General preferences

Obecná diskuse týkající se systému BOINC

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Odpovědět
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

General preferences

Příspěvek od vejpuste »

Zdravicko.
Uz delsi dobu s BOINCem delam a myslim, ze jsem uz toho hodne pochytil.
Bud jsem ale jeste nepochopil "general preferences" nebo je chapu spravne, ale pak se mi nelibi, jak fungujou.
Jsem zapojen do 3 ruznych projektu. Na nekterych pocitacich je vzdy jeden z nich, nekde jich je vic, nekde obcas (pri vypadku) pridam a pak zas uberu.
Ackoliv by "general preferences" mely byt pro vsechny projekty jednotny, tak u kazdeho projektu se to da nastavit ruzne. Ovsem pak to na pocitacich, kde je vic projektu , vezme to posledni upravene nastaveni. Provadi se nejak synchronizace "general preferences" mezi projekty? Podle me by bylo nejlepsi, kdyby bylo toto nastaveni oddelene od vlastnich projektu a jednotne.
Nebo naopak pokud by slo zasobu nastavit pro kazdy projekt zvlast. Vzhledem k tomu, ze jsou ruzne deadline, tak by to bylo pochopitelne.
Bohuzel moznost nastaveni 3 (4) ruznych profilu je docela malo.
Libor
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Ano, synchronizace probíhá. Nevím to jistě, ale předpokládám, že když v projektu upravíš nastavení, kontaktuješ scheduler, tak si BOINC to nastavení stáhne, začne ho používat a postupně ho rozehraje mezi další projekty v okamžiku kdy kontaktuje jejich schedulery. Pro jeden projekt sou čtyři profily až až, v případě že je projektů víc, se situace poněkud komplikuje. Ta různá zásoba pro různý projekty de zase řešit jedině tak, že počítačům přiřadíš různý role podle toho, co je na nich za primární projekt. Pak je pravda že už se profilů značně nedostává.
Proto se to jmenuje General preferences, protože je to společný pro všechny projekty :wink:. Nějaký centrální nastavování na jednom místě si nedokážu dost sobře představit. Z mýho pohledu proč ne, ale z pohledu programátorů a správců projektů je to asi neproveditelný.
Nejvíc neštastný sou asi ty různý deadline u projektů, kdyby bylo aspoň tohle nějak jednotný, nebyl by se čtyřma profilama myslím si problém.
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Miras píše:Ano, synchronizace probíhá. Nevím to jistě, ale předpokládám, že když v projektu upravíš nastavení, kontaktuješ scheduler, tak si BOINC to nastavení stáhne, začne ho používat a postupně ho rozehraje mezi další projekty v okamžiku kdy kontaktuje jejich schedulery.
Pokud to funguje takhle, ze aktualizaci na jinych projektech provadi pocitac zapojeny do vice projektu, tak je mi to jasnejsi. Vyzkousel jsem to a opravdu to tak funguje.
Dik za info.
Libor
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

nejlepsi by bylo kdyby se v boinc dalo nastavit ze pro dany projek pozaduji zasobu tolik a tolik wu, nehlede na jeji deadline, tak by to resil boinc a ne nejaky general pref + 3.
Priklad: seti zasoba 10wu
lhc zasoba 20wu
protein zasoba 5wu
einstein zasoba 3wu
Rozdeleni prace bych resil stejne ale s tim ze nastaveni provedu zase v boinc pro kazdy projekt zvlast.
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz
Obrázek
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

Teď je to dělaný především blbuvzdorně. Počítá se s tím, že většina uživatelů se na to dívá jen jako na spořič. Kdybys po nich chtěl, aby si hlídali zásobu, rychle by utíkali... Proběhne nějakej benchmark, sleduje se jak často je comp zapnutej, požádá se o práci na určitej čas, kolik jednotek za tu dobu stihneš spočítat určí projekt a pošle ti podle toho workunity.
To co navrhuješ ty je zas opačnej extrém současný situace. Může se stát že jednotka trvá dýl, vypneš počítač, cokoliv a ty bys spokaždý musel ručně hlídat jestli jednotky zmákneš spočítat nebo ne. Tak jak to je teď scheduler aspoň trochu zvládá přizpůsobit se aktuální situaci. Pak přichází polemika na benchmarky, ty sou dost nepřesný a to je teď z mýho pohledu asi největší nedostatek. Určitě by se hodily větší možnosti nastavení, ale pro někoho by to zas bylo nepřehledný. Zkrátka nikdy nebudou spokojený všichni. Nebylo by špatný mít možnost přepínat se mezi Simpe a Advanced nastavením, ale tuším že v Berkeley teď řeší jiný věci :wink:
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Taky si myslím , jak píše Miras, že by manuální nastavování hodně lidí odradilo. Třeba když jsem Boinc instaloval kámošovi , tak hlavně chtěl aby se o to vůbec nemusel starat a všechno jelo automaticky (taky proto jede Einsteina). Ale zase na druhou starnu já by jsem uvítal možnost rozsáhlejšího manuálního nastavování. Ideální by bylo kdyby pro nového uživatele byl automaticky nastaven stávající system , a pokročilý uživatel (nebo ten kdo prostě má zájem) by si mohl Boinc přepnout do manual modu s více nastaveními 8)
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

ted je taky defaultne nastavena zasoba nebo (connect to network) na 0.1 days.
stejne tak by byla u kazdeho projektu nastavena zasoba na 1wu. nebo by tam byla moznost automaticky a hlidal by si to boinc podle poctu spocitanych wu/d a provozu pc h/d muze urcit zasobu. nebo proste moznost default a chodilo by to jak doposud.
je to jen moje predstava a samozrejme to vsem sedet nebude ale zaimplementovat to do boinc by zase nebylo tak slozity (pro toho kdo v tom umi chodit).
Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz
Obrázek
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

2JVc: Ono možná něco takovýho existuje. Mrkni sem. Už je to docela starý a nevšim sem si že by kolem toho byl nějakej velkej humbuk, takže to asi moc nezaujalo. Jestli máš chuť experimentovat, proč to nezkusit? :wink:
Odpovědět