Uváděl jsem to jen jako možný příklad v čem by mohl být problém. Ta redukce skutečně existuje a dost hojně se pro mobilní Athlony využívala, tak proto jsem to uvedl, myslím že zas až tak OT to není.
V podstatě může být problém s tím časováním pamětí, jak to tak Jenyk popsal, tak má dva bloky každý jiný, každý má trochu jiné provozní parametry a na desce je nastavený něco mezi, ale hlavně CL2,5, což by ta jedna nemusela korektně sežrat když má chodit na CL3.
Boinc a modrá smrt
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- dejvidek
- Administrator

- Kontaktovat uživatele:
Mám na desce 3 paměťové moduly, každý je jiné značky, každý má jinou frekvenci - boinc jede naprosto bez problémů. Tady problém nebude, problém bude v nějakém podělaném ovladači, je to měsíc co mi dělal problém ovladač primitivní zvukovky. BSOD bylo každý dva dny.
Jinak nějak nechápu, proč se při puštěným BOINCu používá hybernace, já pouze vypnu monitor a šmitec.
dejv
Jinak nějak nechápu, proč se při puštěným BOINCu používá hybernace, já pouze vypnu monitor a šmitec.
dejv
- forest
- Kontaktovat uživatele:
Jen na doplnění:azor666 píše:Hodně OT ta deska je Socket A do Socket A se dělalo 2500 Barton a Thorton s frekvencí 166x11 podle tohoto návodu jen Barton. XP-M je socket 774. Asi existuje redukce, ale silně pochybuji, že je to náš případforest píše:Čím si jsi tak jistý že je to Barton? Na 2500 bylo vyrobeno více jáder, než jen Barton. Například XP-M se dělal taky jako 1880/2500+.
http://www.svethardware.cz/art_doc-B673 ... 91410.html
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
2Dejvidek přesně to už jsem psal dole. vadný HW by tuhnul pořád a ne zrovna při hybernaci. Problém je někde w komunikaci mezi boinc-widlema-HW
Jet 24/365 je ideální pro BOINC , ale počítač celou noc hučí a žere proud=> není to řešení pro každého.
chtělo by to najít nějaké normální řešení, ne nevypínat počítač, nainstalovat na něj linux a projistotu vyměnit paměti, zdroj, desku a CPU
EDIT @forest. Mobilní athlony pro socket A jsou hodně zajímavé. Ale stejně XP-M 2500 má FSB 133 takže ani on to nebude.
Jet 24/365 je ideální pro BOINC , ale počítač celou noc hučí a žere proud=> není to řešení pro každého.
chtělo by to najít nějaké normální řešení, ne nevypínat počítač, nainstalovat na něj linux a projistotu vyměnit paměti, zdroj, desku a CPU
EDIT @forest. Mobilní athlony pro socket A jsou hodně zajímavé. Ale stejně XP-M 2500 má FSB 133 takže ani on to nebude.
Naposledy upravil(a) azor666 dne úte črc 11, 2006 10:37 pm, celkem upraveno 1 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI
Tak jsem trošku googlil, trošku četl na různých fórech co a jak dělali jiní v podobných případech,nějaké rady odsud a udělal jsem pár věcí.Třeba jsem prohodil paměti ve slotech,nainstalil nový ovladače desky, nastavil pevnou velikost swap file na 1.5 GB a ještě pár jiných drobností a zatím se zdá vše v pohodě.Půl dne zkouším hibernovat a zase pouštět a žádná modrá smrt.Ovšem co není může bejt.Počítač uspávám protože mě nemusí hučet celou noc u hlavy,až předělám kvartýr tak bude moct bejt puštěnej stále.Pánové všem vám díky, že jste se se mnou otravovali, snad je problém vyřešen.
- azor666
- Moderátor II

- Kontaktovat uživatele:
Hibernace je super. Obzvlašť na pomalém PC. se Widle spouští klidně půl minuty a než otevřeš všechny další krámy (Opera, ICQ, OO) tak je to fůra času. Z hibernace se vzbudí hned a v takovém stavu v jakém se uspaly Jediný problém je vtěch restartech. widle dýl jak 14 ní bez restartu nevydrží (nebavim se o nějakým serveru který se jednou nakonfiguruje a pak se vněm nikdo nehrabe).
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
CZ BOINC WIKI