Co se může smazat?

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Co se může smazat?

Příspěvek od Bugi »

Víte někdo, co se může smazat v adresáři BOINC a jeho podadresářích? Začíná se mi to neúměrně rozrůstat. Dají se např. bezpečně smazat logy?
Honza

Příspěvek od Honza »

- v \locale se mohou mazat jazyky (u verze 4.19 byly jazyky rovnou z \BOINC)
- mazani ve \slots si nejsem jisty, respektive jsem zatim nezkousel
- logy bych klidne mazal, stejne jako .old soubory; problem je v tom, ze se zase udelaji nove
- lze mazat stare aplikace u projektu, ktere uz nebezi (napr CPDN 4.04 atp.) - pokud se dana WU prave nepocita. Server stejne vzdycky dava nejnovejsi verzi.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Pokud se ti adresář rozrůstá, není nic těžkýho počkat až se dopočte jednotka/y, odeslat výsledky a pak smazat celej adresář a nainstalovat BOINC znovu.
dejv
TheBurn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheBurn »

Ve slots bych nemazal,...navic tam toho stejne moc neni (u me 140kB) - u CPDN bych jako cil navrhoval adresare s jiz spoctenymy WU,...Ty hus asi k nicemu nebudou,...Logy zas tak velke by byt nemely,...no...ja mam logu od CPDN hafo moc to je fakt,...
Honza

Příspěvek od Honza »

TheBurn píše:Ve slots bych nemazal,...navic tam toho stejne moc neni (u me 140kB) - u CPDN bych jako cil navrhoval adresare s jiz spoctenymy WU,...Ty hus asi k nicemu nebudou,...Logy zas tak velke by byt nemely,...no...ja mam logu od CPDN hafo moc to je fakt,...
No trebas Burp si nechava celej blender ve slots\ tj. kolem 11,6MB a takove sloty uz mam 2; takze v tomhle smyslu je fakt Big and Ugly :lol:
Spocitane CPDN modely jde zazalohovat nebo dat jinam, aby zbytecne nenarustali pravidelne zalohy BOINC.
TheBurn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheBurn »

Mnoo ale ty sloty by mely bejt pro kazdej projekt jeden, ne?...Nebo popripade asi dva, kdyz jde o HT,...Ale co ja vim, moc se v tom nevyznam do hloubky,...Btw. ale priznejme si - co je dneska 11MB :lol:
4D 61 72 74 69 6E=Martin
Expert
Expert

Příspěvek od 4D 61 72 74 69 6E=Martin »

TheBurn píše:Mnoo ale ty sloty by mely bejt pro kazdej projekt jeden, ne?...Nebo popripade asi dva, kdyz jde o HT,...Ale co ja vim, moc se v tom nevyznam do hloubky,...Btw. ale priznejme si - co je dneska 11MB :lol:
no....měly by být v takovém počtu, jak popisuješ - sranda je pak třeba v tom, že se například u mně nastěhoval do slotu0, kde byl einstein současně s ním i BURP.....asi to nějak nebylo doladěné....
Honza

Příspěvek od Honza »

4D 61 72 74 69 6E=Martin píše:no....mìly by být v takovém poètu, jak popisuješ - sranda je pak tøeba v tom, že se napøíklad u mnì nastìhoval do slotu0, kde byl einstein souèasnì s ním i BURP.....asi to nìjak nebylo doladìné....
jj, tak tak. A jeste u mne na jednoprocesorovem CPU dal to dvou slotu. Takze to moc vychytane neni :?
Bugi
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bugi »

Tož jsem to prošel a povedlo se mi smazat něco kolem 20MB, což je IMHO docela dost místa na nepotřebný balast. Kdyby někdo přišel na něco dalšího, tak dejte vědět.
TheBurn
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheBurn »

Chmm...zajimave jak nekdo lpi na kazdem MB,...taky sem to driv delal, ale ted na to kaslu,..coz neni nic moc dobre, zatim se mi to msti :]

Jako tak to je velmi neodladene :]...Mno ale dokud to funguje, tak si nestezujme :]..Jeste to zacnou ladit a podelaj to uplne :lol:
JAKU
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Přesun nainstalovaného BOINCu

Příspěvek od JAKU »

Jak nejlépe přesunout BOINC ? Lze jen přesunout adresář, nebo je třeba to odinstalovat a znovu nainstalovat ? Pakliže ano, co udělat s rozpracovanými jednotkami ??
Jsem si to nechal nainstalovat do Program Files, abych se následně dočetl, že je dobrý nápad to nechávat zálohovat ;) LOL Což se zrovna z Program Files dělá dost blbě ;)
Díky Jarda
Honza

Příspěvek od Honza »

@ JAKU - viz FAQ o BOINC, pasaz o zaloze BOINC.
EDIT: doplnìno do FAQ - Potøebuji pøenést BOINC z jednoho poèítaèe na druhý, z jednoho disku na druhý èi nakopírovat nazpátek po reinstalaci OS
JAKU
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JAKU »

Záloha je mě jasná, a obnova zpět do toho samého adresáře taky.
Mě jde ale o přesun BOINCu do jihého adresáře, resp. na úplně jiný disk.
A jak tak koukám, to se prostým překopírováním udělat nedá :-/
Honza

Příspěvek od Honza »

Postup presunu na jiny adresar/disk/pocitac je stejny - pokud se spousti pres link nebo rucne.
Je-li BOINC instalovany jak service/sluzba, je potreba nejprve sluzbu zastavit, zazalohovat, sluzbu odinstalovat, presunou na nove misto a sluzbu znovu registrovat (tusim boinc_cli.exe -install); jak je to u nove verze BOINCu s rucni instalaci sluzby jsem nezkousel. Kdyztak to jde ocurat tim, ze zazalohujes, nainstalujes BOINC nove a prepises cely folder zalohou.

EDIT: doplnìno do FAQ.

Pomohlo?
JAKU
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JAKU »

Ok, tak jsem to zkopíroval na D:, odinstaloval z Program Files a naistaloval do toho adresáře co jsem to tam předtím zkopíroval. A zdá se, že to jede.
Odpovědět