BOINC service

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

BOINC service

Příspěvek od gRis »

Jakým způsobem mám nainstalovat BOINC tak, aby jel jako služba? Zatím pokaždé to bylo automaticky, dneska jsem stáhnul aktuálního klienta, nainstaloval a na službu se při instalaci ani neptal. Místo toho se ani nechce spouštět automaticky, přestože to je korektně nastaveno v registrech :-/
Honza

Re: BOINC service

Příspěvek od Honza »

Předevčírem Kryštov dával link na aktualizovaný Flash návod na instalaci BOINCu, jukni na to.
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Díky, bohužel jsem z toho nic nezjistil, je to zkrátka jednoduchý návod pro BFU.
V nastavení řady 5 byl vždy checkbox nastavující, jestli má BOINC běžet jako služba. Teď tam není a služba se instaluje default. Na všech ostatních instalacích to fungovalo. Prostě mi jde o to, aby neotravovala ikonka manageru v system tray. Zkusil jsem neřešit službu a prostě do registrů zapsat příkaz, aby po startu systému rozjel boinc.exe, ale to otevřelo DOS-like okno, takže to taky nepůjde.

Teď jsem narazil na návod, podle kterého se mi podařilo vyčíst, že BOINC služba se spouští jako "boinc.exe -daemon", tak to zkusím. Vypadá to, že ten příkaz prostě zabrání zobrazení okna.
edit:Tak tudy cesta nevede, nic to nedělá.

edit2: Haha, tak se jedná o chybu mezi developerem a počítačem, měli by to opravit v 6.6.0 :-)
http://boinc.berkeley.edu/dev/forum_thread.php?id=3443
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

U které verze jsi měl tento problém prosím?
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
gRis
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od gRis »

Viz. první příspěvek - problém se týká té, která je aktuálně ke stažení. Tedy 6.4.5.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

U verze 6.4.5 je někdy problém s nainstalováním jako službou, problém řeší verze 6.6.0. Jinak tady je návod.
dejv
Odpovědět