SETI optimalizovany klient-desitky procent narustu vykonu I

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

FordPrefect píše:Musim rici, ze crunch3erovy appz seti mi padaji. Stejnetak jeho boinc mi dela hovadiny. A to prakticky na vsech pocitacich. Vezre pro Linux :cry:
5.12 pro win jsou úplně v pohodě, jak SSE2, tak i SSE3 ani jedna chyba.
Optimalizací by byla opravdu škoda :cry:
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

2 Forest: ano, i ja mam na jdvou pc crunch3rovo seti 5.12 a funguje bezproblemu
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

spamoid píše:Zdravim,
co rikate na Crunch3rovo stazeni optimalizovanych aplikaci? Cetl jste nekdo tu diskuzi - ja ji zacal, ale zatim nemam cas to docist, ale zacatek je opravdu zajimave cteni...
Kazdopadne doufam, ze se daji kluci zase zpatky do kupy a prestanou delat blbiny, jinak jsme bez optimalizace :cry:
Já jsem si kus té diskuze co je na crunch3r stránkách přečetl ještě když visela na SETI. Bohuzel vledem k mé chatrné angličtině a nedostatečném přehledu v optimalizacích SETI jsem se do ní nezapojil.Ale stoho co jsem přečet a pochopil mně fascinuje mně že někdo (mmciastro) dokáže takovímto spůsobem napadnout člověka díky kterému odevzdává projekt min 2x tolik přáce jen kůli tomu, že si na dvou z mnoha počítačů zapomněl doinstalovat aktuálního BOINC managera (co umí FLOPS). No a obvinit ho, že podvádí se svou optimalizovanou aplikací a záměrně udává špatný násobič (3.36 mmísto 3.35) to už je moc absurdní nato abych se tomu smál.

ad tread Crunch3r podvodníkem:
a) Kdyby chtel chrunch3r podvádět tak to se svímy schopnostmi nedělá takle debilně a nenechá si viditelný PC.
b) Je fascinující jak si BOINC comunita řeže větev na který sedí. Crunch3r a Trux se už odešli. Teť se těsím co vytáhnou na Akose. Že by tu mašinu co na EAH overclaimuje :wink:
Naposledy upravil(a) azor666 dne pát čer 02, 2006 2:55 pm, celkem upraveno 1 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
Burney
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Dostupnost..

Příspěvek od Burney »

nešlo by ty Crunch3rovi optimalizovaný SETI clienty nahodit na web CNT? Jinde je už asi nevyšťourám....
Obrázek
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Myslím že dohromady by jsme je dát mohli, jde jen o to že pokud je Crunch3 sám sdílet nechce, asi by se mu tohle sdílení na našem webu moc nezamlouvalo.

Já mám jen pro P4 - SSE2 a SSE3
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
Bubak
BOINC Guru
BOINC Guru

Příspěvek od Bubak »

2 forest: Z hlediska licence (LGPL) nam v tom nic nebrani. Navic optim app nejsou dilem jen samotneho Crunch3r, takze si nemyslim, ze by mel pravo cokoli zakazovat. Osobne si ale myslim, ze s tim hozenim jeho app sem na web by se mohlo nejakej cas pockat, treba se za par dni situace uklidni a sam Crunch3r da ty app z5 na svuj web.

EDIT: Kdyby ale preci jen ne, tak ja mam SE win32 SSE,SSE2,SSE3
azor666
Moderátor II
Moderátor II
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azor666 »

Hodit Crunch3R optimalizace na CNT server nebo někam jinam by nebyl problém. (pokut je tedy někdo má).
Vzledem ktomu, že Crunch3r přesměroval svoje stránky na http://calbe.dw70.de na main page SETI tak bych doporučoval návod na optimalizaci SETI v našem FAQ buď přesměrovat na altelnativní adresu, nebo dočasně smazat.
Problém není ve zdílení souborů na nějakém serveru. Otázka je jak dlouho bude aplikace 5.12 kompatibilní a použitelná.
Tedy stejný problém jako u Truxova klienta bude to fungovat možná měsíc, možná rok ale pak jsme BEZ OPTIMALIZACÍ!

EDIT00 Tak Crunchova stránka http://calbe.dw70.de je aktuálně přeměrována na Einstein@home copak to asi zanmená :?:
Naposledy upravil(a) azor666 dne pát čer 02, 2006 11:01 pm, celkem upraveno 1 x.
Správu původního CNT si přivlasnil forest a podniká s ním na své soukromé doméně jinde.
CZ BOINC WIKI
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Pokud má někdo optimalizace pěkně pohromadě, tak mi je pošlete na meil, hodím to na server. Pokud možno i se stručným popisem :-)
dejv
Honza

Příspěvek od Honza »

Tony napadl Crunch3R jiz pred par tydny. Mel to sice dobre argumentovane, ale presto mi to prislo trochu lacine.
Dal jsem tu diskusi moc nesledoval - jednak mam dulezitejsi povinnosti, druhak me dahani vo debilni kredit nebavi, prijde mi to nedulezite.
Cruch3R píše:Hello,
It's not quite easy for me to write this, to honest to you all i'm writing this now with a tear running from my eye.
It's been a fantastic time here for quite a while, since things have changed for the bad.
That's why i'm taking the consequences and have to say god bye to you all.
Take care of yourself and keep on crunching.
Good by SETI.
Na Einstein se jiz presunulo dost lidi ze SETI, je tam i docela obsahly thread pro tento nezanedbatelny exodus. Dalsi predjimaji, ze take odejdou, zastavili prijimani dalsi prace atp. A nejsou to zrovna jenom troskari, ale i lide s farmama nebo v Top20.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Jde jen o to, zda neodcházejí jen proto že dostávají málo Creditu na Enhanced.
Je zajímavé že rok ty optimalizace nikomu nevadily. Že by to nyní dávalo nějak nespravedlivě Creditu si nemyslím když je ho min. o 1/3 méně než před pár týdny.

Osobně si ale myslím že je dobře že se část výkonu ze Seti přesune na jiné projekty, alespoň z něj nebude takový moloch.
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

forest píše: OK, večer se snad dostanu k tomu abych to pořádně prozkoumal a pokud se mně podaří ten balíček s 5.15-kou rozchodit, určitě ho dám do placu.
Tak bohužel, nefunguje to, i když jsem do toho testovacího balíku nahrál cokoliv k té 5.15-ctce :cry:
Jediný kdo by si s tím snad mohl vědět rady je vejpuste, tak mu držím palec pokud si na to najde trošku času a pokud by měl náhodou někde zazálohovanou originální aplikaci 5.12, prosím aby mně ji mailnul na test :wink:
wert668
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wert668 »

Jsem přešel na Seti/Enhanced a zatím mi to nějak nevadí, uvidíme jak se to ustálí, zatím mám asi 1/3 kreditu, ale to mi taky nějak nevadí. WU trvá déle a díky tomu mám menší DL. Uvidím tak za měsíc až se RAC ustálí na něčem rozumném, za ten týden se nedají udělat kvalitní statistiky. Jsem rád, že to počítá "kvalitněji" a jestli dostanu 1/3 kredit je mi celkem jedno. Co mi trochu vadilo byla výměna programu. Já věci co fungují nerad vyměňuji, tak doufám, že teď mi to v nezměněné podobě vydrží aspoň rok.
Honza

Příspěvek od Honza »

forest píše:Jde jen o to, zda neodcházejí jen proto že dostávají málo Creditu na Enhanced.
Je zajímavé že rok ty optimalizace nikomu nevadily. Že by to nyní dávalo nìjak nespravedlivì Creditu si nemyslím když je ho min. o 1/3 ménì než pøed pár týdny.
Osobnì si ale myslím že je dobøe že se èást výkonu ze Seti pøesune na jiné projekty, alespoò z nìj nebude takový moloch.
Optimalizace vadily mnoha lidem. Stary system valid casto Linuxarum, kteri musely pocitat za mene - viz problem na Einteinu. Stary system byl kritizovan za to, ze aplikace nema vliv na narokovany kredit a tudiz dusledky stavu jsou "vinou" UCB. Atd. atp. Pokud lide prechazeji pouze kvuli kreditu, tak je to ubohe. Nekteri spise odchazeji k tomu, jak se lide chovali k jednomu z nejzdatnejsich optimalizatoru a pribuznych tematech.
Muze se dal diskutovat o tom, jestli je spravne na SETi schovavat nektere thready, proc nebyla diskuse od zacatku projektu moderovana nebo spekulovat o tom, nakolik soucasna situace poskodi SETI financne (krome odlivu nekterych skalnich poctaru nelze ocekavat zvyseny narust financnich daru).

Ale cas ukaze...
'bosh
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od 'bosh »

Honza píše: ...Pokud lide prechazeji pouze kvuli kreditu, tak je to ubohe. Nekteri spise odchazeji k tomu, jak se lide chovali k jednomu z nejzdatnejsich optimalizatoru a pribuznych tematech....

Ale cas ukaze...
The fact is people are leaving SETI because of the credit...at least, for the past 2 months, at a rate of 10,000/month "active" users:

http://www.teamocuk.com/sprojectcred.ph ... 6016&p=SAH
Honza

Příspěvek od Honza »

'bosh - have you noticed that there are 20k newcomers in the same period?
Zamčeno