Procesory_0

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

mam doma jeste 3 kousky UMC GREEN CPU :D
2x U5S-SUPER33 a
1x U5S-SUPER40 , sou z roku 1993 a je tam pekna veticka
Not for U. S. sale or import
Confidential
Naposledy upravil(a) JVc dne pát říj 21, 2005 1:49 pm, celkem upraveno 1 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

Koukam, ze "nove" serverove dvoujadro od Intelu dostava na prdel od starsiho Opterona na vsech frontach - pocinaje spotrebou (byt ma Intel vyhodu DDR2), pres vsemozne aplikace. A to jeste nedoslo na 64-bit, kde by Intel zaznamenal jeste vetsi propad.
http://www.gamepc.com/labs/view_content ... lle&page=7
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Na všech frontách asi ne, protože pokud srovnáš X2 2x3800+ a D820 2x2,8Ghz což jsou nejmenší dvoujádra, tak výkonnově je ten rozdíl jak na kterém projektu (jako dosud) a cenově stojí D820 polovinu, takže minimálně na té cenové frovtě jednoznačně vede Intel :wink:
O výkonu na přetaktovancích se dá jen polmizovat, protože výsledky z přetočeného D820 jsem ještě k nahlédnutí nenašel :?
Naposledy upravil(a) forest dne čtv říj 27, 2005 7:37 am, celkem upraveno 1 x.
Honza

Příspěvek od Honza »

Myslel jsem v serverovem segmentu, ne low-end dual-core :idea:
Reseni od AMD pro servery je spotrebou i vypocetnim vykonem ve vsech testovanych aplikacich momentalne lepsi...
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Spotřeba Paxvillu je opět impozantní. Dvoujádrovej Xeon 2.4 GHz má o 37% vyšší spotřebu než Opteron 280 (2.4GHz). A výkonově srovnatelný Xeon 2.8GHz a Opteron 270 (2GHz)? Tam má Intel spotřebu vyšší o 57%. Přijde mi, že to jádro není Paxvill, ale paskvil :lol:
dejv
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Stala se mi zajímavá věc s procákem. Už asi týden mi kravnul větrák na CPU - jakýsi Titan, typ nevim. Prostě se občas zastavil, pak zase roztočil a pořád dokola, procák to snášel, u mne to bylo horší, bylo to jako když mi tu furt lítal nějakej RC model :D V pátek sem tedy comp vyluxoval, sundal větrák, dal tam znova teplovodivou pastu, no moc to nepomohlo, v sobotu vytuhnul 2x systém - asi se procák prostě přehřál. V sobotu odpoledne sem odjel na pařbu do Prahy a comp pochopitelně nechal běžet, jako už nějakej ten rok. Když sem v neděli v 7:30 ráno přijel, zarazil mne v pokoji takovej "elektrickej smrad" - větrák se netočil a procák se pálil :D Sem to vypnul, větrák sem už nerozběhal a v pondělí šel koupit jinej větrák, je to nějakej arctic cooling za 300,- slyšet to nejni, pohoda.
Co je ale ještě lepší, že procák tohle všechno přežil a to netušim jak dlouho se smažil a chladil ho jen pasiv bez běžící vrtule. Na procáku se seškvařila nálepka - ani nevim co na ní bylo, ale to je asi jediná újma. Od pondělí ráno to běží bez problémů, projekty to louská a pohoda.
Si pamatuju v době kdy sem procák kupoval, tak Intel měl tepelnou ochranu procáků, u AMD byly ještě v pralese, no jak je vidět muzeiní Athlon XP2000+ (jádro ještě Palomino!) se nedá uškvařit, vydrží všechno :D Klidně tu seškvařenou nálepku vyfotim, ale až se mi bude chtít to zase rozebírat, musim totiž vyndat i zdroj a to se mi teď nechce :D
dejv
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

Tak to mas vetsi stesti, nez ja, mel jsem 2600+ XP jadro bych se musel podivat, zapnul jsem PC, najely winy v pohode, pak jsem ucitil nejakej smrad, divam se co se deje a netocil se vetrak na CPU, a nez jsem stihl vypnout PC, tak to CPU nevydrzelo, a je po nem, kdyz jsem se na nej dival, tak jediny, co na nem je videt, asi 2x2mm tochu hnedsiho povrchu, a pekne me na*rala deska, pac jsem mel zaplou ochranu na 75C a vybec se nevypla, pritom na procaku se nedala udrzet ruka :cry: Uz jsem ho oplakal, ale ty nervy, kdyz odesel, bych nikomu nepral.
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

M1.LaN píše:...pekne me na*rala deska, pac jsem mel zaplou ochranu na 75C a vybec se nevypla...
Říká se že tyhle ochrany proti přehřátí nejsou stavěný na skokový změny teploty. Čili když zapneš procák bez větráku, ohřeje se to tak ryhle, že o tom nějaká ochrana proti přehřátí ani neví.
Taky se mě podařilo pustit Bartona 2500+ jen s pasivem. Něco sem šašil vevnitř, vytáh napájení větráčku, zadekloval, pustil, nabíhají wokna a najednou tma. Jak to zhaslo, hned mě docvaklo co za vola to sem :lol:. Už sem byl smířenej že sem ho vlastní blbostí zabil, ale nějakým zázrakem to rozdejchal :D
M1.LaN
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1.LaN »

Jak se to vezme skokova ochrana, ted na mym 3200+ AMD 64 jsem mel vetrak, kterej ho nedokazal uchladit, ale na desce jem mel nastaveno 85C a dival jsem se v biosu, a jakmile dosahl te teploty, tak se vypnul a tvalo to tak asi 1min az 2min, ale tu 2600+ jsem naschval nepoustel s pasivem, proste umrel vetrak, a vzal sebou i procesor :cry: ale je pravda, ze to byly 2 uplene jiny zakladni desky :)
...:::Člověk jako já je buď bohem, nebo ďáblem:::...
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

Pentium D 820 vs Athlon64 X2 4400+

http://www.legionhardware.com/document.php?id=465
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Velice zajímavý test, i když trochu divné testovat přetaktovaný D820 a nepřetaktovaný X2 4400+.
Zaujal mě popis, jak údajně stadno lze přetaktovat D820 na 4Ghz a že se jim podařilo bez problémů 4,2Ghz, to fakt čumím :)
Výsledky testů jsou v některých údajích ale opravdu divné, jelikož v Sandře 2005 v testu CPU D820 na 4,2HGhz dosáhl pouze 5173/11196. Když to srovnám s mým současným Prescottem přetaktěným na 4,2Ghz ve stejném testu 8869/12729 tak nějak moc nechápu, proč by měl být o tolik pomalejší. Každopádně mít ale dva takovéto CPU na jedné placce ve svém PC-čku by nebylo špatné.
Ještě si počkám na pár srovnávacích článků a uvidím do čeho nakonec půjdu :wink:
Každopádně mě překvapila vyrovnanost obou CPU ve hrách, což je pro hodně lidí stále ten největší ukazatel, takže určitě zajímavé, hlavně když porovnám ceny.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Rampa
Expert
Expert

Příspěvek od Rampa »

kdysi jsem měl pentium na 100MHz. sehnal jsem si větší pasivní hladič a chladil jen pasivně.
Pak jsem se rozhod že zkusím přetaktovat. povedlo se nejdřív na 133MHz a po zvýšení napětí dokonce 150MHz stabilně.
a stále jen pasivní chlazení. Nikdy jindy už se mi podobný overcloakařský kousek nepoved :wink:
jo a měl jsem v tom zvukovku SB 32 PnP jestli někdo pamatujete, byla to fullsize karta s možností přidělat vlastní RAM modul na ukládání MIDI, no prostě nabušená karta, když si vzpomenu tu cenu a tu velikost. jo jo to byly doby :)
Obrázek
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Tento CPU byl můj první který jsem taktoval, bohužel tenkrát pouze na 133Mhz a to ještě s vrtulkou na chladiči.
Můj další byl o mnoho lépe taktovaný kousek Celeron 266Mhz s přetaktem na 450Mhz ve slavném Slotu 1

Tu zvukovku kterou popisuješ jsem měl také, původně 32bitovou AWE a později i tu nejnabušenější ASP za tuším 5.500kč. Kdyby nebyla ISA, tak ji mám v PC dosud, takhle ji podědil otec :lol: Do obou zvukovek se přidávaly klasické DIMky, takže jsem v ní měl tehdy dostačujících 5MB.
Naposledy upravil(a) forest dne čtv říj 27, 2005 9:00 am, celkem upraveno 1 x.
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

forest píše:
O výkonu na pøetaktovancích se dá jen polmizovat, protože výsledky z pøetoèeného D820 jsem ještì k nahlédnutí nenašel :?
http://setiathome.berkeley.edu/show_hos ... id=1123113
Zamčeno