.truxoft.com/ (dole)

Tetsujiho validator pro Linux najdes urcite na jedne ze stranek o optimalizacich.
Indy
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Indy »

Tak ten off-line validator jsem si stáhnul, ale nějak mi nejede. Mám Win XP, píšu to v okně příkazového řádku a hlásí mi to tuto chybu:
"Systém nemůže spustit určený program"
Zkouším to ale na jinou referenční jednotku, kterou jsem si již stáhl dopoledne a spočítal (http://www.marisan.nl/seti/reference.htm).
Nevím kde dělám chybu, jsem v pomocném adresáři, kde mám ten program a vypočítanou i porovnávanou jednotku. Zkoušel jsem psát příkaz i s těmi závorkami, čísly i bez nich, ale používám samozřejmě své názvy ( result_unit.sah a result_muj.sah ) :cry:
Obrázek
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Hmm, asi chybi nejake knihovny (dll). Az budu mit cas, tak se na to podivam a zkusim to prekompilovt uplne staticky (knihovny zabudovany)
Indy
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Indy »

Tak jsem zkoušel hledat nějaký jiný odkaz na rescmp ale našel jsem jen verzi pro linux na http://naparst.name/index.htm
a pravidla o kolik se mají lišit hodnoty v result.sah v textové podobě na http://www.pperry.f2s.com/files/validate.txt

Procházel jsem tedy soubory ručně a odhadem si myslím, že by to šlo, ale počítat na kalkulačce se mi to nechce,
takže počkám až to trux zkusí překompilovat, předem velký dík.
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Tak jsem na svem PentiuM 705 misto Crunch3rovi verze pro PentiaM, ktera hazela chybu, pouzil verzi pro Pentia4 SSE2 a vysledek je ohromujici, na testovaci WU od Tetsujiho se cas zlepsil
oproti casu 7907.242126 u verze YAOSCW-B-r8.1 - Tetsuji Maverick Rai
na cas 4417.003410 u verze Pentium4 SSE2 - Crunch3r :shock: :D .
Programek na validaci to uznal tento vysledek jako OK.
A to jsem pri tom na kompu bezne pracoval a nenarazil jsem na zadne brzdeni, kolik to bralo pameti bohuzel nevim, ale kazdopadne... jdu do toho :twisted: .
Btw. To je snad tretinovy cas oproti bezne verzi :roll: .
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Indy píše:Tak jsem zkoušel hledat nějaký jiný odkaz na rescmp ale našel jsem jen verzi pro linux na http://naparst.name/index.htm
a pravidla o kolik se mají lišit hodnoty v result.sah v textové podobě na http://www.pperry.f2s.com/files/validate.txt

Procházel jsem tedy soubory ručně a odhadem si myslím, že by to šlo, ale počítat na kalkulačce se mi to nechce,
takže počkám až to trux zkusí překompilovat, předem velký dík.
Na kontrolu validace na Linuxu je zrovna : http://naparst.name/files/sah_validate.tar.bz2
Libor
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Nechal jsem bezet verzi Pentium4 SSE2 - Crunch3r pres den na mem PentiuM 705 1,5 GHz, a vysledek je opravdu uzasny. Prumerny cas na jednotku byl u:
Originalni verze byl cca 2:40 hodin
YAOSCW-B-r8.1 - Tetsuji Maverick Rai - 1:45 hodin
Pentium4 SSE2 - Crunch3r - 55 minut Obrázek
Vsech cca 15 WU se dopocitalo bez chyby, pokud projdou validaci, tak to bude narez Obrázek

Sorry za ty externi smajliky, ale tyto dva mi v tomto foru opravdu chybi :(
vyzkumnik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vyzkumnik »

je to normalni ze po optimalizaci nejde grafika?
trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

boinc.exe by na to vliv mit nemel. U optimalizace S@H aplikace je grafika samozrejme kompletne vyhulena, protoze k nicemu uzitecnemu neslouzi a jen zdrzuje.
Zamčeno