Zasoba pro jednotlive projekty

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Pouzivate zalozni projekt?

Jasne.
15
58%
Jak kde.
9
35%
Ne, je to zbytecne.
2
8%
Co je to ?
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 26

vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Kdyz se vratim k puvodnimu problemu.
Mam LHC s nastavenym 97% podilem prace. Einstein ma 3% podilu.
LHC melo dostupne jednotky, ale BOINC 5.3.1 (Truxova optimalizace) si stahnul jenom jednu jednotku a tu zpracovava. Ma jednu jednotku pro Einsteina a jednu pro LHC. Kdyz dokoncuje jednotku, tak si v predstihu stahne jednu dalsi, ale jinak ani prd.
Zasoba je nastavena na 4 dny.
Zkusil jsem i vynulovat dluhy, ale ani pote se zadna jednotka nestahne.
Uz jsem z toho opravdu zmateny.
Libor
Honza

Příspěvek od Honza »

@ vejpuste - dneska v hospode jsi rikal, ze mas Einstein-LHc nastavene na 99%:1% - no nic.
A co dalsi nastaveni?
Kolik ti pise CPU effeciency a podobne ukazatele?
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Honza píše:@ vejpuste - dneska v hospode jsi rikal, ze mas Einstein-LHc nastavene na 99%:1% - no nic.
A co dalsi nastaveni?
Kolik ti pise CPU effeciency a podobne ukazatele?
99:1 je skoro stejne, jako 97:3. Alespon v principu. Nebo snad ne?
CPU eff : 0.9916 Pocitac bezi 24/7.
Mozna je problem v tom, ze s 3% dostupnosti Einsteina by tu jednu jednotku pocital 54 dni. To znamena, ze ma jakoby zasobu na 54 dni, coz samozrejme neni pravda. To by byla pravda v pripade, ze by mel 97% zasobu na LHC, coz nema.
Libor
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Já mám poměr nastaven na 100 ku 1 ve prospěch LHC, pocentuelně to je 99.01% LHC a 0.99% CPDN, i přes tento poměr mi BM stáhnul zhruba 20 jednotek LHC a CPDN přerušil. Když vím, že mám na disku třeba 30 jednotek LHC (tedy zásoba na dny né hodiny) tak radši CPDN "zapauzuju" aby BM nešaškoval s deadline.
dejv
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

dejvidek píše:No foreste řekl si nám to asi už po desáté, každý z nás ví kolik CPDN žere a jaké jsou (ne) výhody. Chápu ale, že pokud se najde střevo co si koupí Presscota (tedy s HT), k tomu 512MB paměti, nahodí na to XPéčka a má to všechno na 40GB disku, tak ho každej MB zajímá. Rozumnej člověk má minimálně 100GB disk a 5% s kapacity ho nezabije, 5% se dá ušetřit (už sem to psal jak). Zabalením se dá záloha smrsknout na 75% velikosti (standartní komprese u RARu). Já si zálohy kopíruju na DVD-RAM médium, takže mě místo nějak netrápí. Tam se vejdou bez problémů 3 modely.
dejv
Reagoval jsem pouze na tohle:
vejpuste píše:U CDPN mi vadi hodne velka rozlezlost po disku a v pameti. Starsi stroje vetsinou nemaji nadupane ani jedno.
Libor
Taky se zde na fóru furt dokola dočítám jak počítání Seti nemá podle některých lidi smysl tak nevím proč ti vadí když zde napíšu kolik místa na disku zabere CPDN.
A to jsem ještě počítal jen místo pro klasické 3 fárové modely. Ty 5 fázové zaberou ješté o dost víc :wink
Co mám doma já osobně a co počítám je můj problém. Nemyslím si že by v dnešní době byly CPU s HT či dvoujádro nějakou zvláštností.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Elwar
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elwar »

BOINC plánuje podle toho co potřebují projekty a vědci, kterým se tu snažíme pomáhat. Podle mého je nejlepší nechat plánovač ať sám rozhodne kolik je potřeba. Pokud mám v oblibě projekty LHC nebo SETI, které mají nestálé zásobování, tak přidám Einsteina na desktopech nebo CPDN na silných serverech. Podle mého není dobré nutit BOINC do priorit 1:99 nebo dlouhých časových zásob. Výsledky tak chodí na poslední chvíli a to může projekty brzdit a zatěžuje servery. Třeba LHC má dávku práce na dva dny, tak by ji raději rozdělili tak, ať se jim hned vrátí - ať ji můžou vyhodnotit a podle výsledků připravit další dávku. Lidi, kteří si různým způsobem nakřečkují jednotek na celý týden způsobí, že ostatní by mohli počítat a nemají co a vědátoři čekají na výsledky. Toť můj názor.
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

[quote="Elwar"]BOINC plánuje podle toho co potøebují projekty a vìdci, kterým se tu snažíme pomáhat. Podle mého je nejlepší nechat plánovaè a
Odpovědět